Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Fjodorka píše:V pohodě, já si z toho nic nedělám. Mám dnes nějakou dobrou náladu, tak vtipkuji a asi bych to neměla dělat před citlivými babičkami
Tož asi jsem už přetažená. Každopádně to jdu zalomit, bo mě zítra čeká invaze dětí a vnoučat. Takže docela honička. Dobrou noc.
@bamba
My jdem invazovat k babičce, takže já to mám na pohodu.
Užij si to: ![]()
@Fjodorka přesně, neměla bych to srdce, aby prarodiče odevzdali dárky a neviděli to nadšení dětí při rozbalování. prostě mi to přijde nefér
@bamba píše:
Dík, letos to bude brnkačka, jen 10 lidí, ale vloni nás bylo 17.Příspěvek upraven 26.12.15 v 00:14
Pane jo Hujerovi hadr
tak dobrou
@Fjodorka Zřejmě došlo k nedorozumění. Měla jsem samozřejmě na mysli prarodiče, kteří by odmítli respektovat přání rodičů, aby děti měly jeden Štědrý den 24.12. s dárky od Ježíška. Já si nemyslím, že je nutné se hned do mě takhle pustit, vždyť jsou Vánoce. ![]()
@hanka.br. píše:
To záleží hlavně na vás, jak to nastavíte. Je problém se domluvit a dárky si od babiček a dědečků vyzvednout před Štědrým dnem, aby byly všechny pod stromečkem u vás a od Ježíška? Podle mě není.
mnohem snažší by bylo domluvit se, ať babi s dědou taky řeknou, že u nich Ježíšek ty dárky nechal… s tvojí teorii je problém jen, že by to asi nikoho nenapadlo… ![]()
Máme doma rok a půl starou holčičku. Je jí to ještě jedno(nechápe to). Ale nastavíme to tak, že Ježíšek chodí 24. A nechá dárečky u nás doma, pak u babičky a pak u druhé babičky. Prostě máme Vánoce pak tři dny. Nechtěla bych ošidit babičku a dědu od té nádherné atmosféry a rozzářených očiček. A naopak mi přijde divné, si o dárky říct a sbalit je domů. Přece o Vánocích jde i o to, že se sejdete a vzájemně se užíváte.
Nečtu reakce, každopádně to doma tak neprožíváme
Co si pamatuju, mí rodiče nás nikdy nekrmili hysterickou pohádkou, že dárky nosí jen Ježíšek, z dětství si i pamatuju, kde přesně naši schovávali dárky a že jsme to věděli a přesto jsme věřili, že nám dárky donese Ježíšek a to dlouho. U dětí to dělám stejně a nikdy se neptaly, proč jim dává dárky najednou babička, když je nosí Ježíšek a přesto v něj normálně věří
Shrnuto, Ježíška pojímám spíš jako pohádku a nechávám na fantazii dětí, jak si to vymyslí, jak to je ![]()
třeba když se zeptám kamarádů, tak si téměř všichni pamatují, kdy přestali věřit na Ježíška a jaká to pro ně byla křivda, když zjistili, že neexistuje. Já si to nepamatuju a v podstatě v něj věřím dodnes, trochu s nadsázkou, ale jako by nikdy to kouzlo neodletělo
tak to jen takový jiný pohled na věc, Ježíšek je krásná věc, ale pro mnohé je potom to procitnutí do reality, že neexistuje, velká zrada
Já co si pamatuju, tak jsem na Ježíška nevěřila, přesto pro mě mají Vánoce pořád kouzelnou atmosféru. Už jako malá jsem hrozně obdivovala mamku, jaké krásné dárečky mi umí vymyset a také jsem moc dobře chápala, že stojí hodně peněz a protože jsme jich moc neměli, tak jsem si toho strašně vážila. Takže nějaký Ježíšek u mě neměl šanci, bohužel
Teď „na starý kolena“ mám ráda křesťanské tradice, betlémy, půlnoční např., ale jako malé dítě byl pro mě Ježíšek strašně divnej pojem
Teď k tématu, naše malá (26 m.) má také dvoje Vánoce, nejdřív s jednou a pak s druhou babičkou. Rozbaluje nadvakrát a myslím, že je to tak lepší. A teď poprvé, co má trochu rozum, jsem to kompromisně nastavila tak, že něco nosí Ježíšek, něco kupuje máma s tátou, babičky, tety atd. Ať si to přebere a do budoucna se uvidí. Každopádně se mnou nakupovala dárky pro tátu atd a ví, že si dárky dáváme navzájem, navíc slyšela, jak si dárky chválíme, děkujeme a povídáme o tom, kde jsme je sehnali, jak nás to napadlo atd, takže podle mě na Ježíška mo dlouho věřit nebude, ta komerce je prostě všudepřítomná a Ježíšek to má v dnešní době hodně těžký ![]()
Dcera take stale veri na Jeziska. Zijeme v usa a darky mame 24.12. a od tatinka ji vzdycky Jezisek donese. Pak jdeme 25.12. k rodine a tam nosi ostatni darky co u nich nechal Santa. Proste se domluvte, ze treba prijdete jako posledni a darky at uz pod stromeckem
jsou, nebo pak vysvetlit dceri, ze Jezisek pro ni u ostatnich darky nechal a oni to donesli tam.
Jinak dcera vidi, ze darky treba pro ostatni kupuji ja a vysvetlila jsem ji, ze proste Jeziskovi pomaham.
Nečtu celou diskuzi, protože je úplně jedno, jak to dělají jinde. Důležité je, aby vy s manželem jste se shodli, jak to chcete a příbuzným to vysvětlili. Měli by to akceptovat. Chcete pro dcerku Ježíška? Svezte si dárky od babiček domů před Štědrým dnem a u nich nechte max. nějakou drobnost (pod stromkem).A netolerujte řeči „toto je od…“ Zarok už to dcera bude vnímat velmi intenzivně a je na vás nastavení hranic.
@Anonymní píše:
@Gabriela3 No me to uplne zaskocilo, jako chapu, ze kdyz bylo male rok, ze jsme si rikali to mas od nas, tamto od segry ( manzelovo ), ze mala z toho nemela rozum, tak jsem to nechala plavat, ale letos taky a vi moc dobre, ze je mala vnimava a ze uz mnohemu rozumi, me to v tu chvili hrozne zamrzelo, protoze se cetli stitky na darcich a tam od segry pro brachu ( pro meho manzela ) ( od tety pro Barunku ) atd. Fakt jsem se divila, ze to takto nekdo dela a manzel mi rekl, ze to tak meli taky, kdyz byli maly, ze proste darky jim nosi maminka a tatinek.
ale tak zase musíš pochopit, že každý to má jinak. Např. u nás, starší dcerka má skoro 9 let a mladší 5 let a tá starší už od první třídy začala chodit domů s tím, že dárky nenosí ježíšek, protože ve třídě řešili to, že proč některé dítě dostane pouze jeden dárek a druhé 20 dárků a přitom to dítě, které dostalo jeden dárek vůbec nezlobí. Ono se najdou na Vánoce i takoví rodiče, co dětem nedají pod stromek žádný dárek. Tak jsem dětem řekla, že každému dítěti nosí ježíšek jenom jeden dárek, aby to bylo spravedlivé a ostatní kupují rodiče a prarodiče. Jo a u nás ježíšek nosí dárky jenom dětem, dospělí si dárky kupují sami mezi sebou