Jet na pohotovost s chřipkou?

Anonymní
17.12.23 17:08

Jet na pohotovost s chřipkou?

Ahoj, zalehla jsem s nějakou virozou, ale je mi teda hrozne. Mám od rána migrénu, bolí mě v krku, kašel, chrchlam a teď mi vylezla horečka na 39,2. Jen lezim, nejsem schopná nic jiného, bolí mě i ležet. Moji rodiče mi psali, at jedu na pohotovost. A já nevím, paralen jsem si brala…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.12.23 17:10

Ja ti nevim, presne stejny příznaky mela svagrova a byl to covid jak vysitej… Test sis delala? Covidovy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.23 17:13
@Anonymní píše:
Ja ti nevim, presne stejny příznaky mela svagrova a byl to covid jak vysitej… Test sis delala? Covidovy

Ahoj, Jj. Ten byl negativní

• Citovat
  • Upravit
6021
17.12.23 17:15

Covid nebo chripka - to je jedno. Zalezla bych do postele s domaci lecbou, a o lekari uvazovala, az kdyz by mi nebylo za tri dny lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9059
17.12.23 17:17

Ne, na pohotovost bych nejela. Zítra bych šla k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32170
17.12.23 17:19

Nejela bych, není proč…stejně ti nic nedají, jen paralen, čaj a ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
17.12.23 17:21

A co bys tam chtela delat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
17.12.23 17:27

Na pohotovost určitě ne. Zítra k lékaři pouze v případě, že potřebuješ neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9743
17.12.23 17:28

Copak to nevydrží do zítřka k praktikovi? A upřímně - je to na doktora? Dle všeho viróza, ať už chřipka, COVID-19 (antigenní testy nejsou přesné). Léčba je stejná - symptomatická - dostatek tekutin, šetřicí režim, vitamíny. Žádný lékař nemá zázračný lék na virózu, je to samolimitující onemocnění, každý se s tím musí poprat (ok, existují speciální antivirotika na chřipku, COVID atd., ale jsou určena spíše pro polymorbidní pacienty).

Pokud byste se „bála“ angíny, tak ta bývá bez kašle a bez bolestí svalů a kloubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
17.12.23 17:44

A co si představuješ, že tam s tebou budou dělat? Kromě toho, že potencionalne nakazis ty, kteří tam jedou se skutečně život ohrožujícími stavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16347
17.12.23 17:52
@Villanelle píše:
A co si představuješ, že tam s tebou budou dělat? Kromě toho, že potencionalne nakazis ty, kteří tam jedou se skutečně život ohrožujícími stavy.

Přesně tak, léky na snížení horečky, čaj, ovoce. Nic víc s tím stejně nikdo neudělá. Ležet a spát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
17.12.23 17:54

Srazi ti paralen horecku? Nedusis se?
Pak tam nemas co delat..
Caj, lezet, paralen, sirup na vykaslavani..

• Citovat
  • Upravit
2328
17.12.23 17:57

Já mám od včera vysoké horečky, bolí mě hlava, v krku, jsem úplně hotová. O pohotovosti jsem vůbec nepřemýšlela. Jestli se to nezlepší zajdu v úterý k doktorce. Neschopenku sice nepotřebuji, ale nevím, jestli případnou angínu zvládnu bez antibiotik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
17.12.23 17:57
@Anonymní píše:
Ahoj, zalehla jsem s nějakou virozou, ale je mi teda hrozne. Mám od rána migrénu, bolí mě v krku, kašel, chrchlam a teď mi vylezla horečka na 39,2. Jen lezim, nejsem schopná nic jiného, bolí mě i ležet. Moji rodiče mi psali, at jedu na pohotovost. A já nevím, paralen jsem si brala…

Mám to taky a nikam nejedu. Stejně ti řeknou ležet, pít, kapky na kašel a třeba Ibalgin. Až na to, že mi na tu hlavu vubec nezabírá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16347
17.12.23 17:58
@Stonyllka píše:
Já mám od včera vysoké horečky, bolí mě hlava, v krku, jsem úplně hotová. O pohotovosti jsem vůbec nepřemýšlela. Jestli se to nezlepší zajdu v úterý k doktorce. Neschopenku sice nepotřebuji, ale nevím, jestli případnou angínu zvládnu bez antibiotik.

Tak ono představa, že je člověk v tu chvíli rád že žije a má strávit třeba i víc hodin v čekárně, protože tam je víc lidí už? Fakt ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí