Jídelníček ročního dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mackA159
29.11.20 12:59
@Kotatko03 píše:
Ahoj holky,
můžete mi prosím napsat jídelníček vašich dětí ve 12m. Bojuji momentálně u dcery se stravou a spaním a mám podezření, že se nám v noci budí hlady. Chtěla bych si udělat obrázek kolik toho +/- sní vaše děti v tomto věku. Nejde mi ani tak o to, zda k obědu rýži nebo těstoviny, ale spíše o celkovou stravu přes den, popř. noc. Co k snídani, co oběd atd.? A jak velké porce vám děti sní. Vím, každé dítě je jiné, ale potřebovala bych lehké srovnání :palec:

Uvedu náš:
snídaně - jogurt cca 80g víc nedá
svačina - ovoce a pár křupek
oběd - maso zelenina trochu přílohy max 150g!!! ví do ní nedostanu
svačina - přesnídávka 120ml
svačina - křupky, zelenina
večeře - polévka
noc: řídká kaše (UM čisté nevypije) 200ml a dohromady cca 150ml čaje.

Během dne vypije cca 300ml čaje.

Děkuji :)

Dcera toho sní víc, a budi se permanentně celou noc posledních pár dní… Mlikem se uklidňuje. Nemyslím si že je to hlady..

• Citovat
  • Upravit
1142
29.11.20 13:10

Mám zkušenost, že první syn byl úplný nejedlík a v noci se budil 3× na mléko. Přes den nechtěl skoro nic. Mladší je pravý opak, zpucne co vidí, ten se v tom věku budil 1× a tak od těch 13m spí celou noc. Každopádně jsem chtěla poznamenat, že když jsem s mladším byla v jeho 13m u doktorky a říkala jí, že chci přestat kojit, tak mě hodně zrazovala, že je pro dítě důležité, aby mělo ještě minimálně 3 mléčné dávky denně. Dáváš v noci jen vodu nebo mléko? Mladší syn UM nikdy nechtěl, odstavila jsem ho nakonec až ve 20m a přešli jsme na kravské, to pije bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
29.11.20 13:15

@Limi123 byl to jen nazor, ale je pravda ze nas je takovej malej ale kulatej kluk :lol:

ja davam k veceri taky polevky a kdyz ne polevku tak kasi a po pul hodine jeste 90 ml um.. ale je fakt, ze obcas se mi budi a az kdyz ho prebalim do ciste plenky tak spi hezky.. tak zkus treba prebalit.. ja teda nemuzu rozsvitit, jinak bych ho vzbudila uplne, ale po tme uz to mam nacviceny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8502
29.11.20 15:50
@Kotatko03 píše:
Nám se malá právě budí soustavně celou noc a dokud se nenapije nedostane kašičku znova neusne. A řešíme dilema, zda je to hlady nebo tím, že jsme si ji „naučili“ a neumí sama usnout. :nevim:

Jo tak, no, klidně to může být zvyk. Syn se takhle take budil a zvyk to byl. Pak stačilo pár dnů mu nedat a spal celou noc. Ale bylo to náročné. Klidně bych ji vecer před spaním dala třeba ještě lipanka, abych si byla jistá a v noci bych už nedávala nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
29.11.20 15:56

Zkus mu nechat u postele dudlaci flašku s vodou /čajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.20 19:50

Vsichni okolo to rikaji, ale ja dceri stale varim zvlast zdravejsi verzi. Kdyz delam kremove polivky, odeberu ji driv, teprve potom nam dochutim a dam smetanu. Zatim kupuji jen detske susenky vhodnejsi pro male deti, Brumiky, Pribinaky apod. nezarazji (15m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.21 15:00

Jídelníček a pití ročního dítě

Ahoj maminky, chtěla bych obnovit diskuzi a zeptat se tu ohledně jídelníčku a pitného režimu ročního dítěte. Mám totiž pocit že jsme se tak nějak zasekli a už pár měsíců to máme stejné.
Naše dítko má rok a cca 8kg a jídelníček je asi tak:

Ráno má 190ml UM.
Ke svačině jogurt s ovocem.
K obědu zeleninu s masem.
Ke svačině ovoce nebo kaši.
Večer si někdy zobne třeba mozarellu, eidam, rajče, namazaný chleba… někdy nic.
Před spaním má 190ml UM.

Jinak mezi jídly nabízím ještě UM, protože nechce pít vodu, ale to si jen tak cucne. V roce by prý dítě mělo vypít cca 300ml mléka a mléčných výrobků (no tak to máme teda hodně) a že by mělo vypít 800ml tekutin 8o nevím teda jestli je to včetně toho mléka, ale to u nás nehrozí, vody si vždycky jen lokne a stačilo…

Jak ten jídelníček vylepšit - posunout dál? Jaký jídelníček mají vaše roční dítka?

• Citovat
  • Upravit
15.9.21 18:01
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, chtěla bych obnovit diskuzi a zeptat se tu ohledně jídelníčku a pitného režimu ročního dítěte. Mám totiž pocit že jsme se tak nějak zasekli a už pár měsíců to máme stejné.

Ráno má 190ml UM.
Před spaním má 190ml UM.

Jinak mezi jídly nabízím ještě UM, protože nechce pít vodu, ale to si jen tak cucne. V roce by prý dítě mělo vypít cca 300ml mléka a mléčných výrobků (no tak to máme teda hodně) a že by mělo vypít 800ml tekutin 8o nevím teda jestli je to včetně toho mléka, ale to u nás nehrozí, vody si vždycky jen lokne a stačilo…

Jak ten jídelníček vylepšit - posunout dál? Jaký jídelníček mají vaše roční dítka?

Tak my jsme v roce úplně bez mléka :) a syn ji všechno s námi Teda :)
Ráno snídaně ať už houska nebo puding svačina bílý jogurt krupky k tomu Polívka oběd odpoledne někdy dvě menší svačiny a konečná večeře :) syn spí celou noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.21 18:03
@Anonymní píše:

Ráno má 190ml UM.
Před spaním má 190ml UM.

Jak ten jídelníček vylepšit - posunout dál? Jaký jídelníček mají vaše roční dítka?

Voda, stava, čaj, děláme různé koktejly a vypije hodně moc… Máme pulitrove flašky a plním ji kolik i šestkrát, záleží samozřejmě dle aktivity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.21 08:30
@Terezkapupi píše:
Tak my jsme v roce úplně bez mléka :) a syn ji všechno s námi Teda :)
Ráno snídaně ať už houska nebo puding svačina bílý jogurt krupky k tomu Polívka oběd odpoledne někdy dvě menší svačiny a konečná večeře :) syn spí celou noc…

Tak to máte teda krásný, to asi dělám něco špatně :?
A to pití závidím úplně, ta naše prostě nechce :nevim: je fakt že šťávy jsem nezkoušela…

• Citovat
  • Upravit
18.9.21 04:38
@Anonymní píše:
Tak to máte teda krásný, to asi dělám něco špatně :?
A to pití závidím úplně, ta naše prostě nechce :nevim: je fakt že šťávy jsem nezkoušela…

Každé dítko je jiné :) zkuste třeba do čaje dát více medu :) je to sladucke a ještě k tomu zdravé :) to by mohlo zabrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí