Ježíšek "od babičky"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12127
25.12.15 23:06

Vyzvedávame až po Štědrém dnu. Bylo by mi líto ochudit prarodiče o tu radost při rozbalování, kdybychom si vyzvedli darky předem.
Edit: a čekaj na nás pod stromkem od Ježíška

Příspěvek upraven 25.12.15 v 23:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.12.15 23:08
@hanka.br. píše:
To záleží hlavně na vás, jak to nastavíte. Je problém se domluvit a dárky si od babiček a dědečků vyzvednout před Štědrým dnem, aby byly všechny pod stromečkem u vás a od Ježíška? Podle mě není.

My to třeba děláme tak, že dárky Ježíšek „trousí“ po příbuzných… Kdybychom to dětem navezli pod stromeček všechno najednou, měli by tam toho (podle mě) fakt šíleně moc a pořádně by si nic neužili. Takhle to mají rozložený do více dní, dárky si víc užijou a zvládnou „vstřebat“ a navíc ti, co jim dárky koupili vidí tu jejich radost taky. (Proto jsme se třeba s mým tátou a jeho ženou domluvili, že kluci si dárky rozbalí u nich, až se spolu uvidíme, i když asi dvoje Vánoce nám dali dárky k nám domů.)

Je teda fakt, že včera to mladší prcek (4 roky ) rozeskl u stromečku větou: „Tohle jsem si nepřál, ale to nevadí, hrát si s tím budu taky.“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A nejsem si jistá, jak by ji slabší povahy vydýchaly. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.12.15 23:09

My jsme jim řekli, že Ježísek pokud byli hodní jim nechá dárky doma, nějake u tet, nějaké u prarodičů. Takže oni jdou s tím jestli tam vůbec něco najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
25.12.15 23:09

@fotze
Z pohledu dětí proto, že není vůbec špatný dostávat dárky 3× :D, z pohledu dospělýho, ty se nedíváš ráda na radost toho, koho si obdarovala? Mě to třeba těší víc než rozbalování mých dárků a nepřijde mi to divný. Snažili se, sháněli, chtěli potěšit, co je na tom divnýho, že je těší vidět i radost vnoučat? Mně zas třeba přijde sobecký, aby to narvali všechno pod náš, už tak nabalenej stromek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
25.12.15 23:10
@Blešík píše:
Vyzvedávame až po Štědrém dnu. Bylo by mi líto ochudit prarodiče o tu radost při rozbalování, kdybychom si vyzvedli darky předem.
Edit: a čekaj na nás pod stromkem od Ježíška

Tak buď jsou Vánoce o radosti dětí a o kouzlu Ježíška, nebo o tom, aby se dospělí pásli na tom, že zrovna jejich dárek u dětí zabodoval. Taky nevidím, jako moje dárky potěšily obdarované rodiče a děti mých sester, ale to neznamená, že budou s rozbalováním čekat na mě. A docela dobře se bez toho obejdu, to přeci není o tom, abych u toho byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
25.12.15 23:11
@kate02 píše:
Je teda fakt, že včera to mladší prcek (4 roky ) rozeskl u stromečku větou: „Tohle jsem si nepřál, ale to nevadí, hrát si s tím budu taky.“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: pecka! To si asi „půjčím“ na příští rok na nějakej vypečenej dárek od manžela. :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.15 23:11

@Camael Jo tady to je opravdu jen v te komunikaci, jinak s nima vychazim ve vsem za dobre, jsou hrozne fajn, mam je rada a mala je hrozne zboznuje, me jen zarazi, ze to tak nekdo fakt praktikuje, ja jsem se vzdy jako mala na toho jeziska fakt tesila, snazila jsem se byt i kvuli tomu hodna, pamatuji si, ze to na me vzdy zarucene platilo. A pak samozrejme prislo i zklamani, kdy jsem se dozvedela, ze jezisek neexistuje, ale tak to proste uz je, ale trapi me to, ze kdyz si ted mala hraje s tou panenkou,,od jeziska,,, tak rika od babicky… :zed:

• Citovat
  • Upravit
40270
25.12.15 23:12

@hanka.br.
Přesně jsem čekala, kdo to takhle nesmyslně postaví proti sobě. Nezklamala jsi. Tady přece nejde o nějaký zabodování.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
25.12.15 23:14
@Anonymní píše:
@Camael Jo tady to je opravdu jen v te komunikaci, jinak s nima vychazim ve vsem za dobre, jsou hrozne fajn, mam je rada a mala je hrozne zboznuje, me jen zarazi, ze to tak nekdo fakt praktikuje, ja jsem se vzdy jako mala na toho jeziska fakt tesila, snazila jsem se byt i kvuli tomu hodna, pamatuji si, ze to na me vzdy zarucene platilo. A pak samozrejme prislo i zklamani, kdy jsem se dozvedela, ze jezisek neexistuje, ale tak to proste uz je, ale trapi me to, ze kdyz si ted mala hraje s tou panenkou,,od jeziska,,, tak rika od babicky… :zed:

Mě by to mrzelo přesně jen z tohohle důvodu, hraní na Ježíška je neopakovatelný. :srdce: malá je jejich první vnouče? Myslím tím to, že si to třeba jen neuvědomili. Optej se jich, jestli by s váma mohli dál praktikovat Ježíška, řekla bych, že to pochopí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.15 23:17

@Camael Jo jo je prvni, oni ji maji hrozne radi, darecky ji davaji porad, takze to neni o tom, ze by se chteli vypichnout tim, co pro ni maji, ale proste ze to tak delaji od narozeni svych deti. Oni jsou tedy verici, ac manzel neni, vedli ho k vire, ale on na to moc neni, tak si rikam, jestli to nesouvisi s tim? Ale nevim vubec jake viry jsou, to je pro me jedna velika neznama. Myslite, ze to s tim muze mit neco spolecneho? Ted nad tim tak dumam. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
433
25.12.15 23:18
@Camael píše:
@fotze
Z pohledu dětí proto, že není vůbec špatný dostávat dárky 3× :D, z pohledu dospělýho, ty se nedíváš ráda na radost toho, koho si obdarovala? Mě to třeba těší víc než rozbalování mých dárků a nepřijde mi to divný. Snažili se, sháněli, chtěli potěšit, co je na tom divnýho, že je těší vidět i radost vnoučat? Mně zas třeba přijde sobecký, aby to narvali všechno pod náš, už tak nabalenej stromek. [/citace
Je fakt, ze u nas je na Stedrej den i babi s dedou, takze ti ochuzeni nejsou, pakmuznjen davaji darky bracha se svagrovou a ty maj ty radosti u svych deti dost. Ja kdyz byla mala, tak se me babicka u stro kj ptala, jestli se mi libi ta panenka, co jsem dostala a ja ji rekla ze ne. Myslim, ze by se bez ty my „radosti“ z darku tenkrat i obesla :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
25.12.15 23:19
@Anonymní píše:
Myslite, ze to s tim muze mit neco spolecneho? Ted nad tim tak dumam. :mrgreen:

Tak se nejdřív optej manžela, jestli měl jako dítě Ježíška, a kdyby ne, pátrala bych po té víře. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
25.12.15 23:21

My letos ty dárky balili a dávali pod stromeček před malou, ale je jí 13 měsíců, tak letos to bylo jedno, ale u babi dneska a zítra dárky nechal ježíšek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
25.12.15 23:21

@fotze
:mrgreen: :mrgreen: jo, tak o to bych taky mohla být ochuzena. :D asi to bude tím, s kým kdo je. Jak píšeš, ti, co mají své děti nebo jsou u vás, toho zažijí dost, ale když jsou parodiče sami, tak to bude spíš o tý sdílený radosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
25.12.15 23:22

Když jsme byli děti my, tak na nás dárky čekaly u babiček pod jejich stromem a byly tam už když jsme přišli.

Hodlám to praktikovat stejně. Určitě bych nikdy neobrala babičky o tu dětskou radost z rozbalování dárku od nich tak, že bych si od nich dárky svezla domů a užívala si tu radost bez nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný