Jednotýdenní tábor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
5.7.14 10:48

Ahoj, jdu si postesknout. Právě jsem vypravila dceru na tábor, 8 let, první tábor, první odloučení. Byla včera tak nadšená, tak se těšila… s dneska scéna jak hrom, držela se mě, prosila, ať jí neopouštím, že nechce, strašný to bylo. Stejně jsem ji poslala. Teď si tu sedím a brečím, nějak to nemůžu ustát. Nesmí mít telefony, žádné spojení. To nevím, jestli tohle dám. To vám povím, že být matkou a správně rozhodovat je někdy pekelně těžký :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.7.14 10:53

@terinka4444 :hug: Prvni tabor,.to bude dobry :hug: Zvykne si ;) Ma problemy s hledanim pratel? Jestli ne, tak neboj, az se bude muset vratit, bude urcite nadsena ;) Nevim jestli to pomuze, ale urcite ji to potesi, napiste ji dopis a treba poslete naky maly balicek ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.7.14 10:53

@terinka4444 S tím se netrap… Za týden se dost možná vrátí s tím, že si tam našla nové kamarády. :palec:
(Jenom z pohledu někdejšího vedoucího dodám jednu věc: až bude vyprávět o táboře, citlivě vnímej všechno, co by mohlo jen vzdáleně zavánět šikanou. Míval jsem tam i hodně citlivé děti, které nedokázaly rozumem zpracovat jednu věc - proč se proti nim spikla přesila ostatních dětí a proč se je snažily ponižovat. Chudáčci si mysleli, že když něco dělá většina, že je to tak správně…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
5.7.14 10:57

@terinka4444 To zvládne a ty taky:), já jezdila na 3 týdny od šesti let. Hlavně pište dopisy, ocenila jsem to jako dítě a taky jako vedoucí nejmladších holčiček. Není nic horšího pro malé dítko, když se rozdává pošta a třeba ono jediné nic nedostane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.7.14 10:58

Jojo dopisy, klidne jeden dopis a pak jeden pohled poslat zaroven, bude mit radost ;) Jede na tyden, tak hned v pondeli dopis poslete, v utery ho bude mit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.7.14 11:00

@Jura007 no to jsi mě uklidnil :zed:

Já jsem ty jo úplně mimo, koukám, jak mě to semlelo, nikdy nikam bez nás nejezdí, nemáme hlídání, žádné, takže nikdy bez nás, nikde a najednou je pryč a ještě s pláčem.
Nevím, je tak trochu introvert, kontakty snadno nenavazuje. Ale pořádá to ředitelka mateřské školky, jede i její dcera, stejně stará, jsou do sebe týden, taky poprvé a ještě jedna holčička stejně stará, říkala, že je dá spolu. Je to tábor o menším počtu dětí, tak snad to nějak nedá. Ovšem odtrhávat od sebe řvoucí dítě a posazovat ho do auta a posílat pryč…nějak jsem to nezvládla, jak odjela, tak si tu sedím a brečím. Potají, manžel kroutí hlavou a kouká na mě jak na hysterku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.7.14 11:05

Tal pokud jsou to hodně malé děti, tak by to mělo být v klidu… Měli jsme na táboře třeba holčinu, co byla ve dvanácti letech porpvé pryč z domu. No a některé emoční upírky se do ní navážely 24 hodin denně. Dokonce jsem musel zasáhnout i v holčičí chatce… I když mně to jako chlapovi bylo proti srsti.
Ale mezi dětma předškolního a raného školního věku se to neděje, tak zachovej klid. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.7.14 11:09

@terinka4444 :hug: neboj to zvládne, nakonec líp jak ty…

náš kluk byl poprvý na táboře loni…to mu bylo 9 let a ještě to bylo na 14 dní od místního domu dětí - jel teda ještě s kamarádkou a bylo tam i pár dětí ze školy co znal…ale stejně…mysleli si, jak je nechaj spát spolu na chatce a nenechali (museli holky zvlášt´a kluci zvlášt´)… psali sme dopisy, ted´už nevim bud´ jednou nebo dvakrát tejdně byl telefon přes vedoucího a já mu posílala i přívěsek a ten dopis mu už nedošel…tak kdovíkde skončil :P..nakonec přijel a říkal, že to bylo docela fajn…ze začátku snad i trochu šikany :nevim:..řikal, že mu kluci hodili kufr ze schodů a měl rozbitý kolečka…ale nakonec mu dali pokoj, že prej ukázal, že se jich nebojí…takže ve výsledku si myslim, že mu to pomohlo se otrkat…

letos pojede v srpnu sám na tejden na astronomickej tábor přímo na hvězdárnu…už se nemůže dočkat, jelikož celej tejden budou pozorovat noční oblohu a spát budou chodit až ráno :mrgreen:

Příspěvek upraven 05.07.14 v 11:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.7.14 11:09
Děkuju
@Jura007 píše:
Tal pokud jsou to hodně malé děti, tak by to mělo být v klidu… Měli jsme na táboře třeba holčinu, co byla ve dvanácti letech porpvé pryč z domu. No a některé emoční upírky se do ní navážely 24 hodin denně. Dokonce jsem musel zasáhnout i v holčičí chatce… I když mně to jako chlapovi bylo proti srsti.
Ale mezi dětma předškolního a raného školního věku se to neděje, tak zachovej klid. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.7.14 11:11

@brumdinka na jakej astronomickej jede? Taky jsem na ně koukala, ale jsou až od desíti. No my máme ještě koupený i Manětín v srpnu na 14 dnů, ale to tedy nevím nevím. Naštěstí to jde zrušit, kdyby bylo nejhůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.7.14 11:15

Je přímo ve Varech na hvězdárně dva z nich jsou od 8 let…

Příspěvek upraven 28.07.14 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.7.14 11:18

Jo, tak na ty jsem koukala, bydlím od té hvězdárny kousínek :mrgreen: :mrgreen: ale našla jsem jen ty od desíti. Oni sem tam dělají pozorovací večery pro děti s rodiči. Manžel vášnivě rád kouká na hvězdy. Tam se mu bude líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.7.14 11:20

To je ono, i u těch osmiletých je podmínkou ukončená třetí třída, to tedy nevím, jak by to ty děti zvládly :mrgreen: Terce teprve bude osm a má ukončenou první třídu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
5.7.14 11:24

Jéé no vidíš, bydlet blízko tak sme tam furt, přece jen to máme trochu z ruky :)

• kluk od malička hltá cokoli o vesmíru a chce být astrofyzik…tak doufám, že ho toto nezklame 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.7.14 11:25
Nezklame, mají tam hezké programy :palec:
@brumdinka píše:
Jéé no vidíš, bydlet blízko tak sme tam furt, přece jen to máme trochu z ruky :)
  • kluk od malička hltá cokoli o vesmíru a chce být astrofyzik…tak doufám, že ho toto nezklame 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí