Ježíšek "od babičky"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30422
25.12.15 23:24
@Camael píše:
@hanka.br.
Přesně jsem čekala, kdo to takhle nesmyslně postaví proti sobě. Nezklamala jsi. Tady přece nejde o nějaký zabodování.. :roll:

A co jiného to je? Ať si to každý dělá, jak chce, to je nakonec každého věc. Moje představa Vánoc je tradiční, Štědrý večer je jen jeden v roce. A zcela upřímně - jedna babička naděluje drahé dárky, může si to dovolit, a ta druhá maličkosti. Aby to děti vnímaly a komentovaly - to by mi nepřišlo moc příjemné ani nutné. Takhle mají všechno od Ježíška a pokoj. I když už jsou velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
25.12.15 23:24
@Anonymní píše:
@Camael Jo jo je prvni, oni ji maji hrozne radi, darecky ji davaji porad, takze to neni o tom, ze by se chteli vypichnout tim, co pro ni maji, ale proste ze to tak delaji od narozeni svych deti. Oni jsou tedy verici, ac manzel neni, vedli ho k vire, ale on na to moc neni, tak si rikam, jestli to nesouvisi s tim? Ale nevim vubec jake viry jsou, to je pro me jedna velika neznama. Myslite, ze to s tim muze mit neco spolecneho? Ted nad tim tak dumam. :mrgreen:

spíš dlouho neměli doma dítě, mi letos taky skoro na malou ujelo, že jí koupili pěkný dárky, malý by to bylo jedno, ale je tam 4letá neteř a tu by to asi zarazilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
25.12.15 23:26

U nas nosi darky Jezisek a 24.12. je nechava i u ostatnich pribuznych, kde si je behem navstev deti vyzvednou a rozbali. Kdyby to melo byt vsechno u nas, je toho hromada. Takhle si to uziji mnohem vic, vlastne starsi ani neceka, ze zitra u babicky neco bude, tak o to vic bude mit radost, mladsi to jeste nepobira.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.12.15 23:26

Naše vnoučata dostávají dárky u nás, bo i u nás chodí ježíšek a protože ví, že k nám jezdí, vždycky jim donese dárek i k nám, aby si tu pak měli s čím hrát. Každopádně i my prarodiče se rádi potěšíme rozzářenýma očima vnoučat. Nevidím důvod, proč bych měla dárky vozit pod stromeček k nim domů.

• Citovat
  • Upravit
11439
25.12.15 23:30
@bamba píše:
Každopádně i my prarodiče se rádi potěšíme rozzářenýma očima vnoučat. Nevidím důvod, proč bych měla dárky vozit pod stromeček k nim domů.

No protože vám vůbec nejde o radost dětí, jde vám jen o to vidět, jestli jste zabodovali, čistá vypočítavost! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
25.12.15 23:34
@Camael píše:
@fotze
Z pohledu dětí proto, že není vůbec špatný dostávat dárky 3× :D, z pohledu dospělýho, ty se nedíváš ráda na radost toho, koho si obdarovala? Mě to třeba těší víc než rozbalování mých dárků a nepřijde mi to divný. Snažili se, sháněli, chtěli potěšit, co je na tom divnýho, že je těší vidět i radost vnoučat? Mně zas třeba přijde sobecký, aby to narvali všechno pod náš, už tak nabalenej stromek.

Přesně a trvalo mi pouhých sedm let než jsem o tom tchýní přesvědčila :zed:, taky to děláme tak, že Ježíšek nosí dárky i k babičce, jako dítě jsem byla ráda, že po Stedrem dnu se mám ještě na co tesit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.12.15 23:37
@Anonymní píše:
Predem prosim o zachovani anonymu.Ahoj maminky, mam takovy dotaz, jak vlastne probiha vase predavani darku mezi sebou a detma? S manzelem jsme asi zvykli oba na neco uplne jineho, my jsme vzdy verili do urciteho veku, ze darky nosi jezisek a vyhlizeli jsme ho z okna a tak. Pak jsme sli do pokojiku v obyvaku zazvonil a jezisek nam tam nechal darecky. Ale treba kdyz jsme sli k manzelovo rodicum, tak jsme si vsichni sedli na gauc a oni zacali nosit darky pod stromecek a pry tohle mas od dedecka, tohle od babicky atd atd, nase mala ( 2 a pul roku ) rika neni odbabicky, jezisek donesl a oni se tak na nas koukli jako jestli neco nepokazili, no zatim je mala a brzy to zapomene, ale je mi proste divny, ze to tak nekdo praktikuje? Prijde mi, ze to postrada takove to kouzlo vanoc, ktere miluje snad kazde dite. :nevim:

U nas stale nosi Jezisek a nechava darky i u babicek, stejne jako babickam je nechava u nas. Kluci tak maji tri Stedre dny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
25.12.15 23:40

A nechtela bych, aby nam babicky nalifrovaly darky od nich pod nas stromek. I prarodice radi vidi reakce vnoucat, radi obdarovavaji, tak bychom je o tu radost nepripravili. A davkovani darku je tez fajn, nez jedna megahromada..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
25.12.15 23:42

Podle toho, co píšeš, tak stačí, že se domluvíte. Mně teda spíš zaráží, že si nevěděla, jak bývali Vánoce u Tvého muže v dětství, to jste se o tom nikdy nebavili? Jedete Vánoce pouze podle tradic Tvý rodiny?
Jinak k tomu kouzlu - když já jsme byla malá, Ježíšek taky u nás nechodil (pouze na Mikuláše dával do boty sladkosti Mikuláš). Co si pamatuju, dojakživa jsem věděla, že si dárky dáváme vzájěmně a mám hodně skoré moc krásné vzpomínky, jak se snažím zabalit vlastnoručně nakreslený obrázek domečku, a nejde mi to - na zabalení jsem ještě nebyla dost zručná. Kouzlo to pro mně mělo velký a když už jsem byla větší, tak jsem se divila, proč si někde hrajou na Ježíška, kamarádi třeba ještě rodičům dárky nedávali a mně to přišlo smutný, že rodiče „nic nedostanou“.
Teď mám vlastní rodinu a dilema, protže starší brácha mně předběhl a jeho žena u nich Ježíška zavedla. Celá naše rodina to repsektuje (a Ježíšek jim nosí dárky pod stromeček po celý rodině, protože ku všem přeci patří, takže my jim třeba příští týden povezeme dárky, „co jim Ježíšek nechal pod naším stromečkem“). Ale co já, že jo, já jsme svým dětěm chctěla dělat Vánoce kouzelné tak, jak si to pamatuji já, jenže to bychom se snad nemohli o Vánocích vídat :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.12.15 23:43
@Fjodorka píše:
No protože vám vůbec nejde o radost dětí, jde vám jen o to vidět, jestli jste zabodovali, čistá vypočítavost! :lol:

Tohle si opravdu nemyslím. Spíš děti mají radost a překvapení vícekrát :nevim: A myslím, žeani nejde ohodnotu dárků ale o to napětí při rozbalování - Co tam asi tak bude? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
25.12.15 23:43

U nás nosí dárky Ježíšek, nosí je k nám domů. Ale Mikuláš, ten je teda hledá po celé rodině :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.12.15 23:44
@Fjodorka píše:
No protože vám vůbec nejde o radost dětí, jde vám jen o to vidět, jestli jste zabodovali, čistá vypočítavost! :lol:

Na to přišlas jak? Soudíš podle sebe?

• Citovat
  • Upravit
bamba
25.12.15 23:46
@Petule030 píše:
Tohle si opravdu nemyslím. Spíš děti mají radost a překvapení vícekrát :nevim: A myslím, žeani nejde ohodnotu dárků ale o to napětí při rozbalování - Co tam asi tak bude? :)

Tak nějak. Taky nevím, jak by si troje děti rozbalovali společný dárek (trampolínu).Leda, že by každý z nich měli nějakou část doma pod stromečkem.

• Citovat
  • Upravit
11439
25.12.15 23:46
@Petule030 píše:
Tohle si opravdu nemyslím. Spíš děti mají radost a překvapení vícekrát :nevim: A myslím, žeani nejde ohodnotu dárků ale o to napětí při rozbalování - Co tam asi tak bude? :)

Aha, ty nečteš celou diskuzi, beru zpět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
25.12.15 23:47
@bamba píše:
Na to přišlas jak? Soudíš podle sebe?

Prosím, prosím, přečti si diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit