Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Nemůžu se rozhodnout zda jet tento týden na cca3-4 dny na hory s měsíčním mimčem? Je to do Krkonoš, byli jsme tam již několikrát, takže to tam známe. A od včera je tam starší dcerka (2,5) s prarodiči…Díky za rady…
Mimčo je zdravý? Já jela tři dny před koncem šestinedělí, tak to už moc nevidím rozdíl. Bylo to fajn.
Jo je v pohodě. Dost spinká…Na chatě je cca 18 lidí, takže spíš mám strach z případné nákazy něčím, ale prý jsou tam všichni zdravý…Zase si říkám, když je tam starší dcera, tak by mohla něco chytit a stejně to přivézt domu…
Klidně bych jela, chytnout můžeš cokoli kdekoli. Nám to chlap přinesl bud z prace nebo to chytnul v buse, kdo ví.
Malá je zatím hodná, nekojim, máme flašku a budí se tak dvakrát za noc…
@JanullaHru píše:
Malá je zatím hodná, nekojim, máme flašku a budí se tak dvakrát za noc…
To bych jela hned s takovým zlatíčkem.
Nejela bych právě u toho důvodu, že teď je všude strašně moc chřipek, viróz a jiných bacilů a mimčo je poměrně dost malé (ještě není ani očkované… i když některé maminy mohou namítat, že to nevadí, což chápu, každý k tomu máme jiný přístup, já to vidím takto). Jako v létě bych to asi vůbec neřešila, ale tohle počasí je na prd. Vidím to u nás doma, jsme neustále od listopadu na hromadě s dětma a v posledním měsíci prakticky nonstop. Hele já byla v úterý naprosto ok a ve středu jsem nemluvila, jak mě něco skolilo a ještě z toho nejsem ani z poloviny venku…
@veri3110 píše:
To bych jela hned s takovým zlatíčkem.
NO hlavně aby jí to vydrželo ještě dlouho…
Já bych nejela. Bála bych se, aby mimčo něco nechytlo, já v šestinedělí šla maximálně tady s kočárem kolem rybníka a mezi lidi úplně jsem se bála asi do 3měsíců.
Nj, prvorodička, asi úzkostlivá, ale ani s odstupem času to nevidím na cestování v šestinedělí.
Stejně se rozhodneš sama. Tady se ti logicky sejdou dva názory a ty si vlastně jen potvrdíš, že některý holky by jely taky.
![]()
A proč bys nejela? Máš tam dítě, prarodiče a pokud se ti tam chce, tak není co řešit.
@JanullaHru Jestli hodně spí, tak bych jela
. Není moc zima, tak může být v pohodě v kočárku. Otázka je, jak moc přijde do styku s lidma, toho bych se trochu bála.
S mojí první jsem nejela nikam, furt řvala, nešlo to. Teď s druhou vidím, že to jde (aspoň zatím) a taky už se chystám na hory. Nejedu jen kvůli tomu, že jsem po CS a chci nejdřív radši zkontrolovat jizvu, chystám se lyžovat
.
Dítě to zvládne ![]()
Spíš bych řešila sebe - budeš tam mít nějaké soukromí? Jsi pořád ještě v šestinedělí, tak třeba hygiena ve společné koupelně s dalšími 18 lidmi by mě celkem děsila… ![]()
Ale jinak každá změna prostředí je určitě fajn.
Eva
Fakt nevim jak se rozhodnout…Je fakt, že se mi dost stýská po starší…