Jídelníček ročního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já osobně si myslím, že už se budí jen ze zvyku. Taky nám je rok a malá se mi taky budí 2× za noc. Někdy mi přijde, že ani nepije nebo jen minimálně. Určitě to není nedostatkem jídla přes den. Zkus jí prostě nedat. Asi bude chvíli řev ale měla by si zvyknout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunka9 ahoj, nepřijde mi, ze by málo jedla pres den. Můj syn se taky ještě v roce budil na nocni kojeni. Pokud přibírá normálně, tak bych to asi nechala byt. U nas to samo ustoupilo cca v 14.mesici a ted spi celou noc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne se 14 měsíční budí v noci 2- 5 x, podle mě že zvyku, protože přes den toho teda urcite sní víc, než tvoje malá. Váží tak 12 kg…ony to tak maji ty kojene děti, budí se na mliko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje 13mes holcicka:
7:00 hod 230 ml UM
10-11 hod miska instantní kaše s ovocnym pyrém
13:00 hod domácí masozeleninovy prikrm s přílohou
15:00 hod jogurt nebo tvarohovy dezert
18:00 hod mala miska polévky nebo pokud zbyl obed
19:30 hod 230 UM
Ty časy jsou orientační, záleží i na spánku
Přes den hodně pije ovocné čaje nedoslazene cca 1-1,5l, a každou chvíli ma v ruce krupky nebo sem tam dam nestle susenku, žvýká si jablicko.
Je hodně aktivní a neposedí, v roce měla 8,9 kg a nyní ve 13mes stále pod 9 kg. Je hubenejší.
Spi mi jeste dvakrát denne, dopo hodinu a odpo tak hodinu a půl. Venku i déle.
Množství které sní je asi velikosti těch menších sklenicek, dezerty jako menší lipanek.
V noci se vubec nebudi od nějakého půl roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunka9 ja mám 11 měsíčního syna a sní toho přes den o něco víc než tvoje malá a budi se mi stejně minimálně 3× jsou dny kdy vstávám každou hodinu někdy i po 20 minutách a to je pak teprve masakr. Prostě ty kojený děti to tak maj. Holt bud vydržíš a nebo už odstav. Kamarádka na 13 měsících to ze dne na den utla a syn jí od té doby spí celou noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jidelnicek pro rocniho
Ahoj, chci se zeptat na nazor. Nas jidelnicek vypada takto: Rano 180ml, snidane 180ml UM, svacina presnidavka, obed masozelenina, svacina jogurt, vecere kase 200 ml, mezitim nevypije moc tekutin, spis jen to mleko, nic do neho nedostanu, zkousela jsem kde co. Plinky pocurane ma. A jeste se chci zeptat, jak casto davate maso a jak vypada vas jidelnicek u rocniho ditete. Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za me ok, jogurtek ma tekutejsi a kasicku mu muzes taky pripadne zredit. Dej sem tam i nejake ovoce bez slupky podusene bo presnidavku jablicko hrusku merunky svestky atd. Ja osobne jsem davala a porad davam maso max 2×-3× tydne. Hovezi, veprove, kureci ze stejna i kousek ryby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po probuzení: Kojení
Snídaně: Pečivo+lučina
Svačina: Ovoce nebo ovocná přesnídávka, 100 čaj
Oběd: Masozelenina(5× týdně), ryba (1× týdně), hustá polévka(1× týdne), špagety/rizoto(1× týdne), 120 čaj
Svačina: Jogurt hollandie, 150 čaj
Kojení
Na noc kaše, předtím 150 čaj
Jsou v tom lehké obměny, jedu dle informací od zdravotní sestry u pediatra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme to podobně, akorát k snídani bych zkusila už pomalu třeba ten chleba s lučinou. K dopolední svačince dělam spíše čerstvé ovoce-mixuji. K obědu má maso tak 5× týdně, 1× týdně dávam vajíčko a 1× bez masa-taky to zatim mixuji. Za den vypije max. 100ml čaje, v podstatě jen po jídle, jinak nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to mame takto:
rano kolem 6:30 200ml mleka.
v 10 kasicka s ovocem.
kolem 14h masozelenina
v 19h mleko.
A protoze mezi rannim a vecernim mlekem nema zadne tekutiny, podavam caj. Nekdy si si ejnom cucne hotovo, jindy vyzahne 150ml jako nic. Nabizim kazdy den, postupne pije casteji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem sice ještě před týdnem kojila, ale i tak mi jedlá 11mesicni víceméně všechno.
Ráno kolem poln9 normální snídaně, rohlík/chleba s máslem a se sýrem/vysokoprocentní šunku+ okurka/paprika
Kolem půl 12 nudlová polévka, pak jde spát.
Kolem 3 oběd, stejný jako my
Odpoledne různě, podle hladu, jogurt/přesnídávky, piškoty…
Kolem 7 večeře podobná snídani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rano: kojeni, pak jeste spi, kolem osme piskotek nebo krupka
Svacina, 10:00 cerstve ovoce a jogurt
Obed, 13:00 masozeleninova sklenicka/nase jidlo
Svacina 16:00 cerstve ovoce (jine nez dopo), jogurt
Vecere 19:00 kase
Pecivo namazany neji, hrozne malo pije (jakoze tak 20ml denne je uspech
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coconutt tak rocni deti u nas jedly vsechno co my. Snídaně, obed, večeře, mezi tim nejaka svaca - jogurt, ovoce, zelenina, nejaka mnamka, pecivo a tak. Mleko uz jenom na noc do postylky. Rocni dite uz se nepotebuje nalivat mlikem, mleko uz ma byt jen doplněk stravy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak přecházet na "normální" stravu?
Věčné téma - evergreen - pročetla jsem toho spoustu, přesto mám vlastní dotaz a musím oživit diskuzi.
Máme čerstvě jeden rok. Chci pokročit v krmení, ale nevím jak a zároveň chci postupně, ne hned šup na sladké a slané a mastné. I u menších pokroků má problém s chutí nebo většími kusy.
Mám oči navrch hlavy, co všechno jí jiné děti v roce. My jsme měli teď čerstvě rok, ale asi jsme hodně pozadu. Skoro 5× denně dáváme ještě UM, protože má vypít 500ml a 250 najednou nevypije, abych mu to dala jen ráno a večer, takže mu dávám ještě dopít po jídle, nebo úplně naopak - UM a pak jen třeba dojíst přesnídávkou. Tím je problém i s pitím. Čaje v podstatě nechce, tak je schopen pozřít jen menší množství slabého dětského džusu s vodou nebo s čajem, ale samotný čaj nebo vodu ne. Jak to máte teda ostatní s UM nebo dokojováním v roce?
V podstatě jsme na skleničkách, co se ovoce týká, obědy se vaří, ale jen zelenina, příloha, maso - pomačkané na malé kousky, ale abych mu dala normální jídlo vcelku - třeba kolínka - to je sci-fi, k večeři má nemléčnou kaši míchanou s ovocným příkrmem. Pečivo zatím vůbec - zkouším chléb s máslem, lučinou, nebo alespoň třeba suchý, ale nadavuje se při tom a zakucká a já mám z toho úplně stres, že se udusí. Jogurt, tvaroh nechce - ani se mu moc nedivím, když jedl jen ovocné přesnídávky, kaše, obědy, tak mu najednou takhle chuť musí přijít neatraktivní. Ovoce v syrovém stavu prakticky nedáváme, zkusila jsem mu dát kousek jablka a zase se začal nadavovat, až mu vytryskly slzy, tak jsem mu to vyndala. Máme akorát trochu omezení na mléčné výrobky, kvůli kožním potížím, ale kysané se mohou.
Já prostě nevím, jak mám v té stravě pokročit. Jsem z toho vyřízená - bojím se, že se vším zadusí, když vidím, co mu to dělá. Chtěla bych mu alespoň začít dávat nějaké čerstvé ovoce (ale jaké?), zeleninu a chleba třeba s tou lučinou nebo máslem, ale nevím, jak ho to naučit jíst.
Každý tu jen píše, co jeho dítě jí, nebo nejí, ale když to NEUMÍ jíst…? Jediné, co sní jsou ty kukuřičné křupky, občas zkusím dětskou sušenku, ale to si tam nacpe celou a zas se nadavuje, tak mu jí vyndám, protože mám strach. Nějak jsem zaseklá a nevím jak s tím pohnout. Je mu už rok a musí se trochu rozjíst.
Bylo to dost dlouhé, ale pokud to někdo celé přečetl a poradí, budu moc vděčná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje 13 měsíční UM nechce vubec, o kojení už taky moc nestojí, sice kojim ráno a večer, ale v 50% si jenom cucne a jde pryč, zbytek pije tak 2 minuty a konec. Ještě donedávna jsme měli obědy klasickou masozeleninu, někdy skleničky, ale spíš jsem ji vařila, ale najednou to vůbec nechce a jediné, co jí, je normální jídlo, takže ji k obědu dávám to, co vařím nám, samozřejmě nesolim, ale to nesolim ani nám, a kořením míň. Takže třeba dneska mame k obědu boršč, včera rýži s dušenou zeleninou a vepřovým, o víkendu měla u babičky knedlík s jehněčím na smetaně…
Ke svačině dávám jogurt každý den, ten miluje, ovoce na kousky (hruška, jabko, banán ukusuje…), přesnídávky moc nemusí, ji jenom banánové a taky dávám do ruky rohlík, někdy takové ty dětské sušenky. K večeři dávám buď to samé co k obědu anebo chlebík s lučinou. K snídani má kaši, to je jediná forma UM, co do ní dostanu.
Moje dcera kousky jidla spíš vyžaduje, ale když se ti po tom dusi, tak s tím ještě počkej no, myslím že není nic špatného na tom, když je rok - rok a půl staré dítě spíš na kojenecké stravě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit