Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No moje tříletá dcera v tom bude mít asi trochu guláš, jelikož dnes se pod našim stromečkem objeví dárky už potřetí
Ale vždy je tam donese Ježíšek a nikdy to nevidí..Prostě jsou ještě pořád Vánoce
a k tomu pro mě podle mě patří i to vidět jiskřičky v očích obdarovaného ![]()
Dárky jsem nikdy od prarodičů domů nevozila. Ježíšek je nechal u babiček a tam je děti našly pod stromečkem. Vnoučata to samé, měly dárek u nás. ![]()
@Camael píše:
@hanka.br.
A mě to neirituje, jen s dovolením, mohu v diskuzi reagovat a nedejbože mít jiný názor?
@Králičice píše:
No moje tříletá dcera v tom bude mít asi trochu guláš, jelikož dnes se pod našim stromečkem objeví dárky už potřetí
chudák dítě
@Anonymní píše:
Predem prosim o zachovani anonymu.Ahoj maminky, mam takovy dotaz, jak vlastne probiha vase predavani darku mezi sebou a detma? S manzelem jsme asi zvykli oba na neco uplne jineho, my jsme vzdy verili do urciteho veku, ze darky nosi jezisek a vyhlizeli jsme ho z okna a tak. Pak jsme sli do pokojiku v obyvaku zazvonil a jezisek nam tam nechal darecky. Ale treba kdyz jsme sli k manzelovo rodicum, tak jsme si vsichni sedli na gauc a oni zacali nosit darky pod stromecek a pry tohle mas od dedecka, tohle od babicky atd atd, nase mala ( 2 a pul roku ) rika neni odbabicky, jezisek donesl a oni se tak na nas koukli jako jestli neco nepokazili, no zatim je mala a brzy to zapomene, ale je mi proste divny, ze to tak nekdo praktikuje? Prijde mi, ze to postrada takove to kouzlo vanoc, ktere miluje snad kazde dite.
nezanedbatelna cast lidi si dava darky sama vzajemna, treba na oslavu jeziskoveho nerozeni a pro deti to ani mene kouzelne neni - co rikaji. Ja bych tu mystifikaci taky rada zrusila, manzel na ni lpi. Tak jsem minimalne zavedla to, ze dava Jezise, ale i my sobe navzajem,, takze se tim eliminuji podobna nedorozumeni.
@Pudloslava píše: ..dava Jezise, ale i my sobe navzajem,, takze se tim eliminuji podobna nedorozumeni.
Zajímavé bude až se dítě zeptá: A kdo dá dárek Ježíškovi ![]()
Máme Vánoce tři dny, doma, u jedné babičky, u druhé babičky. Všude tvrdíme, že je přinesl Ježíšek v jeden den, 24., a čekaly tam na nás.
Celé Vánoce si pěkně hrajeme na Ježíška, vše pečlivě utajeno. Do doby, než přijde tchýně s obří krabicí na závěr rozbalování dárků, a pronese „já věděla, že jsem něco zapomněla, tohle jsem měla koupený už dávno.“
(Starší syn jí naštěstí ani nepostřehl. Mladší zatím nechápe.)
Příspěvek upraven 26.12.15 v 07:33
@WaIl píše:
Do doby, než přijde tchýně s obří krabicí na závěr rozbalování dárků, a pronese „já věděla, že jsem něco zapomněla, tohle jsem měla koupený už dávno.“![]()
![]()
![]()
ty tchýně jsou božíííí ![]()
No u nás nosí dárky Ježíšek. Dárky od tchánovců se k nám dovezou 23. a já je prostě přidám k těm našim pod stromek. Dárky od našich si malá vyzvedne u nich, s tím, že Ježíšek tam pro ni něco nechal(dárky už jsou samozřejmě dávno pod stromkem). Záleží na domluvě, každopádně zásadní věc: Dárky nosí Ježíšek!!! To snad ale každý normální dospělý inteligentní člověk ví. Ani mě nenapadlo, že bych tu musela babičkám připomínat ![]()
@Anonymní píše:
Predem prosim o zachovani anonymu.Ahoj maminky, mam takovy dotaz, jak vlastne probiha vase predavani darku mezi sebou a detma? S manzelem jsme asi zvykli oba na neco uplne jineho, my jsme vzdy verili do urciteho veku, ze darky nosi jezisek a vyhlizeli jsme ho z okna a tak. Pak jsme sli do pokojiku v obyvaku zazvonil a jezisek nam tam nechal darecky. Ale treba kdyz jsme sli k manzelovo rodicum, tak jsme si vsichni sedli na gauc a oni zacali nosit darky pod stromecek a pry tohle mas od dedecka, tohle od babicky atd atd, nase mala ( 2 a pul roku ) rika neni odbabicky, jezisek donesl a oni se tak na nas koukli jako jestli neco nepokazili, no zatim je mala a brzy to zapomene, ale je mi proste divny, ze to tak nekdo praktikuje? Prijde mi, ze to postrada takove to kouzlo vanoc, ktere miluje snad kazde dite.
u nás leží dárky u babi pod stromečkem, nechal je tam pro děti ježíšek ![]()
Taky jedeme v tom, že Ježíšek dává dárky tam, kde se často zdržuje a že babička volala, že tam nechal něco i pro něj. Dneska jedeme vyzvedávat druhou várku ![]()
@minoe píše:
Zajímavé bude až se dítě zeptá: A kdo dá dárek Ježíškovi
to je dost jednoduchy, jeziska nejvic potesi, kdyz se k sobe budeme hezky chovat navzajem.
U našich babiček ležely dárky pod stromkem, když jsme přijeli na návštěvu, a když jsme si jich všimli, tak řekli, „jé hele, Ježíšek u nás nechal něco i pro vás“. S našimi dětmi to děláme stejně.
Jako nosit dárky do obýváku a říkat tohle je od toho a tohle od tamtoho, to mi trochu zavání tím, že babičky potřebují hlásit, kdo co koupil
(my to pod stromek u babičky „naházeli“ na jednu hromádku, dárky od babi, od prababi, od strejdy, od nás pro babičky,…)
@fotze píše:
Jezisek zkratka chodi jen vecer 24.12. a nadeluje darky detem doma pod stromek, ne pod stromek „k sousedum“ nebo k nekomu jinymu, proc by to delal?
Protože aby si i babičky užili ty hvězdičky v dětských očích, ne?
![]()
U nás dárky nosí Ježíšek. Na tom bych tedy v rámci příbuzenstva trvala.
Jestli je vše pod jedním stromem jen na Štědrý večer, nebo něco nechá Ježíšek u babiček, mi přijde o domluvě v rámci rodiny.
Dárky na etapy jsou podle mě moc fajn u rozvětvenějších rodin a malých dětí - dvouleté dítě 10 dárku najednou nepobere, kdežto rozbalit si 3-4 dárky každý sen tři dny po sobě je ok. Navíc dárci si taky užijí tu radost v dětských očích.