Jí vaše děti cukroví?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
11.12.15 09:25

To jsou po ránu diskuze :roll: Vedle se někdo rozčiluje, že manžílek nebude celé Vánoce doma.

Kdyby mi dítě nejedlo cukroví, tak budu nadšená. Není to nic zdravého. Já teda nepeču, máme od babiček.
A že nechce patlat cukroví, no a co proboha.
Se na to vykašli, hoď si nohy na stůl a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.12.15 09:27
@Ondrášovka.N píše:
No ka bych ji posadila ke stolu s cukrovim a rekla ji, ze pokud to nesni, tak nejde od stolu
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
11.12.15 09:33

@Kofinka20 Starší to ve věku tvé dcery taky nejedl, teď je mu skoro šest a už ochutnava linecke a pernicky ty teda luxuje první den, to už ho pak brzdim. Mladší 2 roky jí všechno, takže uvidime co na cukrovi, loni ho moc nechtěl. Ale nevadí, pecu jen na oko. Linecke a děláme ulky.Ja to nemusim a manzel ten to basti na posezeni s cajem u pohadek. Letos hsem dělala i rohlíčky pro tátu, mamka už nepece.My si radši dáme strudl nebo vanocku. Pokud vy to nejite a dcerka taky ne, tak nepec nebo jen symbolicky pro navstevy.Ale ja osobne mam okoukano ze navsteve o svatcich nabidnu bramboraky a jsou spokojeni, protoze sladke a chlebicky uz jim lezou krkem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
11.12.15 09:49

U nás dcera taky nechce a jsem ráda. Pekla jsem letos poprvé (já to také extra nejím, dostávali jsme vždy pár kousků od tchýně na talíř) a to kvůli dceři - aby jsme si to užily. Bavilo nás to chvíli, udělaly jsme jen krabici vanilkových rohlíčků a vzhledem k tomu, že by jen olizovala cukr a olízaný rohlíček chtěla schovávat taťkovi, tak v dalším pečení nepokračuji. Rohlíčky se sice povedly, chutnají i mně, ale nemám tu inspiraci, jak tu někdo zmiňoval (manžel holt bude muset počkat, až dostane od maminky) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
11.12.15 10:04

Bohužel, jí. Jsou jí dva a radši bych v její přítomnosti žádný bílý cukr neviděla. Tak se snažím o zdravější verze cukroví, ale zase je tu muž - konzerva. Takže do těst tajně vpravuji celozrnnou mouku a třtinový cukr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
11.12.15 10:05

Naše malá moc nejí. Včera jsem pekla vanilkové rohlíčky a když jsem jí nabízela jestli nechce ochutnat, tak mi odpověděla: Ne děkuji, už jsem je měla minulé Vánoce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
11.12.15 10:13
@barca77 píše:
@Kofinka20 buď ráda, cukr je nezdravý a v ideálním případě by se rafinovaný cukr dětem vůbec dávat neměl. U nás doma toto nehrozí, syn je strašně na sladké, zvyklý od babiček a já jsem doma taky už hodně polevila, teď začínám dovolovat už jen něco sladkého po ránu, protože jinak syn nechce jíst normální jídlo. Ale pokud si přeješ, aby dcera ochutnala alespoň nějaké vánoční cukroví, tak zkus vanilkové rohlíčky, tím, že jsou obalené v cukru, tak jsou pro děti hodně lákavé :-)

Tak já třeba od dětství nejím vanilkové rohlíčky právě pro to, že jsou obalené v cukru. Mě to nechutná. V podstatě žádné cukroví, které je obalené v cukru, ani buchty pocukrované, nic takového. Takže u nás se dělalo vše, krom těch rohlíčků bez pocukrování. A pár rohlíčků mi mamka vždy schovávala „bez cukru“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
11.12.15 10:17
@berusa.m píše:
Naše malá moc nejí. Včera jsem pekla vanilkové rohlíčky a když jsem jí nabízela jestli nechce ochutnat, tak mi odpověděla: Ne děkuji, už jsem je měla minulé Vánoce :lol:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
11.12.15 10:22
@Kofinka20 píše: :( Zdravím, sem tu s dotazem kolik s vaších dětí jí cukroví :,( Moje dcera 3,5r. vůbec nechce, jen do toho kousne a odloží, už sem zkoušela dělat jen linecké, ale to ji taky moc nejede.Ja cukroví vubec nejím už 10let, ani na sladkosti si nepotrpím. Ale co to dítě? Mate taky takovy problem u Vas doma? Jak to řešíte, nebo čím to nahrazujete? Ja ani nevím zda ma cenu pect když to pak na konci roku všechno vyhazuju :(

U nás děti cukroví jí, na návštěvách musím hlídat syna, aby jedl jen to co přinesu či návštěvy udělají jemu vzhledem k potravinovému omezení.

V tvém případě bych nepekla, nebo jen třeba jeden druh na oko, ale třeba místo sladkého bych upekla cukroví slané. Já jeden rok dělala sýrové bochánky a všichni byly překvapení, že je to slané, na pohled to poznat nebylo, ale všem to chutnalo a zmizlo to velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
11.12.15 10:36
@terinka4444 píše:
Buď šťastná, buď šťastná, buď šťastná. Moje děti by to jedly na kila, a já musím být za rasa, co furt říká ne, ne, ne a ony jsou zpruzelé, okolí je na mne zpruzrlé, proč je nenechám, jsou vánoce. No proč asi, protože by se ujedly. Kéž by moje děti nechtěly cukroví. A ne nepekla bych a jak ráda. A jí perníčky a linecké. Další nechtějí a já jim to nehodlám dávat ochutnávat, se slovy ochutnej, je to dobré.

Přesně! Moje děti by byly schopný sežrat i mě, kdyby jídlo došlo! :-) Méně upjatosti zakladatelko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17045
11.12.15 10:43

Já zakladatelku chápu.. nemyslím, že jde o to, že dítko nejí sladké, ale o to vánoční kouzlo..Co si budeme namlouvat - kouknu ven a prosinec nevidím..Byt sice vyzdobený je, ale vločky na okně mi přijdou trochu nepatřičné..Tak třeba doufala, že alespoň tohle bude jedinečné.. Jinak co zkusit před vánoci ještě vykrajovat z listového těsta na slano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.12.15 10:52
@bla bla píše:
@terinka4444 noo nedá se říct místo pečiva, jí těstoviny(žitné, rýžové, pohankové i pšeničné), takže neřeším nedostatek obilovin. Občas, když má chuť na sýr, dám na rýžový chleba(polystyren), jinak má skladbu jídelníčku takovou, že pečivo prostě neřešíme…

Pardon za OT, a trošku bys mi neporadila prosím? Moje děti právě dlabou rohlíky a já z toho nejsme nadšená, jenže, ě prostě nenapadá, co jim dát místo toho. Třeba na snídani, kaši dá jen občas, jinak chce pečivo s nečím, naštěstí miluje lučinu, tvrdé sýry, že nemusím používat mazadla a tak, ale ty rohlíky :zed: jenže mě nenapadá, co místo toho, nebo starší, když je ve škole a oběd mají ve dvě, tak prostě jen jogurt jí nestačí, to má hlad, zase rohlík nebo chleba. Jsem bezradná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.12.15 11:09

A to je problém? Jinak ano jí, ale jen ty suché. Takže jí necháme pár neslepených a nepolitých.. Děláme jen dva druhy. Jo a vlastně loni jí moc chutnaly pracny od prababičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
11.12.15 12:26

@terinka4444 nevím, zda mohu poradit, protože je lehké nabízet alternativy, pokud dítěti pečivo nechutná…ale pokud jsou už děti zvyklé a chutná jim :nevim:, moje dcera na snídani nikdy pečivo nedostala, a tak na to není zvyklá, snídá pouze mléko(ne kravské) a právě třeba ten rýžový chleba, jinak peču různé zdravé sušenky, bež bílé mouky a cukru-sladím sirupy, medem a to ji dám k tomu mléku nebo snídá polévky(dýnová, mrkvová, brokolicová, vývar(ted v zimě ideální na zahřátí na celý den))…na svačinky ji jogurt stačí, dále ovoce a třeba na svačinku nachystat salat do karbičky, já v podstatě u dcery musím praktikovat krabičkovou dietu, musím chystat na cesty, pže nemůžu dát rohlík-do pudlovky těstoviny se zeleninou, všelijaké barvy a druhy, saláty, když má období nejezení, klidně někdy dám i párek/kupuju šunkové s 93%masa) s těstovinama, lučinu rozmačkat na brambory a dát do krabičky(i když brambory u nás taky nejsou top, občas dám)asi jsem moc neporadila :roll:, máme jednoduchý jídelníček…Akorát pořád a pořád vařím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
11.12.15 12:34

@bla bla i tak moc děkuji, já stále hledám, co jim místo toho pečiva, ale nenacházím schůdnou variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí