Ježíšek "od babičky"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1249
25.12.15 23:48
@Fjodorka píše:
Když jsme byli děti my, tak na nás dárky čekaly u babiček pod jejich stromem a byly tam už když jsme přišli.Hodlám to praktikovat stejně. Určitě bych nikdy neobrala babičky o tu dětskou radost z rozbalování dárku od nich tak, že bych si od nich dárky svezla domů a užívala si tu radost bez nich.

Taky a i já chci vidět jak si rozbali dárky od nás rodiče, tcháni nebo bracha, někdy je třeba i do vysvětlit nebo ukázat funkce, vyzkoušet apod. a rozhodne nečekam, že je našimi dárky nějak totálně odrovnam a ohromim. Přece ten další den tam nebudeme sedět u prázdného stromků a kokat na sebe, alespoň je nějaká zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.12.15 23:50
@Fjodorka píše:
Prosím, prosím, přečti si diskuzi.

Představ si, že ji čtu od začátku a ty si meleš pořát dokola tu svou.

• Citovat
  • Upravit
30422
@bamba píše:
Na to přišlas jak? Soudíš podle sebe?

Pokud to máte takto nastaveno a vyhovuje to všem, tak pohoda. Předpokládám, že pokud by si rodiče přáli, aby dárky od Ježíška byly pod jedním stromečkem u dětí doma, že bys jim vyhověla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13

My máme tchyni na Stědrý den u nás, takže dárky od ní jsou na stejné hromadě. A hrozně mě rozčiluje, že ona vždy upozorňuje na to, co mi koupila ona a co manžel. Mě to je hrozně fuk, kdo mi co dává, radost mám vždy z jakékoliv blbosti. A to ještě nepopisuje dárky, takže se jí před dětmi musím vždy ptát, pro koho ten dárek teda je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.12.15 23:51
@Fjodorka píše:
Aha, ty nečteš celou diskuzi, beru zpět :mrgreen:

Diskuzi sleduji celou dobu. Jestli narážíš na to, že někdo napsal, že prarodiče chtějí vidět radost dětí při rozbalování… Ano, i pro ty, co obdarovávají je to hezký pohled. Ale pokud bereš pozorování radosti dítěte a jeho zvědavost jako vypočítavost a sobeckost, tak to máš asi pokřivený pohled na věc.

Příspěvek upraven 25.12.15 v 23:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
25.12.15 23:51
@fotze píše:
U nas doma chodi Jezisek jen 24.12. Takze darky od babicek a jinych znamych co chteji neco davat to musi dovalit pred Stedrym dnem k nam a da se to pod stromecek u nas doma vse najednou. U nas doma se to tak taky delavalo, zadnej Jezisek se po navstevach netrousil. Jezisek zkratka chodi jen vecer 24.12. a nadeluje darky detem doma pod stromek, ne pod stromek „k sousedum“ nebo k nekomu jinymu, proc by to delal?

jo, takže třeba babičky, který bydlí na druhý straně republiky to mají poštou poslat k nám, nebo jak si to mám představit, a já to zas mám poštou poslat k nim?
snad jde o to, jak si to kdo nastaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
25.12.15 23:52
@hanka.br. píše:
A co jiného to je? Ať si to každý dělá, jak chce, to je nakonec každého věc. Moje představa Vánoc je tradiční, Štědrý večer je jen jeden v roce. A zcela upřímně - jedna babička naděluje drahé dárky, může si to dovolit, a ta druhá maličkosti. Aby to děti vnímaly a komentovaly - to by mi nepřišlo moc příjemné ani nutné. Takhle mají všechno od Ježíška a pokoj. I když už jsou velké.

Z pozice ditete jsem velmi ocenila, ze ten hlavni Jezisek a nejvic darku je u nas doma na Stedry vecer a dalsi dva dny nechal Jezisek neco u kazde babicky. S detma to praktikujeme stejne a deti vubec neresi, ze u jedne babicky dostanou obalku a malickosti a u druhe prevazne mekouse, tzn. hadry. A to jedno dite uz neveri a druhe jo…

A urcite by se babickam nelibilo, ze musi na Stedry den lifrovat darky k nam. Navic doma toho dostanou dost, takhle si to uzijou na etapy…
Navic jen tak drepet na oba dny u obeda a tlachat by je nebavilo a jeste by prudily, ze chteji domu stavet nove Lego, takhle se aspon zabavi…

Příspěvek upraven 25.12.15 v 23:55

• Citovat
  • Upravit
40270
25.12.15 23:52
@hanka.br. píše:
A co jiného to je? Ať si to každý dělá, jak chce, to je nakonec každého věc. Moje představa Vánoc je tradiční, Štědrý večer je jen jeden v roce. A zcela upřímně - jedna babička naděluje drahé dárky, může si to dovolit, a ta druhá maličkosti. Aby to děti vnímaly a komentovaly - to by mi nepřišlo moc příjemné ani nutné. Takhle mají všechno od Ježíška a pokoj. I když už jsou velké.

Aha, takže u vás jde o výmluvu a „ochranu“ chudé babičky. :D O co jde? Přesně to o kousek před tebou napsala @Fjodorka, to není o sobeckosti, že musím vidět radost, ale právě o té nesobeckosti, že neoberu prarodiče o tu dětskou radost jejich vnoučat. O Vánocích se nedělá radost jen dětem. Ano, každý to má jinak, jen to postavení proti sobě, jak jsi to popsala ty, mi drhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
25.12.15 23:54
@bamba píše:
Představ si, že ji čtu od začátku a ty si meleš pořát dokola tu svou.
8o
@Petule030 píše:
Diskuzi sleduji celou dobu. Jestli narážíš na to, že někdo napsal, že prarodiče chtějí vidět radost dětí při rozbalování… Ano, i pro ty, co obdarovávají je to hezký pohled. Ale pokud bereš pozorování radosti dítěte a jeho zvědavost jako vypočítavost a sobeckost, tak to máš asi pokřivený pohled na věc.
8o

Zkuste to ještě jednou, proboha. Ježiši kriste, já už v životě na emiminu nebudu ironická.

Sama píšu, jak bych v životě babičky neochudila o tu radost z jejich dárků, parafrázuji hloupý argument o vypočítavosti od Hany a neprohlédne to nikdo. :roll: Jen Camael je prostě zlato. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
25.12.15 23:55

@bamba @Petule030 já tak nějak nechápu, proč na @Fjodorka útočíte? 8o
možná by to chtělo přečíst si diskusi od začátku, než vynášet předčasné soudy ;)

Příspěvek upraven 25.12.15 v 23:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
25.12.15 23:55
@bamba píše:
Představ si, že ji čtu od začátku a ty si meleš pořát dokola tu svou.

Tak nečteš pořádně. @Fjodorka tím dělala narážku na příspěvek od @hanky.br, která za nadělováním u prarodičů vidí jen touhu zabodovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
25.12.15 23:56
@hanka.br. píše:
Pokud to máte takto nastaveno a vyhovuje to všem, tak pohoda. Předpokládám, že pokud by si rodiče přáli, aby dárky od Ježíška byly pod jedním stromečkem u dětí doma, že bys jim vyhověla.

Představ si, že nevyhověla, proč bych měla. Jezdí k nám každý rok, tak si rozbalí dárky u nás. Nevidím na tom nic špatného a určitě to není z nějaké vypočítavosti. Ty děti nemají páru kolik dárky stojí, koneckonců je donese ježíšek, tak nevím, proč to řešíš vypočítavostí.

• Citovat
  • Upravit
40270
25.12.15 23:56

@Fjodorka
Některý si holt zapomněly napsat o Slabikář, no… A pak to tady drhne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
25.12.15 23:57
@Camael píše:
@Fjodorka
Některý si holt zapomněly napsat o Slabikář, no… A pak to tady drhne. :D
:lol: Někdy lidské síly přeceňuji. A já doufala, že jen nečetly diskuzi :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
25.12.15 23:58

@Fjodorka
To jsem si taky myslela. O to víc mě o chvíli později pobavilo: No já ji právě četla! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný