Co rádi děláte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.4.20 20:57

Jen tak pokec?

Ahoj holky, není tady někdo, kdo si nemá s kým pořádně pokecat v této situaci? Muže mám daleko, syn spí.. Baví mě vaření, zdravější životní styl, duchovno, ruční práce a tak. Kdyby měl někdo tipy na dobré zdravé recepty, jak se naučit od základu anglicky nebo třeba co cvičíte, ráda si počtu..:) je to jen pro zábavu a uvolnění, budu ráda, když sem napíšete i vy co rady děláte :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
1.4.20 21:08

Ahoj, tak já jsem taky zavřená s dětmi doma. Partner je s námi ale každý den rozvazi jídlo. Také mě baví vaření, ale poslední dobou už si lamu hlavu s tím, co vařit, jelikož partner nedávno prodělal zánět slinivky, musi se strava podrizovat tomu, co smí a co ne. Dokonce jsem uvažovala i o krabickove dietě ale partner to odmítá 😀 jinak máme spoustu věcí společných, koukám. Duchovo, zdravý životní styl mne také baví. Momentálně se soustředím na posílení svalstva a něco málo zhubnout, dále fyzio cviky, jóga. Do posilovny nechodím, mám svou malou doma, která mi vyhovuje. Skládá se z gumy, gymnastického míče, softoveho micku, karimatky, menší sadou jednorucek a v dohledné době by měla dorazit obourucka s menší sadou závaží. Jinak ráda jezdím ještě na kole ale to teď nedělám. Krom toho svůj volný čas strávím vařením, úklidem, učení se s dcerou do školy a když nějaká ta chvilka zbyde, koukáme s partnerem na seriál nebo hrajeme naší oblíbenou hru, zpívám si karaoke a ob den tedy cvičím. Co se týče receptu, inspiruji se na různých webovkach zdravé výživy :) pokud se chceš učit angličtinu, doporučuji si udělat kartičky, kde si z jedné strany napíšeš slovíčko česky a z druhé anglicky. Ja se takto momentálně učím vietnamsky, jelikož můj partner je vietnamec. Rozdělím si kartičky podle druhů. To znamená, počty zvlášť, rodina zvlášť, barvy zvlášť, jídlo, doprava, oslovovani, atd, vše zvlášť a trenuju buď sama nebo mě zkouší partner. Jinak u jazyků nejlépe ovládám angličtinu, díky škole, to samé ruštinu. Ač jsem měla na střední i němčinu, te jsem se nějakým způsobem vyhla a neumím téměř nic. Dále se ještě učím světsky. Dělám to stejným způsobem, formou kartiček. Tam mám ale výhodu, že si něco pamatuji z dětství. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
1.4.20 21:11
@Anonymní píše:
Ahoj holky, není tady někdo, kdo si nemá s kým pořádně pokecat v této situaci? Muže mám daleko, syn spí.. Baví mě vaření, zdravější životní styl, duchovno, ruční práce a tak. Kdyby měl někdo tipy na dobré zdravé recepty, jak se naučit od základu anglicky nebo třeba co cvičíte, ráda si počtu..:) je to jen pro zábavu a uvolnění, budu ráda, když sem napíšete i vy co rady děláte :)

Ještě k těm kartičkam. Píšu si to s výslovností, je to jednodušší. Takže téměř nic vietnamsky neprectu a ani nenapíšu, jen to, co jsem okoukala. Přemýšlela jsem až budu zdravá protože mám momentálně nějaké potíže a až budou děti větší, že se přihlásím do kurzu vietnamstiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.20 21:25

@Fany97 je tak to je paráda, díky za tip s těma kartičkama, to urcitě zkusím:) jsem teď uplně mimo domov, tak ke to jiný, když mě nic nerozptyluje:) já jsem na jazyku uplně tupá :lol: vidím, že máme dost společného, taky cvičím doma, hlavně jógu a posilování s vlastním tělem.. kdyby jsi chtěla můžem si napsat sz? Moc se mi tady nechce vypisovat veřejně :lol:

• Citovat
  • Upravit
10905
1.4.20 21:42

Od základu anglicky zkus Duolingo - https://www.duolingo.com
Je to v podstatě taky „kartičkový“ systém, ale propracovanější - doplňuješ, překládáš, opakuješ, píšeš, co slyšíš. A mají pěknou gamifikaci/motivaci. Lze se učit v prohlížeči i stáhnout appku na mobil, obojí má svůj půvab.
Z českého prostředí jde myslím jen angličtina. Z angličtiny by možná šla i ta vietnamština pro @Fany97 . Základní verze je zadarmo a podle mě úplně stačí. Dělám němčinu, muž angličtinu a jsme spokojení.
Na youtube je na výuku jazyků řada kanálů - tam je teda u rodilých mluvčích nějaký malý základ potřeba a člověk musí trošku hledat, kdo mu sedne, ale jsou super. Osobně mám ráda Learn English with Papa a Let them talk, ale to nejsou úplné základy.

Ohledně vaření považuji za geniální web kucharkaprodceru.cz - Florentýna Zatloukalová.

Cvičím tak nějak opatrně, aby mi to dlouhodobě vydrželo :) A poslouchám u toho audioknížky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122128
1.4.20 21:51

Ahoj. Tak já rád vařím. Taky jsem teď s čtyřletou dcerkou zavřený doma. Občas si alespoň na hodinku vyjdeme spolu ven na hřiště. Jí chybí teď nejvíc děti ze školky, mně přítelkyně, i když bydlí se svou dcerkou jenom 14 kilometrů odsud. Obdivuji učitelky ze školky, jak to zvládají, protože moje dcerka je hodně divoká. Jsem rád, že jí mám, ale někdy bych jí nejraději utahal v bazénu, nebo v herničkach. Všem mámam, co jsou teď samy s dětmi, přeji hodně psychických sil. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122128
1.4.20 21:53

Zapomněl jsem ještě napsat, že dcerka mi ráda při vaření pomáhá. 8) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.20 21:55

@Knihomyš díky za tip na stránky :kytka:

florentýnu znám, ale dlouho jsem ji nesledovala, tak mrknu co je nového:)
co posloucháš za knížky, já si k tomu furt nemůžu najít cestu :lol: když už je ticho a klid, že by se dalo něco poslouchat, dělám něco jiného :lol:

cvičíš už dlouho nebo za nějakým účelem? :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.20 21:56

@Fany97 a jakou má partner dietu? A ta posilovna doma je taky super:) :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.20 21:59

@mrav super, že tady máme i chlapa :pankac: mám taky divokýho syna a nejlepší je ho vypustit do přírody :lol:
Co rád vaříš? :)

• Citovat
  • Upravit
122128
1.4.20 22:04
@Anonymní píše:
@mrav super, že tady máme i chlapa :pankac: mám taky divokýho syna a nejlepší je ho vypustit do přírody :lol:
Co rád vaříš? :)

Všechno. Zítra budu dělat vepřové na kmíne s rýží. Taky třeba řízky - ty má Anička nejraději. Nebo rajskou polévku, případně omáčku. Tu jsme měli dneska. 8) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
1.4.20 22:11

Teď jsem si s nadšením poslechla Prašinu od Matochy - ono je to primárně pro děti tak 10+, ale super :) Možná jsem pár desetiletí zpožděná.
Feynman - To snad nemyslíte vážně a Snad ti nedělají starosti cizí názory. To teda miluju i jako normální knihy.
Betty MacDonaldová - Vejce a já a Co život dal a vzal.
U nás hodně shání audioknihy manžel a má zjevně období drsné krimi (Nesbo, Larssen a tak). Tak si taky úplně super nevyberu, na ty mám náladu málokdy.
Teď jsem zkusila před spaním Browna - Počátek a úvodní popis likvidace postavy mi úplně dobře neudělal. Budu muset zapátrat v archivu.
Dcera (8let) mi doporučuje My z ostrova Saltkrakan od Lindgrenové, tak do toho možná půjdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
1.4.20 22:14

Nějaký tip na domácí stolní hru? Ty kupne už děti nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Knihomyš super ty jedeš :palec: to mám teda co dohánět ve čtení obecně, ale ty stranky jsou super :palec:, zjistila jsem, že na tom nejsem až tak otřesně ikdyž neřekni ani slovo pomalu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@mrav takže klasika :) :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny