Jídelníček pro miminko 7. měsíční :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Miminkovská strava stačí dítěti do roka, pak pomalu najíždět na zdravou dospěláckou s minimem koření.
7 měsíční mimi by do roko mělo jen na tomto systému:
ráno - UM
svačina - zpočátku jen samotné vařené ovoce, pak lze přidat bílý jogurt
oběd - masozelenina s lžičkou oleje
sváčina - zpočátku jen samotné ovoce, pak lze přidat bílý jogurt
večeře - buď masozelnina nebo kaše a UM
Masozelenina - střídat různé druhy zeleniny - samozřejmě i hrášek, dobrý je v kombinaci s cuketou. Začíná se jednodruhovou masozeleninovou směsí, pak se lze míchat různé druhy zeleniny, zkusit opravdu vše, každá zelenina obsahuje jiné druhy vitamínů, minerálů, antioxidantů, pestrost je důlžetá - mrkeve, petržel, dýně, cuketa, hrášek, květák, brokolice, artyčok, fenykl… nedoporučuje se rajče a paprika.
Maso - nejvhodnější je krůtí, pak králičí, poté bio kuřecí, nejméně vhodné je vepřové.
Ryby - vhodné 2× týdně, jednou sladkovodní ryba jak je pstruh, jednou losos kvůli tuku jménem omega 3, který je nutnu pro správný vývoj nervové soustavy. Nedávat pangasius.
1× týdně zamíchat do masozeleniny žloutek
K lososovi je vhodné dát plod fenyklu, zlepšuje trávení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sidsel píše:
Miminkovská strava stačí dítěti do roka, pak pomalu najíždět na zdravou dospěláckou s minimem koření.7 měsíční mimi by do roko mělo jen na tomto systému:
ráno - UM
svačina - zpočátku jen samotné vařené ovoce, pak lze přidat bílý jogurt
oběd - masozelenina s lžičkou oleje
sváčina - zpočátku jen samotné ovoce, pak lze přidat bílý jogurt
večeře - buď masozelnina nebo kaše a UMMasozelenina - střídat různé druhy zeleniny - samozřejmě i hrášek, dobrý je v kombinaci s cuketou. Začíná se jednodruhovou masozeleninovou směsí, pak se lze míchat různé druhy zeleniny, zkusit opravdu vše, každá zelenina obsahuje jiné druhy vitamínů, minerálů, antioxidantů, pestrost je důlžetá - mrkeve, petržel, dýně, cuketa, hrášek, květák, brokolice, artyčok, fenykl… nedoporučuje se rajče a paprika.
Maso - nejvhodnější je krůtí, pak králičí, poté bio kuřecí, nejméně vhodné je vepřové.
Ryby - vhodné 2× týdně, jednou sladkovodní ryba jak je pstruh, jednou losos kvůli tuku jménem omega 3, který je nutnu pro správný vývoj nervové soustavy. Nedávat pangasius.
1× týdně zamíchat do masozeleniny žloutek
K lososovi je vhodné dát plod fenyklu, zlepšuje trávení
No aby měl zaleninu 3× za den, to by se mu sprotivilo… jeho jidelníček je rano mleko, pak zas mleko, obed zalenina, pak ovoce či předsnodavka, kaše a před spaním zase mličko. k tomu křupky a voda nebo štava z ovoce či čaj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem aspon pochytila další informace ![]()
Udelala jsem mu polivku a do toho těstoviny lehce rozmixovane, ne na kasi samozřejme.
To je fajn, ze muže hrasek.
Chci mu udelat brokolici, s krutim a bramborem..zitra si da ještě polivku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš jídelníček - sedm měsíců mu bude za týden:
cca 6:00 mlíko (UM Sunar Nutradefense) a usne
cca 7:30 vstává
9:30-10:00 ovocná přesnídávka s rozdrobenou dětskou sušenkou kvůli lepku
cca 13:00 oběd - maso-zelenina, někdy místo masa žloutek
cca 16:00 ovocná přesnídávka, někdy nahrazené zeleninou bez masa
cca 19:00 kaše nebo mlíko
cca 20:00 jde spát, pokud má před tím kaši, tak se dopije trochou mléka (okolo 90ml)
V těhle teplech vypije přes den cca 400ml vody/šťávy/čaje a sní tak dvě křupky.
Ještě před nedávnem neměl problém s malými kousky, ale teď jako když utne a jakýkoli kousek ho natahuje a zvrací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze zeleniny dávám:
Mrkev, cuketa, špenát, dýně, kukuřice, fenykl, květák, červená řepa, petržel, zelený hrášek, kedlubna, okurka
Z ovoce dávám:
Banán, jablko, hruška, meruňka, borůvky, hrozny, švestky, meloun, avokádo, teď začínám třešně.
Z příloh:
Brambory, rýže, pohanka, jáhly
Z masa:
Krůtí, králičí, kuřecí, hovězí, telecí a zkusili jsme bažantí a v pohodě.
Navíc: žloutek, olivový, kukuřičný, slunečnicový olej, ty kukuřičné nebo rýžové křupky, koupila jsem na radu doktorky ne piškoty (jsou moc slazené), ale sušnky, které válečkem rozdrobím, aby měl už postupně přísun lepku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale v podstatě každý týden přidávám nějaké ovoce, zeleninu… pořád i další
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neprihlasena píše:
Ze zeleniny dávám:
Mrkev, cuketa, špenát, dýně, kukuřice, fenykl, květák, červená řepa, petržel, zelený hrášek, kedlubna, okurkaZ ovoce dávám:
Banán, jablko, hruška, meruňka, borůvky, hrozny, švestky, meloun, avokádo, teď začínám třešně.Z příloh:
Brambory, rýže, pohanka, jáhlyZ masa:
Navíc: žloutek, olivový, kukuřičný, slunečnicový olej, ty kukuřičné nebo rýžové křupky, koupila jsem na radu doktorky ne piškoty (jsou moc slazené), ale sušnky, které válečkem rozdrobím, aby měl už postupně přísun lepku
Krůtí, králičí, kuřecí, hovězí, telecí a zkusili jsme bažantí a v pohodě.
Tak to bylo u nás, plus navíc ryby a bez sušenek. Pohanku jsem nedávala, protože je pro tak malé děti prý nevhodná, moc je vysušuje.
Ze zeleniny jsem dávala i pórek, brolici, artyčoky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sidsel píše:
Tak to bylo u nás, plus navíc ryby a bez sušenek. Pohanku jsem nedávala, protože je pro tak malé děti prý nevhodná, moc je vysušuje.Ze zeleniny jsem dávala i pórek, brolici, artyčoky…
Jo, brokolici a celer jsem zapomněla…
A ryby mám začít prý až od ukončeného 9. měsíce, k pórku dojdeme… ono holt nejde všechno hned… postupně prostě najíždíme na všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, jo, pórek je trochu náročnějí na trávení a nadýmá…
Už se mi nějak vykouřilo z hlavy, kdy přesně jsme začali ryby, jestli ten osmý či devátý měsíc, to je v podstatě jedno, důležité je s tím nečekat do dvou let, jak se občas někde v českých starých materiálech doporučuje…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sidsel píše:
Jo, jo, pórek je trochu náročnějí na trávení a nadýmá…Už se mi nějak vykouřilo z hlavy, kdy přesně jsme začali ryby, jestli ten osmý či devátý měsíc, to je v podstatě jedno, důležité je s tím nečekat do dvou let, jak se občas někde v českých starých materiálech doporučuje…![]()
jo, jasný… já mám postup příkrmů stáhnutý z kojeni.net a upravený podle mé intuice a doktorky, se kterou jsem to konzultovala. Syn je na příkrmech od ukončeného čtvrtého měsíce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neprihlasena píše:
Náš jídelníček - sedm měsíců mu bude za týden:cca 6:00 mlíko (UM Sunar Nutradefense) a usne
cca 7:30 vstává
9:30-10:00 ovocná přesnídávka s rozdrobenou dětskou sušenkou kvůli lepku
cca 13:00 oběd - maso-zelenina, někdy místo masa žloutek
cca 16:00 ovocná přesnídávka, někdy nahrazené zeleninou bez masa
cca 19:00 kaše nebo mlíko
cca 20:00 jde spát, pokud má před tím kaši, tak se dopije trochou mléka (okolo 90ml)V těhle teplech vypije přes den cca 400ml vody/šťávy/čaje a sní tak dvě křupky.
Ještě před nedávnem neměl problém s malými kousky, ale teď jako když utne a jakýkoli kousek ho natahuje a zvrací.
Skoro takhle to vypadá i u nás s tím spinkanim a vstavanim a papaním časově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, jájsem pořád na nervy jak malou krmit
za 14 dní jí bude 7měsíců a nevím jestli dopolední svačinku ovoce má dostat celou skleničku(kupuji hami 125g) nebo domácí banán na kaši a bez mlíčka nebo ne. Já jí do všech jídel cpu mlíko, protože toho moc nevypije ani ráno kdy spí od 19večera do 6 rána, tak mi vypije 150 ml a tak jí cpu do každého jídla mlíko, jelikož nic jiného mi nevypije a přes den dá cca 500ml, ale jak říkám cpu jí to ke každému jídlu jinak by vypila tak 300ml za den…tak mi poradte prosím, protože moje doktorka mi poradí stylem „ona si řekne a že má mīt pět jīdel denně“ no zo je sice hezký, ale já nevím jestli už bez mlíčka nebo s mlíčkem, prostě pořád něco čtu a jsem z toho jelen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj!!
Ja mam 7m synka a kojim, ale s prikrmy uz max 4 denne a to v noci nekojim, kdyz mam pocit, že moc nepil, pridam mu do kase UM, kdyz varim na obidek, tak zahustim polevky, pyre, brambor.kasi taky UM. S tou dopoledni svacinkou, bych ji otevrela sklenku a davala dokud bude chtit a poznas, jak ji to bude chutnat, i kdyz to sladky oni vetsinou papaji hezky. Davas ji pres den jeste neco pit jineho? Kdyztak zkus ovocnou stavu naredit vodou, je to takove male sizeni
Omlouvam se, ze rovnou tykam, ale uz se mi to nechce prepisovat
Kazdopadne tim mlickem nic nepokazis si myslim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit