Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Naše děti jsou u prarodičů často, takže je Ježíšek hledal i tam a část dárečků si tam pro ně odložil. ![]()
To záleží hlavně na vás, jak to nastavíte. Je problém se domluvit a dárky si od babiček a dědečků vyzvednout před Štědrým dnem, aby byly všechny pod stromečkem u vás a od Ježíška? Podle mě není.
I takové rodiny znám, ale my také,, věříme,, na Ježíška
myslím, že je to pro děti ještě více magické
a co se týká prarodičů - před tím bych jim to příští rok řekla, teď z toho asi ještě malá možná nemá rozum, ale příští rok, už by o překvapení přijít mohla, což by byla škoda.
Každý je zvyklý jinak..
Každopádně bych se s nima domluvila, že u vás se věří na Ježíška…
Jinak mi přijde logické, že když jdete k prarodičům až po štědrém večeru, tak dárky už leží pod stromečkem. Vždyť Ježíšek chodil 24. ![]()
Jedna babička to neřeší a přidá pod stromeček, druhá si potrpí na vyzvednutí u ní. Nikomu to nevadí.
U nas doma chodi Jezisek jen 24.12. Takze darky od babicek a jinych znamych co chteji neco davat to musi dovalit pred Stedrym dnem k nam a da se to pod stromecek u nas doma vse najednou. U nas doma se to tak taky delavalo, zadnej Jezisek se po navstevach netrousil. Jezisek zkratka chodi jen vecer 24.12. a nadeluje darky detem doma pod stromek, ne pod stromek „k sousedum“ nebo k nekomu jinymu, proc by to delal?
Asi bych to pro příště domluvila předem, přijde mi, že ta 2,5 letá si na to časem vzpomene, už není tak malinká aby to vytěsnila, je to škoda. My to tak teda nemáme, nám přines i stromeček ježíšek a je naprosto nadšená. Řekla bych že tam byla největší chyba v komunikaci ![]()
Já to měla v dětství naopak. Babička mluvila o tom, že dárky nosí Ježišek a rodiče tuhle hru nehráli, takže jsem od nich věděla, že dárky mi dává babička a rodiče. Nechápala jsem, proč babička o tom Ježiškovi pořád mluví. Nebo si možná to období, kdy jsem věřila na Ježiška a rodiče mě v tom utvrzovali, nepamatuju, a pamatuju si jen to období bez hraní si na Ježiška ze strany rodičů, těžko říct po takové době. Každopádně si nemyslím, že by na tomhle záleželo a že bych o něco přišla.
@Gabriela3 No me to uplne zaskocilo, jako chapu, ze kdyz bylo male rok, ze jsme si rikali to mas od nas, tamto od segry ( manzelovo ), ze mala z toho nemela rozum, tak jsem to nechala plavat, ale letos taky a vi moc dobre, ze je mala vnimava a ze uz mnohemu rozumi, me to v tu chvili hrozne zamrzelo, protoze se cetli stitky na darcich a tam od segry pro brachu ( pro meho manzela ) ( od tety pro Barunku ) atd. Fakt jsem se divila, ze to takto nekdo dela a manzel mi rekl, ze to tak meli taky, kdyz byli maly, ze proste darky jim nosi maminka a tatinek. ![]()
Nechal je i u nich, vždyť toho obíhá.
Chápu i prarodiče, že chtějí vidět reakci dětí na dárky, nedávala bych je pod váš stromek. Na druhou stranu je fajn, že se ti tvoji aspoň zarazili, jestli něco nepokazili, protože znám i umíněný ješitný prarodiče, kteří lpí na tom, aby dítě VĚDĚLO, že to koupili oni. Tipuju, že u vás to bude o rozumný dohodě. ![]()
Predem prosim o zachovani anonymu.
Ahoj maminky, mam takovy dotaz, jak vlastne probiha vase predavani darku mezi sebou a detma? S manzelem jsme asi zvykli oba na neco uplne jineho, my jsme vzdy verili do urciteho veku, ze darky nosi jezisek a vyhlizeli jsme ho z okna a tak. Pak jsme sli do pokojiku v obyvaku zazvonil a jezisek nam tam nechal darecky. Ale treba kdyz jsme sli k manzelovo rodicum, tak jsme si vsichni sedli na gauc a oni zacali nosit darky pod stromecek a pry tohle mas od dedecka, tohle od babicky atd atd, nase mala ( 2 a pul roku ) rika neni odbabicky, jezisek donesl a oni se tak na nas koukli jako jestli neco nepokazili, no zatim je mala a brzy to zapomene, ale je mi proste divny, ze to tak nekdo praktikuje? Prijde mi, ze to postrada takove to kouzlo vanoc, ktere miluje snad kazde dite.