Jídelníček při průjmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56
30.12.13 12:27

..a taky rád papká suchý chléb, ale babička říkala, že rohlík je lepší.. já peču domácí chléb, tak že je to podle mě lepší než kupované rohlíky.. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
30.12.13 12:34

Ali-Ali, moc děkuji..
Ten nápoj zkoušet tedy nebudu, já těmto nápojům ani příkrmům z lékárny moc nefandím, máme raději domácí stravu..
Jiříček je veliký jedlík, mohl by papkat od rána do večera, ale od soboty je nějáký ukňouraný.. v pátek večer blinkal při večeři, v sobotu moc nejedl, a včera měl 3× vodový průjem.. dnes zatím nic, tak snad to bylo po nějákém jídle, a nechytli jsme někde nějákého bacila.. :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
30.12.13 12:54

@Mariquitka No spíš to vypadá na virozku, jak psali holky všechno suché, nemastné a hlavně hodně pít, žádné mléčné výrobky a další jídla zařazovat postupně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
30.12.13 13:19

..s pitím problém nemáme, lahev s vodou má stále po ruce.. Doktorka říkala, že máme počkat do čtvrtka, a pokud se to nezlepší, půjdeme na výtěr..
Dnes zatím stále nekakal, tak ještě nevím..
P. S.: A máte někdo zkušenosti s těmi jáhlami a pohankou? Moc moc prosím… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
30.12.13 13:23

@Mariquitka Jáhli a pohanka nevím, u nás to nikdo nejí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.3.15 13:40

mrkev, banán staví

Neřekla bych, že mrkev a banán staví. Mrkev vařená upravuje stolici a pomáhá při průjmu, syrová naopak, podporuje střeva k vylučování. Babán nedozrálý /do zelena/ stolici změkčuje, zralý banán opačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
24.9.15 09:11

Řídká stolice u 16. měsíčního

Poradíte prosím. Syn 16 měsíců má již týden rýmu bez kašle bez teplot. Rýma je hezká čirý hlen. Odsáváme několikrát do hodiny. Ale jak mu to asi stéká do bříška tak už dva večeri při kaši zvrací. už 2 dny má řídkou stolici. 3× za den řídká stolice ale není průjem ne? On kaká normálně 3× za den, ale teď je to hodně řídké a hodně to zapáchá. Tak nevím jestli v tomto případě začít s dietou nebo se to upraví až prýma odejde. Samozřejmě na jídlo moc chuť nemá. Jediný co jí s chutí je jogurt, ale ten mu asi moc ke zlepšení stolice nepřidá. Prosím poraďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.9.15 09:43

Dávala bych banán a sušší věci - těstoviny s vařeným masem atd.. Nějakou brutální dietu bych nenasazovala.. A hodně tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
24.9.15 09:51

@Lejaa Jenže teď už mi za dopoledne kakal 4×, takže se to asi zhoršuje. Asi musím vysadit jogurt, kaše a sunar na noc a ráno, jenže co místo toho. to vůbec nevím. rýži mi nesní vůbec a brambory trochu. Teď jí s chutí rohlík a pije vodu. jenže na tom nemůže být pořád :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
24.9.15 09:51

@Lejaa A banán ten nechce taky :-( na ten rohlík ale chuť má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.9.15 09:58

@Mata132
Tak dej rohlík, vodu, čajík.. zkus dát i ty suché těstovinky, s trochou uvařeného kuřecího. Prostě sušší věci. A nenuť, ono se nic nestane, když pár dní bude baštit míň:)
Jinak pokud už během dneška kakal 4×, tak to je dost no. Máš doma Smectu? U nás vždycky zabrala.. Nebo Enterol.. A nasadit ještě další probiotika, např. od Biopronu, ty jsou fajn. Pokud by to do zítřka nepřešlo, šla bych k dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.9.15 10:00

A hlavu vzhůru, za pár dní se nic nestane:) Syn mě začátkem ledna campylobacterii a dietu bez mléka a prakticky bez všeho, směl jen banán, rohlík, rýži atd.. a vydržel to na tom měsíc a půl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
24.9.15 10:30

Co mi sní, Enterol nebo Smecta? Doktorka doporučila Enterol, jenže jak to do něj přes rohlík dostanu? :-( Myslíš teda, že to mléko úplně vynechat? A co mu pak dám místo Sunaru na noc a pak ho pije ráno v 5h. U prvního syna jsem tohle vůbec nezažila. Neměl nikdy průjmy, ba naopak jsme bojovali s tuhým bobkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
24.9.15 10:31

Ještě se zeptám jaký čaj? může šípkový? ten mu chutná, černý nevím jestli do něj dostanu, ale vodu pije, ta mu neuškodí ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.9.15 10:45

@Mata132
místo Sunaru nic, nedávej žádné mléčné výrobky. Bude to krušné, ale pár dní to vydržte, třeba to nebude trvat déle jak do zítřku.. ale i potom, co se to upraví, začínej s jídlem opatrně, né, že hned najedete na klasiku. Černý čaj nedávej vůbec, ten je pro děti naprosto nevhodný.. Šípkový normálně samozřejmě můžeš:) A můžeš osladit trochou glukopuru, na energii. Vodu samozřejmě dle libosti, kolik chce. Prostě hodně těch tekutin, ty jsou při průjmu důležité, aby nedošlo k dehydrataci.
Myslím, že je jedno jestli Smecta nebo Enterol.. Syn mi Enterol nepozřel, Smectu ano, takže asi podle toho. Míchala jsem to ve vodě a dávala ze lžičky nebo z kapátka, co bývají u sirupu na kašel nebo teplotu :)

Případně si doktorce jen zavolej… ať hodí nějakou radu po telefonu a zítra uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí