Ježíšek "od babičky"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40270
26.12.15 00:07
@Fjodorka píše: :palec: V pohodě, já si z toho nic nedělám. Mám dnes nějakou dobrou náladu, tak vtipkuji a asi bych to neměla dělat před citlivými babičkami :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: jsem na tom s náladou podobně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
26.12.15 00:09

Tož asi jsem už přetažená. Každopádně to jdu zalomit, bo mě zítra čeká invaze dětí a vnoučat. Takže docela honička. Dobrou noc.

• Citovat
  • Upravit
40270
26.12.15 00:10

@bamba
My jdem invazovat k babičce, takže já to mám na pohodu. :) Užij si to: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
26.12.15 00:12

@Fjodorka přesně, neměla bych to srdce, aby prarodiče odevzdali dárky a neviděli to nadšení dětí při rozbalování. prostě mi to přijde nefér

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
26.12.15 00:13
@Camael píše:
@bamba
My jdem invazovat k babičce, takže já to mám na pohodu. :) Užij si to: :kytka:

Dík, letos to bude brnkačka :roll:, jen 10 lidí, ale vloni nás bylo 17.

Příspěvek upraven 26.12.15 v 00:14

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
26.12.15 00:14
@Camael píše:
@bamba
My jdem invazovat k babičce, takže já to mám na pohodu. :) Užij si to: :kytka:

Napodobne, my chodime na jeden svatek k jednem a druhy k druhym :palec:
Dnes byla u tchyne svickova a zitra bude u nasich knedlo vepro zelo :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
26.12.15 00:15
@bamba píše:
Dík, letos to bude brnkačka :roll:, jen 10 lidí, ale vloni nás bylo 17.Příspěvek upraven 26.12.15 v 00:14

Pane jo Hujerovi hadr :mrgreen: tak dobrou

• Citovat
  • Upravit
30422
26.12.15 00:19

@Fjodorka Zřejmě došlo k nedorozumění. Měla jsem samozřejmě na mysli prarodiče, kteří by odmítli respektovat přání rodičů, aby děti měly jeden Štědrý den 24.12. s dárky od Ježíška. Já si nemyslím, že je nutné se hned do mě takhle pustit, vždyť jsou Vánoce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
26.12.15 00:36
@hanka.br. píše:
To záleží hlavně na vás, jak to nastavíte. Je problém se domluvit a dárky si od babiček a dědečků vyzvednout před Štědrým dnem, aby byly všechny pod stromečkem u vás a od Ježíška? Podle mě není.

mnohem snažší by bylo domluvit se, ať babi s dědou taky řeknou, že u nich Ježíšek ty dárky nechal… s tvojí teorii je problém jen, že by to asi nikoho nenapadlo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
26.12.15 00:40

Máme doma rok a půl starou holčičku. Je jí to ještě jedno(nechápe to). Ale nastavíme to tak, že Ježíšek chodí 24. A nechá dárečky u nás doma, pak u babičky a pak u druhé babičky. Prostě máme Vánoce pak tři dny. Nechtěla bych ošidit babičku a dědu od té nádherné atmosféry a rozzářených očiček. A naopak mi přijde divné, si o dárky říct a sbalit je domů. Přece o Vánocích jde i o to, že se sejdete a vzájemně se užíváte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
26.12.15 01:17

Nečtu reakce, každopádně to doma tak neprožíváme :nevim: Co si pamatuju, mí rodiče nás nikdy nekrmili hysterickou pohádkou, že dárky nosí jen Ježíšek, z dětství si i pamatuju, kde přesně naši schovávali dárky a že jsme to věděli a přesto jsme věřili, že nám dárky donese Ježíšek a to dlouho. U dětí to dělám stejně a nikdy se neptaly, proč jim dává dárky najednou babička, když je nosí Ježíšek a přesto v něj normálně věří ;) Shrnuto, Ježíška pojímám spíš jako pohádku a nechávám na fantazii dětí, jak si to vymyslí, jak to je ;)

třeba když se zeptám kamarádů, tak si téměř všichni pamatují, kdy přestali věřit na Ježíška a jaká to pro ně byla křivda, když zjistili, že neexistuje. Já si to nepamatuju a v podstatě v něj věřím dodnes, trochu s nadsázkou, ale jako by nikdy to kouzlo neodletělo ;) tak to jen takový jiný pohled na věc, Ježíšek je krásná věc, ale pro mnohé je potom to procitnutí do reality, že neexistuje, velká zrada

• Citovat
  • Upravit
2220
26.12.15 01:59

Já co si pamatuju, tak jsem na Ježíška nevěřila, přesto pro mě mají Vánoce pořád kouzelnou atmosféru. Už jako malá jsem hrozně obdivovala mamku, jaké krásné dárečky mi umí vymyset a také jsem moc dobře chápala, že stojí hodně peněz a protože jsme jich moc neměli, tak jsem si toho strašně vážila. Takže nějaký Ježíšek u mě neměl šanci, bohužel :) Teď „na starý kolena“ mám ráda křesťanské tradice, betlémy, půlnoční např., ale jako malé dítě byl pro mě Ježíšek strašně divnej pojem :) Teď k tématu, naše malá (26 m.) má také dvoje Vánoce, nejdřív s jednou a pak s druhou babičkou. Rozbaluje nadvakrát a myslím, že je to tak lepší. A teď poprvé, co má trochu rozum, jsem to kompromisně nastavila tak, že něco nosí Ježíšek, něco kupuje máma s tátou, babičky, tety atd. Ať si to přebere a do budoucna se uvidí. Každopádně se mnou nakupovala dárky pro tátu atd a ví, že si dárky dáváme navzájem, navíc slyšela, jak si dárky chválíme, děkujeme a povídáme o tom, kde jsme je sehnali, jak nás to napadlo atd, takže podle mě na Ježíška mo dlouho věřit nebude, ta komerce je prostě všudepřítomná a Ježíšek to má v dnešní době hodně těžký :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
26.12.15 03:39

Dcera take stale veri na Jeziska. Zijeme v usa a darky mame 24.12. a od tatinka ji vzdycky Jezisek donese. Pak jdeme 25.12. k rodine a tam nosi ostatni darky co u nich nechal Santa. Proste se domluvte, ze treba prijdete jako posledni a darky at uz pod stromeckem
jsou, nebo pak vysvetlit dceri, ze Jezisek pro ni u ostatnich darky nechal a oni to donesli tam.
Jinak dcera vidi, ze darky treba pro ostatni kupuji ja a vysvetlila jsem ji, ze proste Jeziskovi pomaham.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
26.12.15 04:51

Nečtu celou diskuzi, protože je úplně jedno, jak to dělají jinde. Důležité je, aby vy s manželem jste se shodli, jak to chcete a příbuzným to vysvětlili. Měli by to akceptovat. Chcete pro dcerku Ježíška? Svezte si dárky od babiček domů před Štědrým dnem a u nich nechte max. nějakou drobnost (pod stromkem).A netolerujte řeči „toto je od…“ Zarok už to dcera bude vnímat velmi intenzivně a je na vás nastavení hranic.

• Citovat
  • Upravit
2216
26.12.15 05:17
@Anonymní píše:
@Gabriela3 No me to uplne zaskocilo, jako chapu, ze kdyz bylo male rok, ze jsme si rikali to mas od nas, tamto od segry ( manzelovo ), ze mala z toho nemela rozum, tak jsem to nechala plavat, ale letos taky a vi moc dobre, ze je mala vnimava a ze uz mnohemu rozumi, me to v tu chvili hrozne zamrzelo, protoze se cetli stitky na darcich a tam od segry pro brachu ( pro meho manzela ) ( od tety pro Barunku ) atd. Fakt jsem se divila, ze to takto nekdo dela a manzel mi rekl, ze to tak meli taky, kdyz byli maly, ze proste darky jim nosi maminka a tatinek. :nevim:

ale tak zase musíš pochopit, že každý to má jinak. Např. u nás, starší dcerka má skoro 9 let a mladší 5 let a tá starší už od první třídy začala chodit domů s tím, že dárky nenosí ježíšek, protože ve třídě řešili to, že proč některé dítě dostane pouze jeden dárek a druhé 20 dárků a přitom to dítě, které dostalo jeden dárek vůbec nezlobí. Ono se najdou na Vánoce i takoví rodiče, co dětem nedají pod stromek žádný dárek. Tak jsem dětem řekla, že každému dítěti nosí ježíšek jenom jeden dárek, aby to bylo spravedlivé a ostatní kupují rodiče a prarodiče. Jo a u nás ježíšek nosí dárky jenom dětem, dospělí si dárky kupují sami mezi sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný