Jí málo, nebo normálně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2319
13.9.12 09:55

Obnovuji svoji starou diskusi, protože mám doplňující otázku. Se zeleninovými příkrmy jsme začali někdy před polovinou srpna. A vypadalo to u nás jako v prvním příspěvku. Teď jsme na tom asi takhle:

02:00 160 ml UM 06:00 60 - 80ml UM
12:00 180g zeleninového příkrmu
16:00 160 ml UM (někdy vynechá)
18:30 200g mléčné kaše (většinou banánová se suchary od HIPPu, nebo jiná na
Dobrou noc)

No a můj dotaz. Pauza v jedení od šesti do dvanácti mi připadá moc dlouhá a i když mu zkouším UM nabízet, tak si vždycky jenom cucne (max. 10 - 20ml). Prostě to do něj nemůžu dostat. Dokonce už nechce ani UM před spaním, dá si jen vodu. Trvá to už asi tak nějak 2 týdny. Tak mě napadlo, že mu tu mezeru vyplním třeba ovocnou svačinkou kolem 9 a pak ve 12 mu dám normálně oběd. Dneska jsem to zkusila a snědl hned celou malou skleničku hrušky. Myslíte, že s tím můžu pokračovat?

A kdy začít s masem? A jak na to? Můžu si uvařit maso dopředu, rozmixovat s vývarem a dát v porcích zamrazit a pak jen přidávat? Vařím každý den čerstvou zeleninu, ale vařit to hodinu i s masem se mi nějak nechce.

A ještě poslední otázka, kolik mají přibírat mimina kolem toho 4 - 6 měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
13.9.12 09:58

Jej, ještě mě teď napadlo. Nevadí, že má v jídle každý den mrkev? Někdy více, někdy méně, ale vždycky tam je. Kombinuji mu většinou 3 druhy zeleniny, dneska např. květák+mrkev+hrášek, nebo brambor+mrkev+cuketa, brambor+mrkev+petržel, brambor+mrkev+špenát, atd. Akorát těch brambor nesmí být moc, to potom nechce. :jazyk: Jaké další přílohy můžu zkusit? Někde jsem slyšela o rýži, kuskusu. Na to je ještě brzy ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
13.9.12 11:22

Ahojky, u nás to vypadá takto:

v 6hod. UM 210ML
v 9.hod. ovocná svačinka - banán, jablíčko (rozmačkávám i piškot nebo sušenku)
ve 12 hod. oběd - maso, zeleninka - vařím podle toho co mám: mrkev, hrášek, cuketu, brambory, špenát, rýži.. (kuskus jsem jeste nezkousela) jinak dávám i skleničky, kde je kuřecí, krůtí maso..polévku jsem zkoušela tak, že jsem dala trošku kuř. prs, porek(malinko) mrkev, hrášek, trošku kmínu a vše rozmixovala..to mu moc nejelo, tak jsem to smíchala se skleničkou a snědl vše…
ve 3 hodiny má svačinku - zas nějaký ovoce
kolem 7 se jde koupat a dostane zas mlíko 210ml (kaše mu nechutnají - zkoušela jsem už 3 druhy..)

napadlo mě jestli nechceš mu zkusit v ty 2 hodiny dát čaj - malej se mě taky někdy vzbudí - dám čaj (vypije i dost) a spí dál, pak se budí až kolem 6 na to mlíko..JInak jak píšeš pokud ti snědl tu hrušku - tak bych mu klído davala ovoce dopoledne..

co se týče masa tak klidne muzes uvařit zamrazit do kostek na led a pak postuně vytahovat, ale já to jeste nezkusila. většinou mu maso dám z těch skleniček a nebo o víkendu když vařím, tak kousek odkrojím a uvařím hned a dám mu to..

No a ta váha..nevím nevím, ale někde jsem četla, že už ted (po příkrmech dětičky) moc nepřibírají…nas malej vetšinou přibíral kilo za měsíc (je to jedlík) ale ted 600g…má 6,5 měsíce a necelých 9kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
13.9.12 11:33

Dát mu v noci čaj jsem zkoušela několikrát, ale vedlo to jenom k tomu, že se budil po půl hodině až do té doby než jsem dala UM. Mě to vstávání jednou za noc nevadí. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí