Jídelníček ročního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, ohledne toho ovoce - mala jako prvni jedla jablko.. Ale fakt cele, oloupane jablko, ktere nebylo nijak nakrajene. Jak je to velke a kulate, tak nedokazala ukousnout kus, kterym by se davila a jen ho tak ‚skrabkala‘ prednima zubama. Dokazala tak snist klidne i pulku toho jabka.
Jinak z kouskama problem nemame, tak moc neporadim. Kdyz byla mensi, tak jsem to cerstve ovoce hodila proste do mixeru a rozmixovala to, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze neni nutne mu nutit kousky, kdyz je jeste neumi zpracovat a proste mu to mixovat, nez do toho dospeje…Je jeste malej, ma na to narok. Ja mam taky rocni dite a obedy ji porad mixuju. Zadne cele testoviny apod ji vubec nedavam. A syrove nerozmixovane ovoce taky ne. Kousky jablka by se taky davila… Jediny co, tak akorat ji chleba na kosticky. A na to davam mimi kousek rajcete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme po rozmačkaném a nadrobno nakrájeném jídle pokračovali banánem, jablkem, těstovinami, atd. všechno rukama. To nějak ožužlaly
Dost se naučily na dětských křupkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě takhle jedla starší dcera a je to prostě o povaze děcka. Je dodnes taková nežravá a kde co jí navaluje. I v 5 letech je schopna se pozvracet, když si dá víc najednou do pusy
Mladší dlabe od půl roku kusy všeho. Se 2 zuby sní měsíček jablka v 7 měsících.
Moc s tím nenaděláš. Jen pořád zkoušet a nabízet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn 14m. - hlavní jídlo mixuji, teď už víc nahrubo. Z tekutin má jen kojení, jiné nechce. Ostatní jídlo má hladké - přesnídávka, kaše, jogurt. Někdy do ruky dostane mrkev, okurku, kousek rohlíku, křupky (ty se pěkně rozmočí). Neřeším konzistenci stravy (jako že mu byl rok a měl by jíst pomalu jako dospělák), však kašovitou nebude jíst navždy. Jinak nesolím, občas dám koření (bylinky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn úplně přeskočil fázi malých kousků, takové ty co jsou ve skleničkách pro 8, 10 a 12 měsíc. To plive, dusí se, dáví, odmítá. Dlouho (určitě přes rok) toleroval jen do hladka, max. celé jablko nebo křupku, pak najednou začal jíst kusy, ale jen rukou, kdybych mu ten kus dala na lžičce, tak ho vyplivne taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mám roční a v jídle taky moc nepokrocila. K snídani presnidavka nebo banan, chleba na kostičky s lucinou. K obědu skleničku, svacina presnidavka nebo rohlík do ruky, ten zvládá. K večeři kaše, jogurt, do toho rozmackane ovoce. Třikrát za den kojení. Pije čaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laarijane Neres to.
Moje nejstarsi byla na mixovanem do 20m, prostredni sice nemel v 10m zuby a neumel kousat, zato umel slusne polykat (musel mit na stole presne to, co my, jinak se dusil vzteky
), nejmladsi je 10m a bude tak neco mezi, moc toho taky jeste neochutnala, ale spis z moji pohodlnosti (jsme ted porad nemocni a na nejake experimenty nejsou sily).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame 14mesicu, bud ma kojeneckou stravu rozmixovanou na jemno, nebo ma do ruky treba kus okurky, mrkve, celerove nate. Nebo upecu piskoty bez cukru, uz mela asi 3× kolinka s vajickem (to malem vylizala misku…jednou rukou jedla, druhou obcas pichla vidlickou…
), hodne dyne (s mandlovym mlekem a syrem) a cisty tucny jogurt. Ovoce ma malo, obcas troska primixovane k zelenine, nebo freeze-dried jablko nebo mango. Male kousky v rozmixovanem jidle mi nejedlo zadne dite. Vzdy primy prechod jemne rozmixovany-normalni jidlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normalni chleba nedavam a delsi dobu davat nebudu. Byla jsem u toho, kdyz rocnimu chlapeckovi zaskocil kus chleba…bylo to hoooodne spatny. Je to proste lehke a lepave jidlo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mockrát všem děkuju za tipy, rady. V podstatě jsem se tak nějak uklidnila, že nejsem nějak deviantní, když se držíme ještě trochu zpátky, nebudu to nikam hnát a ještě asi chvíli počkám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
můžete mi prosím napsat jídelníček vašich dětí ve 12m. Bojuji momentálně u dcery se stravou a spaním a mám podezření, že se nám v noci budí hlady. Chtěla bych si udělat obrázek kolik toho +/- sní vaše děti v tomto věku. Nejde mi ani tak o to, zda k obědu rýži nebo těstoviny, ale spíše o celkovou stravu přes den, popř. noc. Co k snídani, co oběd atd.? A jak velké porce vám děti sní. Vím, každé dítě je jiné, ale potřebovala bych lehké srovnání ![]()
Uvedu náš:
snídaně - jogurt cca 80g víc nedá
svačina - ovoce a pár křupek
oběd - maso zelenina trochu přílohy max 150g!!! ví do ní nedostanu
svačina - přesnídávka 120ml
svačina - křupky, zelenina
večeře - polévka
noc: řídká kaše (UM čisté nevypije) 200ml a dohromady cca 150ml čaje.
Během dne vypije cca 300ml čaje.
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kotatko03 ja si myslim, ze hlady to nebude. mam 18 mesicniho a ten ji min nez tve a v noci se mi budi jen jednou a to jak kdy. nekdy to je v 5 a nekdy az v 7, dostane lahev um 90-120 ml a spi mi do 9
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barba94 ale jo, klidně to hlady být může, každé dítě má jiný hlad. Co mladšímu k večeři stačí, starší v tom věku potřeboval 4× tolik… Jen těžko říct, co s tím udělat. Já třeba staršímu doteď musím navíc dát ještě jogurt těsně před spaním. Občas kvůli tomu i 2× čistíme zuby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Barba94 píše:
@Kotatko03 ja si myslim, ze hlady to nebude. mam 18 mesicniho a ten ji min nez tve a v noci se mi budi jen jednou a to jak kdy. nekdy to je v 5 a nekdy az v 7, dostane lahev um 90-120 ml a spi mi do píše: Více
Nám se malá právě budí soustavně celou noc a dokud se nenapije nedostane kašičku znova neusne. A řešíme dilema, zda je to hlady nebo tím, že jsme si ji „naučili“ a neumí sama usnout. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit