Jedináček?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
baba1234
8.5.13 22:09

Někdo tu psal, že mít jedináčka je sobecké a pouze pro vlastní pohodlnost. S tím ostře nesouhlasím! Ne všechny ženy matky jsou schopné starat se o více dětí, tuší, že by to nezvládaly. Chtějí svému dítěti dát to nejlepší a bojí se, že by jako matky dvou a více dětí selhaly. Pokud si žena není jista tím, že chce druhé dítě, tak rozhodně není dobře si ho pořizovat jen proto, aby měl jedináček sourozence! S tím se mnou snad budete souhlasit.

• Citovat
  • Upravit
5924
9.5.13 10:51

@Koroušek
Naprosto souhlasím. Malá je náročné dítě, tak bych k ní teď druhé mimčo nechtěla-cítím, že bych to nezvládla. Ale jak jsem už psala, tak třeba za 7 a více let bych do druhého šla, předpokládám, že bude Barunka už samostatnější a klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tynek
9.10.13 15:09

Já si myslím, ze to je každého věc. Kazdy rodič to cítí jinak. Nekdo se proste v roli rodiče tolik nenajde a chce mít dítě jen jedno, někdo jich chce mít pět. Myslim, ze není špatně tak ani tak.Dite by měl člověk chtít a těšit se na nej. A ne ho mít z povinnosti.Ze někdo říkal, ze by mělo byt více děti. Deti mají byt radost a ne povinnost, nemyslíte? Kdyz se jednomu něco stane určitě ta bolest nebude menší, když jich bude víc.

• Citovat
  • Upravit
28.2.14 23:54

Naprosto souhlasím s @Tynek! ;)
Já mám jedno dítě, jsou mu sice teprve 3 měsíce, ale na druhém dítěti už vážně netrvám! Tchýně a všechny starší, zkušenější známé mi tvrdí, že si to časem rozmyslím, že jsem mladá a ještě mi to říkají tónem, jako kdybych spadla z višně, že chci jen jedno!
Ačkoliv porod jsem měla v pohodě, spíš mě k tomu vedou jiné důvody, hlavně třeba finanční a že nevím, jak bysme se 4 naskládali do našeho nynějšího bytu, na který budeme mít ještě minimálně 25 let hypotéku. Mám známého jedináčka a ten si na nic nestěžuje, vychovaný je dobře, je slušný a v podstatě má vše, co v životě potřebuje.
Někdo mi říká, že jedináček musí být zákonitě rozmazlený, ale stojím si za tím, že to je dost o výchově a pokud dítě bude znát i slovo NE, tak nemusí být zakonitě rozmazlený.
Já sama mám jednu sestru a ač jí mám opravdu moc ráda, máme super vztah a nikdy jsme si nic extra špatnýho neudělali… i já bych si dovedla představit život jako jedináček. Aspoň bych neměla neustále na talíři věty typu,,podívej se na Kačku, tý to problém nedělá, tobě jo…'' Hlavně jako mladší sourozenec jsem si připadala dost znevýhodněná.
Takže abych to shrnula, já osobně jsem pro jedináčka. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
18.4.14 21:51

Ahoj holky, já vždycky chtěla více dětí. No moje tělo s tím nesouhlasí. A mám vybojováno to jedno. :) Musela jsem se s tím vyrovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
5.4.15 22:18

Chtěla bych obnovit diskuzi.
Můj muž odmítá další dítě. Máme dcerku které je 27měsíců, já bych ještě jedno dítě chtěla. Nicméně zřejmě se budu muset srovnat s tím, že malá bude jedináček a zajímaly by mě zkušenosti těch, jenž mají jen jedno dítě, jaká v tom vidíte pozitiva. Aby se mi trochu zvedla nálada, děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
5.4.15 22:21

Rozmazlenost :D a že mu vše kupuji :D já druhé určitě chci časem, i skrz malého at si má s kým hrát a už se těším až jednou zase prožiju mateřství a nebudu se stresovat vším jako u prvního, ale pokusím si jej užít jak jen to půjde. Asi jsem moc nepotěšila :roll:

• Citovat
  • Upravit
30387
5.4.15 22:26
@dendule4 píše:
Chtěla bych obnovit diskuzi.
Můj muž odmítá další dítě. Máme dcerku které je 27měsíců, já bych ještě jedno dítě chtěla. Nicméně zřejmě se budu muset srovnat s tím, že malá bude jedináček a zajímaly by mě zkušenosti těch, jenž mají jen jedno dítě, jaká v tom vidíte pozitiva. Aby se mi trochu zvedla nálada, děkuju :)

Myslím, že zbytečně brzy lámeš hůl. Vaše dcerka je malinká a v náročném věku, tvůj muž může své rozhodnutí ještě mockrát změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16079
5.4.15 22:29

@dendule4 Tak ono záleží na důvodech, proč to odmítá. Necítí třeba tlak jako živitel rodiny, nebojí se nedostatečného zabezpečení? Nebo se bojí stresu a nevyspání? Nemusíš se smiřovat s jedním dítětem, ale zkus zjistit příčinu jeho odmítání a společně se snažte přemýšlet o tom, jestli s tím jde nebo nejde něco udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
5.4.15 22:38

Taky jsem jen pro jedno dítě, mám k tomu své důvody. Mohu se mu plně věnovat, rozmazlovat :D o to ani tak nejde… ale z osobních důvodů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
5.4.15 22:44
@zrcadlo píše:
@dendule4 Tak ono záleží na důvodech, proč to odmítá. Necítí třeba tlak jako živitel rodiny, nebojí se nedostatečného zabezpečení? Nebo se bojí stresu a nevyspání? Nemusíš se smiřovat s jedním dítětem, ale zkus zjistit příčinu jeho odmítání a společně se snažte přemýšlet o tom, jestli s tím jde nebo nejde něco udělat.

Tvrdí, že to stojí moc peněz(nejsme milionáři, ale myslím, že uživit dvě děti bychom v pohodě zvládli :think: ). Dle mého z jeho strany jde trochu o pohodlnost, dcerka byla náročné miminko, moc toho nenaspala. Ale ted už má určitý režim, je na svůj věk hodně samostatná a jemu se prostě nechce absolvovat všechno znovu. Znovu se v noci budit, protože dítě pláče, atd. Atd. Ačkoli paradoxně mi s malou nikdy moc nepomáhal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
5.4.15 22:45

Hele… dceři bude 9 a do teď byla jedináček(vlastně ještě je :-) ) - byla velice brzy samostatná a tak od jejich 6ti let jsem měla neskutečný veget, ale fakt… tak možná t brát jako to pozitivum? :mrgreen: Já to začala vidět už ale tak, že mě nepotřebuje…a bývalo mi to už i líto, ale s jedináčkem jsem byla smířená. No, a dívej na metry, zítra začínám 25.tt …takže neboj, nic není ztraceno ;)

Jinak já jedináček jsem, v dětství super, bo jsem byla sobeček, ale v dospělosti mi došlo, že mi chybí sourozenec a to tak, že strašně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
5.4.15 22:48

@Zuzaa To je právě ten důvod, proč bych chtěla ještě jedno dítě. Najednou koukám na holčičku, která mě ve spoustě věcech už nepotřebuje. Sama se nají, sama si dojde se vyčůrat, sama si hraje, sama se obléká…Jen mi to začíná být trochu líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30387
5.4.15 22:50
@dendule4 píše:
@Zuzaa To je právě ten důvod, proč bych chtěla ještě jedno dítě. Najednou koukám na holčičku, která mě ve spoustě věcech už nepotřebuje. Sama se nají, sama si dojde se vyčůrat, sama si hraje, sama se obléká…Jen mi to začíná být trochu líto :(

Ale v těch skutečně důležitých tě teprve potřebovat začne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
5.4.15 22:51
@dendule4 píše:
@Zuzaa To je právě ten důvod, proč bych chtěla ještě jedno dítě. Najednou koukám na holčičku, která mě ve spoustě věcech už nepotřebuje. Sama se nají, sama si dojde se vyčůrat, sama si hraje, sama se obléká…Jen mi to začíná být trochu líto :(

Sama si jídlo nachystá, sama si jde ven s kámoškama, sama si čte… je to na depku, úplně ti rozumím. Třeba někdy.. :kytka:
Já se taky teď začínám děsit toho, jak zase bude všecko od začátku, konec spaní do desíti a tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová