Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@denca29 píše:
@Kla Tak děti mám dvě a na stáří myslím už dneska, nečekám od státu žádnej důchod ani nic podobnýho. Víš já práci mám a mohu o ni vždy přiojít tak jako každý jiný, jenže jsem si jsem 100% jistá že jdu druhý den do jiné ikdyby ti měl být mekáč. Je to o přístupu a myšlení. Kdo chce hledá způsoby kdo nechce hledá důvody.
Můžu se zeptat, z kterého jsi města nebo kraje, že máš tu jistotu nsátupu do dalšího zaměstnání hned druhý den
Já jen, že ani v Praze není sranda sehnat práci, která uživí 4členou rodinu ![]()
@Káka74 Já nikoho a nic posuzovat nechci, školka je vzdělávací poslední předškolní rok a to dítě přijmout musí. Pokud rodiče tolik trvají na školce ať si ji zaplatí. Jako sorry, ale jestli vím dopředu, že se nemám kam vrátit po MD tak si snad najdu novou práci, ne?
@denca29 píše:
@zoubky v mekáči berou hned
Fajn, mekáč tu nemáme
No, dojíždění do práce taky žádná prča, dkyž školky zavírají v 16-16,30 a manžel se vrací večer. Peníze taky asi řeší každý, aby nespadl ze 20tisíc na 7600Kč, nebo ty ne? Takže ona není sranda sehnat práci, abys mohla přispívat do rozpočtu rodiny a zároveň to neovlivnilo chod té rodiny nijak extra. Jasně uskromnit se, to děláme každý, že?
@zoubky jo řeším také, proto nechci být bez práce. Hlavně je to každého věc ať si každej dělá a žije jak chce. Já nikoho nesoudím. Mě v životě jen tak něco přestálo vše jsem si vydřela a vybudovala sama. Proto si troufám říct, že to jde.
Denco jenze s tim Mekacem to je taky o tom jak hodnotis svoji osobu… tam bych sla, kdybych nemela ani na kurku chleba… A mam dite lednove a taky mi nevzali do skolky, ale takove plky jako ty nemam… Nehlede na to, ze bys v tom Mekaci vydrzela mesic
. Je tam takova fluktuace..... Ono jedna vec je jestli chces pracovat anebo si „jenom“ vydelat. Ty tady oznacujes jako nemakacenky matky na RD, takze vsechny matky na RD co davaji dite do skolky jsou pro tebe nemakacenkove… ty jsi to snad delala jinak? Byla jsi s obema detma doma, aby se dostalo dite jine matce do skolky? Asi ne vid?
@denca29 píše:
@zoubky jo řeším také, proto nechci být bez práce. Hlavně je to každého věc ať si každej dělá a žije jak chce. Já nikoho nesoudím. Mě v životě jen tak něco přestálo vše jsem si vydřela a vybudovala sama. Proto si troufám říct, že to jde.
Ale kromě pár výjimek se každý snaží se uživit a vydří si to svoje. Proto chci dát dítě do školky už teď, i když budu v té době na druhé RD, abych mohla přivydělávat do rozpočtu a tu práci jsme si našla taky sama.
Ale tvrdit, že nemsmíme dávat děti do školek nebo si je nepořizovat, dkyž na ně nemáme
.....dle čeho tak usuzuješ?
A stále jsi mi neodpověděla na otázku, jak by ses zachovala v mém případě. Zda bys využila nastaveného systému a dala dítě do školky, i kdybys byla doma? Díky
Jo a kde jsem je jako nemakačenka označila? Mekáče jsem psala jako příklad, že den ze dne se práce - přechodná najít dá. Jestli bych to dělala či ne nech na mě. Jak už jsem psala kdo chce hledá způsoby kdo ne hledá důvody. Školku mám díky sponzorskýmu daru. Do práce chodím, chodit budu, pokud budu nemocná já či děti tak mám dobrou pojistku. Nevyvracejte mi to žiju takhle už dost dlouho a funguje to. Vám tady přeju ať školku máte taky, ale ne na úkor pracující maminy. ![]()
@zoubky ne na úkor pracujících což tady řeším od začátku. Ovšem s dnešní kapacitou to asi jinak není.
@denca29 píše:
@zoubky ne na úkor pracujících což tady řeším od začátku. Ovšem s dnešní kapacitou to asi jinak není.
Díky, já jsem si právě té jasné odpovědi nevšimla
Zda to myslíš vážně nebo jen děláš hodnou, víš jen ty ![]()
Tak nevím,práci mám ted když to sečtu asi 8 let na dobu neurčitou,po MD se mám kam vrátit,čekáme ted druhý,ale ne proto že bych byla nefachčenko,ale proto že jsme hold chtěli mít druhé a to,že není místo ve školce tomu i trochu přispělo.Pokud ho nakonec vezmou budu ráda i když budu na MD a vím,že tam malej nebude na úkor pracující maminky.Ale vím,že i přesto jak dlouho jsem v práci zaměstnaná,že tam všechno umím,znám a dokážu se čemukoliv přizpůsobit přesto kdybych jim řekla,že potřebuju jít do práce až za 4 roky místo 3 jak mám zajištěno, protože nemám školku a nebo pak až nastoupím po ukončení MD a byla bych věčně na paragrafu vím,že jak se bude propouštět půjdu mezi prvními.Protože prostě budu víc na očích a budou mít důvod.To je realita.Nikomu nelezu ani do zadku kdo by se mi zastal tak bohužel.A když by to nastalo a musela si hledat jinou práci,tak ano dá se najít,ale s platem o polovinu menším a z dobou od nevidím do nevidím.Což kvůli školce nejde,chlap nemůže chodit z práce protože má víc peněz a nakonec by jsme přišli o práci oba.A taky když nastoupím do práce a po měsíci si najdu lepší práci a nastoupím tam a takto to udělám několikrát,už mě také nikdo na nějakou lepší práci nevezme.Zaměstnavatel se také dívá na to jak často měníš práci.Já ale mít problém najít si práci snad nebudu,snad tohle ani nikdy nenastane a bude vše v klidu.Ale rozhodně nenazvu matku s dětma která je na pracáku a stará se o děti místo, aby šla do práce nefachčenko.To jsou možná takový co mají např. 5 dětí NEDOKÁŽÍ JE ANI UŽIVIT A JE JIM TO JEDNO,HLAVNĚ KDYŽ RODÍ A NEMUSÍ.Tak ty možná.
@denca29 píše:
@Milli Stejně práci si hledáš dopředu, ne až jde malej do školky. Buď se vrací na stejné místo nebo hledáš novou práci dopředu ještě na mateřské. Já bych prostě podporovala jen pracující mámy, který odvádí daně.
Hledat sice můžu, ale bydlím na venkově a s mým umístěním je to tak trochu na prd (kancelářská práce). Ne, že bych nešla dělat třeba někam za kasu nebo dávat zboží do regálů - ale typická situace - líp vydělávající manžel dělá na směny + jednou za čas týdenní čtyřiadvacetihodinová služba na zavolání, dědové a babičky jsou sice v důchodu, ale v sousedním městě. Takže denně dvě cesty k nám a dvě zpět jsou finanční i časový záhul - nemůžu a ani nechci chtít to po nich.
Mmch. já sice na rodičovské jsem (nebo jsem teda ještě před pár dny byla a od podzima zase budu), ale i tak dělám doma jako osvč a daně odvádím. Někde by to možná pro školku byl argument, že pracuju „doma“, tak nepotřebuju školku. Jenže to bych udělala si velký kulový, mít obě děti pořád za zadkem
.
Celý se to točí pořád kolem jednoho problému - hodně dětí x málo míst ve školkách. Taky mi uniká, proč se udělalo takový haló kolem možnosti dát dítě do jeslí/školky už od dvou let, když zaprvé nejsou místa a zadruhé pracovní místa na zkrácený úvazek aby lupou pohledal.
Tak koukám,že se to tu stejně zvrhlo
…copak to spolu obě strany nedokážou mluvit normálně?Jako pardon,ale kde to jsme,aby se ženská pomalu před určitou skupinou žen styděla říct,že má dítě ve školce a s druhým je doma.
?K zápisu můžem všechny a pak se rozhodne.Když nevemou mámu,protože nemá práci a je na UP tak ji vlastně nedají možnost do práce jít,protože nikdo ji nezaměstná,pokud nemá zajištený hlídání…další věc,že pokud už na dítě matka nepobírá co má jít do školky RP tak na školku právo má(ne matka,ale DÍTĚ),ať má mladšího sourozence či ne.Zdražování je taky úplná kravina mimochodem.Jestli si někteří rodiče pomohou dárkem do školky tak je to opět jejich věc.Každý se snažíme žit tak,aby se nám žilo dobře a spokojeně.Ano školky jsou velký problém,ale jakštakš to funguje a lepši to nebude a rozhodně za to nemůžou ženy,který mají doma víc dětí.Já respektuji a přikláním se k oboum stranám jak to,že žena co jde do práce má na školku právo,ale stejně tak i žena co do práce nejde.A s nemakačenkama to nemá nic společného ![]()
@wildcherry píše:
Tak koukám,že se to tu stejně zvrhlo…copak to spolu obě strany nedokážou mluvit normálně?
Tak pravda je, že tu padají různé argumenty, ale jinak bych řekla, že se to tu drží na slušné úrovni.
Když to porovnám třeba s všemožnýma diskuzema o ne/očkování
.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.