Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky, neviděli jste už někde prodávat jedlé kaštany? Nemůžu se už dočkat. Díky
@Daša 2 jenom peču v troubě a pak jím…jsem na tom závislá celý podzim ![]()
V Kauflandu
. Na kolik stupňů, jak dlouho, loupe se to nějak? Chtěla bych to zkusit, ale nevím jak na ně
.
Kdyby někdo věděl co se z nich dá udělat, byla bych ráda za nějaké recepty odzkoušené. Díky.
Jéé, díky…do kauflandu normálně nechodím, tak jsem o tom nevěděla
já je nařežu do X z jedné strany ( té vypouklé ) a pak peču v troubě tak na 180 stupňů…hotové jsou když jsou pootevřené a zhnědlé…cca 30 minut
pak už se to jen vyloupne z té skořápky a jí
Jsou vynikající a zdravé…ale pozor na pravděpodobnou závislost, která tedy není nejlevnější ![]()
jsště jsem našla toto:
Je lepší ochutit jogurt vašemu dítěti 2 lžičkami krému z jedlých kaštanů než marmeládou nebo medem. Krém z jedlých kaštanů je 100% přírodní produkt – jezte ho do sytosti nikdy se ho nenabažíte.
Je také vynikající dietologickou potravinou. Můžete porovnat energetické hodnoty:
100 g krému z jedlých kaštanů 250 kcal
100 g cukru 400 kcal
100 g medu 300 kcal
100 g marmelády 270 kcal
100 g nutely 500 kcal
Tedy použít krém z jedlých kaštanů místo nutely je minimálně 2× lepší.
@wewe-ricka píše:
Jéé, díky…do kauflandu normálně nechodím, tak jsem o tom nevěděla
já je nařežu do X z jedné strany ( té vypouklé ) a pak peču v troubě tak na 180 stupňů…hotové jsou když jsou pootevřené a zhnědlé…cca 30 minut
pak už se to jen vyloupne z té skořápky a jí
Jdu pro ně.
@radkka tak jaké byly?
Můžu se zeptat na cenu, teda pokud byly z Kauflandu…já jsem je dnes koupila v Bille za 199,–/kg…vážně přehnaná cena…
@wewe-ricka píše:
@radkka tak jaké byly?Můžu se zeptat na cenu, teda pokud byly z Kauflandu…já jsem je dnes koupila v Bille za 199,–/kg…vážně přehnaná cena…
Koupil mi je muž cestou domu, takže nevim, ale večer se ho zeptám, kde a za kolik je sehnal ![]()
Byly výborné, milujeme je, voní nám tu celý podzim/zimu ![]()