Jedináček?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8780
6.4.15 08:06

@kacz Ja mam jako dite opacnou zkusenost.. Sestra je ode me o 13 let, v 17 se vdavala, jsem prakticky jako jedinacek a vadi mi to. Nejsme si moc blizke. Mame se rady, ale jako vylozene blizke osoby proste nefungujem. A mne jedinackovske detstvi taky moc neprospelo..
Sestra ma od sebe syny necelych 7 roku a uz je to taky moc. Maji proste kazdy jine starosti.. V detstvi i puberte se minuli, v dospelosti to mozna bude jine, ale ted ne..
Pro matku je to asi pohodlnejsi, ta pauza 6 let a vic, pro deti myslim ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
6.4.15 08:19

Ahoj, tak my taky budeme mít jen jedno - hlavně z finančních důvodů. Chceme mu dopřát vše potřebné, ale nerozmazlovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.15 08:36

Já jsem jedináček a rovnou říkám, že je to na houby. Zvláště když vidím, jak se vyvíjí sourozenecké vztahy mých vrstevníků. Nekteří dospělí se se svými sourozenci nestýkají nebo jsou na nože, ale aspoň v mém okolí je to minimum. Většina s nimi má blízký vztah, navštěvují se, pomáhají si. Mě tohle všechno chybí. Jako malá jsem sice nežila v přepychu, ale měla vše potřebné pro sebe - což se taky odráží v mém lehce sobeckém chování (i když si to uvědomuji a bojuji s tím, je to prostě ve mě). Teď, když rodiče stárnou, si uvědomuji, co mě čeká. Všechno bude na mě. Vidím, jak se rodiče (a jejich sourozenci) starali o mé prarodiče - dělili se. Když si představím, že já na tohle budu sama, tak se toho fakt děším. I když je to snad ještě vzdálená budoucnost, jednou to přijde.

Chápu, že někdo nemůže mít druhé dítě ze zdravotních důvodů apod. Ale jinak já osobně jsem pro minimálně dvě děti. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
6.4.15 08:39

Děkuju Vám všem, jen jsem se utvrdila v tom, že by bylo dobré mít ještě jedno dítě :think:
Nicméně manžela nechám vychladnout, ještě rok počkám a pak to zkusím znovu natuknout, snad se mi do té doby povede mu dokázat, že bychom další dítě v pohodě zvládly po všech stránkách :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
6.4.15 08:39

Přítel děti nechtěl dlouho žádné, já chtěla vždy jedno (jsem jedináček..)Tak máme syna :) V jeho roce jsem pocítila, že chci ještě jedno, přítel nechtěl 8) Pomaloučku polehoučku jsme diskutovali a nyní je synovi 28 m a já jsem 13tt :dance: Vždy když bylo vhodná chvíle jsem řekla „a vidíš proto je dobré mít sourozence“ jednoho dne na mě skočil a říká, že teď teda děláme tu holčičku :mrgreen:
Ale hádkami to teda rozhodně nešlo, tím se nic nedocílí. Spíš rozumem a citem. Hodně jsem argumentovala tím, že až děti vyrostou bude tu další osoba kromě nás rodičů, na kterou se budou moci obrátit. Přeci jen přítel má sourozence a i když jako malý se nemuseli, nyní v dospělosti si samozřejmě pomáhají ;) Ale musel si na to ten můj chlap přijít sám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
6.4.15 09:04

Mám syna v září mu jsou 3 a v srpnu se nám má narodit další syn a tím se u nás končí já jsem zase toho názoru že jedno je málo a tři je moc… já mám sice sourozence ale o 15 a 12 let a takže jsem to pociťovala jako bych byla jedináček a nic moc… ale samozdřejmě někdo se cítí na jedno a někdo se cítí třeba na pět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.15 09:09

@dendule4 My jsme na tom stejne, manzel nechce druhe dite navic budu mit letos 33 tak uz pomalu i vek tlaci aby to stihla. Rozhodla jsem ten rok, dva ze pockam, vratila jsem se ted do prace a zatim jsem i spokojena ze muzu byt mezi lidma a aspon dosetrime i nejakou financni rezervu navic.Tak snad doufam ze potom nejak domluvime, taky bych moc prala malemu sourozence.Mam spoustu kamaradek a svagrovou jedinacci a sourozence bych brali:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
6.4.15 09:25

Jsem jedináček a mrzí mě to. Celé dětství jsem prosila naše, že chci sourozence (nejlíp staršího bráchu :mrgreen: ). Mamku to muselo mrzet, protože po dvou mimoděložních už další mít nemohla což sem v těch letech nedokázala pochopit. V pubertě se to otočilo a byla jsem ráda, že mám rodiče jen pro sebe a nemusím se s nikým o nic dělit. Teď je mi to tak nějak fuk, ale věřím, že přijde čas kdy mi bude smutno. Pokud bych mohla volit, tak jedináčkem být nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
6.4.15 09:33

