Ježíšek "od babičky"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
25.12.15 23:59
@Camael píše:
Tak nečteš pořádně. @Fjodorka tím dělala narážku na příspěvek od @hanky.br, která za nadělováním u prarodičů vidí jen touhu zabodovat. ;)

Ale čtu, vím co napsala jako první, ale tak trochu nechápu, proč to píše pořát dokola.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
26.12.15 00:00
@bamba píše:
Představ si, že ji čtu od začátku a ty si meleš pořát dokola tu svou.

Asi zrejme @Fjodorka do sveho prispevku nenasekala x smajliku, takze zrejme nebyl jeji prispevek pochopen jako ironicky na prispevek HankyBr. o bodovani pri rozbalovani darku u bohatych/nemajetnych prarodicu.

No mozna by to chtelo dat na zvazeni adminum - mit tu novy ironicky smajlik…

• Citovat
  • Upravit
40270

@bamba
I jako dítě a později dospělou dceru mě bavily Vánoce u rodičů ten další den. Zase ta pěkná atmosféra, oběd, nadělování. A jako velká jsem se díky písničkám z dětství vrátila zpátky. Nic, mým vnoučatům se bude taky ježit u nás, hotovo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374

@Fjodorka Aha, tak promiň :kytka: Ti „unavení“ nepoznali ironii ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1

Příspěvek upraven 26.12.15 v 00:02

• Citovat
  • Upravit
40270
26.12.15 00:01

@bamba
Asi proto, že nejdřív nepobrala jedna, pak druhá…ale jedna už pobrala, viď, @Petule030 :D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
26.12.15 00:01
@bamba píše:
Ale čtu, vím co napsala jako první, ale tak trochu nechápu, proč to píše pořát dokola.

Co píšu dokola? Já napsala ironický příspěvek jen jeden :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
26.12.15 00:02
@Petule030 píše:
@Fjodorka Aha, tak promiň :kytka: Ti „unavení“ nepoznali ironii ;)
:palec: V pohodě, já si z toho nic nedělám. Mám dnes nějakou dobrou náladu, tak vtipkuji a asi bych to neměla dělat před citlivými babičkami :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.12.15 00:03
@Fjodorka píše:
Co píšu dokola? Já napsala ironický příspěvek jen jeden :nevim:

Já to říkám pořád, je tu mááálo ironických smajlíků :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
26.12.15 00:04
@Camael píše:
Aha, takže u vás jde o výmluvu a „ochranu“ chudé babičky. :D O co jde? Přesně to o kousek před tebou napsala @Fjodorka, to není o sobeckosti, že musím vidět radost, ale právě o té nesobeckosti, že neoberu prarodiče o tu dětskou radost jejich vnoučat. O Vánocích se nedělá radost jen dětem. Ano, každý to má jinak, jen to postavení proti sobě, jak jsi to popsala ty, mi drhne.

Nejde u nás o žádnou výmluvu, prostě nám to tak vyhovuje. Kdyby Štědrý den připadl na tři dny v roce, budeme to respektovat. Ale tak to není. Každá z babiček má hromadu dětí a vnoučat a nemá problém s tím, že je jeden Štědrý den 24.12. Upřímně řečeno moc nechápu, proč je takový problém tuto tradici respektovat i pro někoho jiného. A co nechápu už vůbec, že tě to tak irituje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
26.12.15 00:05
@Pam12 píše:
jo, takže třeba babičky, který bydlí na druhý straně republiky to mají poštou poslat k nám, nebo jak si to mám představit, a já to zas mám poštou poslat k nim?
snad jde o to, jak si to kdo nastaví

Ja to nepisu jako navod, jak to maji vsichni delat :mrgreen: Jen jsem psala, jak to chodi u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
26.12.15 00:06
@hanka.br. píše:
A co jiného to je? Ať si to každý dělá, jak chce, to je nakonec každého věc. Moje představa Vánoc je tradiční, Štědrý večer je jen jeden v roce. A zcela upřímně - jedna babička naděluje drahé dárky, může si to dovolit, a ta druhá maličkosti. Aby to děti vnímaly a komentovaly - to by mi nepřišlo moc příjemné ani nutné. Takhle mají všechno od Ježíška a pokoj. I když už jsou velké.

No vidíš, to já vůbec neřeším a pochybuju, že to řeší děti. Koupím jen to, na co mám peníze, bo nejde o to, kolik co stojí, ale o to, že i u nás dostanou dárky. Letos dostanou jen oblečení, bo hraček mají spoustu. Starší obálku, nedokázali říct, co chtějí.

• Citovat
  • Upravit
40270
26.12.15 00:06

@hanka.br.
Je vůbec možný, aby úča nechápala smysl napsaného? Nikdo tě nenapadá za to, že to máte jinak, ale žes tu hodila jako obecnou pravdu to, že pokud chtějí prarodiče dárky u sebe, je to snaha o zabodování. A mě to neirituje, jen s dovolením, mohu v diskuzi reagovat a nedejbože mít jiný názor? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
26.12.15 00:07
@bamba píše:
Představ si, že nevyhověla, proč bych měla. Jezdí k nám každý rok, tak si rozbalí dárky u nás. Nevidím na tom nic špatného a určitě to není z nějaké vypočítavosti. Ty děti nemají páru kolik dárky stojí, koneckonců je donese ježíšek, tak nevím, proč to řešíš vypočítavostí.

No když nevyhověla, tak nevyhověla. A s tou vypočítavostí sis mě asi s někým spletla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
26.12.15 00:07
@hanka.br. píše:
Nejde u nás o žádnou výmluvu, prostě nám to tak vyhovuje. Kdyby Štědrý den připadl na tři dny v roce, budeme to respektovat. Ale tak to není. Každá z babiček má hromadu dětí a vnoučat a nemá problém s tím, že je jeden Štědrý den 24.12. Upřímně řečeno moc nechápu, proč je takový problém tuto tradici respektovat i pro někoho jiného. A co nechápu už vůbec, že tě to tak irituje.

Já chápu, že někdo to má jinak a že vám to třeba tak vyhovuje. Netoleranci vidím spíš z druhé strany, kdy nám píšeš, že naše babičky jsou vypočítaví sobci, kteří se jen předhání v tom, čí dárek nejvíc zaboduje.
Vyhovuje vám to, ok, však to je v pořádku. Ale představ si, že naše babičky svá vnoučata milují a dělá jim radost, když vidí vnoučata, jakou mají pod stromečkem radost.

Zrovna tady bys měla zrovna ty o respektu mlčet. Protože si projevila nulový respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný