Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj jestli má teplotu už od středy, tak bych na pohotovost zajela. Už jen pro svůj klid ať vím co se děje. Do úterka bych nečekala. ![]()
Ja bych asi sla. Moje deti moc na to netrpely, tak nemam moc zkusenosti. Ale jednou mi prave dcerka tyhle teploty par dni mela a sla jsem k Dr. Tam ji namerili 40 a doktor ji neco hned dal a rekl, ze nas domu nepusti, dokud ta teplota trochu nespadne. Tohle mi teda prijde fakt dlouho a cekat az na utery? To bych nedala.
@Anonymní píše:
Já právě myslela, že včera už byl konec a už ji mít nebude
No jo, chudak musi byt uplne vyrizeny. ![]()
Taky bych vzala dítě na pohotovost, zdá se mi ta horečka dlouho. Já u horečky u malých dětí mám vždycky strach z epi záchvatu. Znám člověka, co mu pak epi zůstala doživotně.
@Lenka_Hal píše:
No jo, chudak musi byt uplne vyrizeny.
Ani zas tak není právě.
pokud nemá víc jak 39 tak je v pohodě.
chce si hrát, relativně jíst, jediný co je boj do něj dostat jakýkoliv léky. To je fakt boj. Od včera ani žádný neměl
Já bych mu zkusila udělat jen tak zkusmo antigen (pokud más doma),a pokud by byl negativní, taky bych jela. 5 dní takových horeček už je dost. Aspoň zkontrolujou CRP, poslechnou…za to nic nedáte. Jinak tříletá tohle přesně měla právě při Covidu…bezvýznamná rýma, občas trochu zakašlala, ale horečky ji decimovaly 10 dní. Vždycky jeden den už to vypadalo líp a druhý den zase nanovo. Když jsem se s ní už chystala pátej den k dr., ještě těsně před odchodem mně napadlo udělat antigen a bylo jasno…k dr. už jsme ten den nešli, jen jsem jí volala.
@Fíbí 106 píše:
Já bych mu zkusila udělat jen tak zkusmo antigen (pokud más doma),a pokud by byl negativní, taky bych jela. 5 dní takových horeček už je dost. Aspoň zkontrolujou CRP, poslechnou…za to nic nedáte. Jinak tříletá tohle přesně měla právě při Covidu…bezvýznamná rýma, občas trochu zakašlala, ale horečky ji decimovaly 10 dní. Vždycky jeden den už to vypadalo líp a druhý den zase nanovo. Když jsem se s ní už chystala pátej den k dr., ještě těsně před odchodem mně napadlo udělat antigen a bylo jasno…k dr. už jsme ten den nešli, jen jsem jí volala.
COVID jsme měli celá rodina na Velikonoce, to jsem mu právě dělala test nejdřív ve čtvrtek i pátek a nic
to jsme měli jen rýmu a starší měla jeden den teplotu. On jen asi rýmu ještě před Velikonoci.
Vyčkala bych do zítra ještě minimálně. neni schvácený, pije, třísku ji, teplota má sestupující tendenci, objevuje se další příznak jako kašel a rýma. Moje dcera měla takto teploty taky skoro pět dní. Obyč viróza.
Dcera měla to stejné před týdnem. Dva dny horečky, pak den klid a pak se spustila rýma a horečky se vrátily a k tomu trochu průjem. U Dr sme byli, prohlédla ji horem dolem a nic neobjevila, takže rekla, ze je to proste viróza, ze to teď má každý druhy a ať leží, pije a srazime teplotu. Přesně po týdnu ji teploty opadly a bylo po všem.
Tak manžel jel a uvidíme
Tipuju, že jak dojedou bude tam mít 37.2 max
odpoledne spali přes 3 hodiny, vzbudil se úplně zpocený. Já právě na pohotovost s dětma nejezdím skoro vůbec, jen úrazy, ale už je mi tak dlouho divný. On právě na horečky moc netrpí
Aspoň budu v noci klidněji spát, už jsem z toho na nervy ![]()
Doufám, že to bude jen nějaká viroza a že se z ní prcek brzy dostane.
Tak na pohotovosti má 37.6
já to říkala
ale ještě pořád čekají, ale už snad ![]()
Jeli by jste na pohotovost? Já nějak pořád nevím.

Syn 3,5 roku, od středy večer teplota kolem 39 max 39.7. V pátek odpoledne po spaní až 40.1. Vše šlo srazit na 38. Včera v sobotu byl už ok, teplota kolem 37.5/38 začala mu nudle a trochu kašel ve spaní. A dneska znova 38.8
Pije, relativně i jí, má trošku řidší stolici jinak nic, když nemá 39 tak si hraje, jako by mu nic nebylo.. K doktorovi bych se dostala až v úterý, k dětský.
Tak nevím jestli začít plašit