Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje holčička 10 měsíců má šišatou hlavičku, sleželou( cvičila i vojtovku, ), kvůli tomu jí jedno ouško výrazněji než to druhé odstává. Měly to tak vaše děti? Co s tím? Srovná se, nesrovná? Viz foto
Dcera to také takto má od narození. Už je jí 6. Samo se to nesrovná. Možné je přišití oušek. Ale proč. Máte krásnou holčičku a až jí narostou vlásky, nebude to tak patrné.
Samo se to nesrovna, před nástupem do školy se to přišívá. Tedy za mě se to dělalo před školou, teď to třeba jde i dřív, kdo ví, ptej se doktora.
Az bude starší, tak se přišije. Holčička je krásná, a toho pána mám pocit že znám. ![]()
Nesrovná se to, až povyroste, tak se domluvte na plastiku (přišití). Do urč. věku se to dělá na pojišťovnu, já byla v patnácti a platila jsem za to. Nejlíp uložený peníze ![]()
@Ragusa také si říkám, že snad vlásky pomohou, já jen aby mi nevyčítala, že jsem to v dětství neřešila. Táta se na mně zlobí, že za to prý můžu já, protože jsem jí ucho nepřelepovala 😁to snad ani nemůže fungovat nebo ano?
Jasně že nějaké přilepování by nepomohlo
Co to je za nápad? U nás už bude téma přišití pomalu na pořadu dne. Já pořád váhám, manžel nechce. Dcera se mu líbí taková, jaká je a tvrdí, že si to pak rozhodne sama. Dceři je to teď úplně fuk. Jenže dle dr. je předškolní doba nejlepší čas. Jak už tu někdo psal, také to v tomto věku hradí pojišťovna. Jo a k té helmičce, dcera měla po narození také šišatou hlavu, říkali jsme tomu hlava ve skluzu. Ouška byla posunutá… Dr. tvrdila, že se to srovná, že helmička není třeba. Ale ještě dnes mi přijde, že jí pořádně nesedí žádná čepice ![]()
@Ragusa píše:
Jasně že nějaké přilepování by nepomohloCo to je za nápad? U nás už bude téma přišití pomalu na pořadu dne. Já pořád váhám, manžel nechce. Dcera se mu líbí taková, jaká je a tvrdí, že si to pak rozhodne sama. Dceři je to teď úplně fuk. Jenže dle dr. je předškolní doba nejlepší čas. Jak už tu někdo psal, také to v tomto věku hradí pojišťovna. Jo a k té helmičce, dcera měla po narození také šišatou hlavu, říkali jsme tomu hlava ve skluzu. Ouška byla posunutá… Dr. tvrdila, že se to srovná, že helmička není třeba. Ale ještě dnes mi přijde, že jí pořádně nesedí žádná čepice
Běžte do té plastiky. Není nic horšího než když se dítěti ve škole smějí…natož holcicce.
Myslím, že do 10 let je to na pojišťovnu… Pracuji ve školství a přikláním se k operaci. Aktuálně za mnou přišla holčička z první třídy s brekem, že se jí smějou, že má uši jako Dumbo ![]()