@dendule4 ahojky, myslím že je malá ještě malá. Já řeším podobnou věc-tedy už raději „neřeším“ a doufám, že manžel rozhodnutí změní. Našemu prckovi budou za týden 3.Já bych chtěla druhé až půjde do první třídy..Ale manžel prý ani druhé mít nechce-jak z finančních důvodů, tak hlavně že prostě necítí potřebu :(.
Ale pořád doufám…a nehustím to do něj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27279
6.4.15 10:03
@dendule4 píše:
Chtěla bych obnovit diskuzi.
Můj muž odmítá další dítě. Máme dcerku které je 27měsíců, já bych ještě jedno dítě chtěla. Nicméně zřejmě se budu muset srovnat s tím, že malá bude jedináček a zajímaly by mě zkušenosti těch, jenž mají jen jedno dítě, jaká v tom vidíte pozitiva. Aby se mi trochu zvedla nálada, děkuju :)

Ahoj,
já sama jsem jedináček a jsem tak spokojená. Ano, když jsem byla malá tak jsem samozřejmě měla období, že chci sourozence… protože jsem si doma neměla s kým hrát a nudila jsem se. Ale to je asi tak všechno proč mi sourozenec chyběl.

Všechno jsem zdaleka neměla, naši mě vychovávali tak abych nebyla rozmazlená. Když jsem něco chtěla, buď mi to bylo rovnou zamítnuto nebo jsem se o to i já musela zasloužit, pomoct, snažit se. :palec: V patnácti jsem metelila na svou první brigádu učit se samostatnosti…

Mělo to výhody i v dětství. Rodiče se věnovali jen mě, nežárlila jsem, neučila jsem se dělat naschvály sourozenci, nehádala jsem se. V pubertě jsem s sebou nemusela tahat mladšího sourozence ven do party, nikdo na mě nemohl doma žalovat a vydírat mě. V pokoji jsem měla své soukromí a mohla jsem si zvát kamarádky…

Jelikož se čas i finance investovali pouze do mě, mohla jsem absolvovat spousty kroužků a rozvíjet se.

Teď jsem dospělá, manžel má sestru… v současné době mu ten sourozenecký vztah trošku závidím, resp. nezávidím, spíš si jen tak říkám, že je to hezké a je určitě fajn mít sourozence. Ale když mi vypráví jaké měli vedle sebe dětství tak mě vždycky vyvede z omylu :mrgreen: Až teď v dospělosti je to prý fajn…

No a k závěru… jednou se bude dělit majetek. Já jakožto jedináček s tím naštěstí starosti mít nebudu a nebudu se s nikým hádat.

Popravdě… máme s manželem dvouletou dceru. Také to bude jedináček. Takže asi takový je závěr u nás :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27279
6.4.15 10:08

@Blešík Čoveče já taky chtěla staršího bráchu :mrgreen:

Nedávno jsem se ptala švagrové jaké to bylo mít staršího bráchu v období puberty (jejího bráchu jsem si vzala :D )

A ona mi říkala, že hrozný… že se s ní holky kamarádily jen kvůli němu, líbil se jim a chtěly chodit k nim domu na návštěvu aby ho mohly potkat… No a ON s nima laškoval a pár jich i svedl. Ségra ho prý v té době nesnášela. Všechny její kámošky prý byly zamilované do „MÝHO BLBÝHO BRÁCHY“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
6.4.15 10:12

@Cmochy přesně :mrgreen: kámoška měla staršího děsně hezkýho bráchu a já jí ho záviděla. Tahal domu spousty dalších kluků, sen :lol: My se tam pře nima nakrucovaly, no musely jsme být k smíchu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
6.4.15 10:12
@dendule4 píše:
Chtěla bych obnovit diskuzi.
Můj muž odmítá další dítě. Máme dcerku které je 27měsíců, já bych ještě jedno dítě chtěla. Nicméně zřejmě se budu muset srovnat s tím, že malá bude jedináček a zajímaly by mě zkušenosti těch, jenž mají jen jedno dítě, jaká v tom vidíte pozitiva. Aby se mi trochu zvedla nálada, děkuju :)

tak já ti tu náladu snad zvednu :) pokud je Vaší malé teprve 27 měs. chceš druhý moc brzo…resp.je to moc brzo na chlapa…dej mu víc času nebo ještě jinak to napíšu můj muž vždycky tvrdil, že se ženit nikdy nebude a dítě tak max. jedno mno a co myslíš, je ženatej děti má dvě a jestli se nám povede finančně zvednout věřim, že třeba kejvne i na to třetí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
6.4.15 10:15

Jo a jinak já jsem taky jedináček a vždy mi bylo líto, že jsem sama :(. Takže i z toho důvodu bych to nechtěla malýmu udělat…i když by byl sourozenec o něco starší, tak si ale přece jen myslím, že je lepší aby vůbec byl ;) :think:.

Každopádně rozmazlená taky nejsem. Spíš bych řekla naopak. A pravda mi i přijde, že jsou jedináčci zodpovědnější a že se na ně v dětství kladě o něco víc nároků(tak rodiče se zaměřují jen na ně-to je ale logický že).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
6.4.15 10:15

@Blešík @Cmochy taky sem chtěla staršího bráchu, záviděla jsem ho kámošce, která má dokonce dva starší bráchy…já mám dvě starší sestry (o 10 a 12 let), ale ted´ mám dva kluky a ráda bych do budoucna ještě holčičku, který bych ten luxus dvou starších bratrů ráda dopřála 8) i když manžel už mé nadšení tak nesdílí, ale já ho časem udolám :mrgreen:

jdu vařit kachnu a přeju všem krásné Velikonoce :kytka:

Příspěvek upraven 06.04.15 v 10:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová