Jídelníček v 6,5 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídelníček v 6,5 měsících
Milé maminky, poprosila bych o zhlédnutí jídelníčku našeho syna, je mu půl roku (8300g). Ráda bych věděla, jestli postupuji správně. Nemám v okolí žádnou jinou maminku s podobně starým dítětem, a tak si nejsem jistá. Od 5. měsíce jsme zavedli příkrmy (doporučení pediatra) a dnes jídelníček vypadá takto:
6 hod. - 270 UM
9 hod. - 270 UM
12 hod. - masozeleninový příkrm, cca 200g
16 hod. - ovocná svačinka
19 hod. - 270 UM
Chtěla bych poprosit, jaký by měl být další krok, co bych měla zavádět dál. Kterou dávku mléka mám dále nahradit a musím dávat kaši, když malý spí celou noc i bez ní (od 19 do 6)? Dávám jí pouze jednu odměrku do večerní dávky UM - jako zdroj lepku. Moc děkuji za váš názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Přijde mi to ok. ta kaše nutná není, ale klidně ji dávat můžeš. tak od cca 8m bych zkusila bílý jogurt, a třeba chleba nebo rohlík se žervé, lučinou, cottage. ta odměrka kaše do mlíka mi přijde zbytečná, ale ničemu to nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš začít jak chceš - ale já bych začala zařazovat pečivo. Nebo ráno/na svačinu místo mléka tvaroh s ovocem. Prostě už jídla pro větší - takže na lžičku nebo na kousání.
Kaši dávat nemusíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucinkasim Delas vsechno prsne tak, jako jsme delali my:-) Asi po mesici jsem nahradila ridkou kasi z lahve na vecer kasi normalni hustoty a lzickou. No a od 8 mesice pak ovoce davam dopoledne a odpoledne jogurt /bud s ovocem a nebo bily bez - nejlepsi je asi Hollandie bila/. Jen s tim rozdilem, ze ja kojila do 8,5 mesice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia Tvaroh ne…ten by spravne do roka dostat dite nemelo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaniceB píše:
@Aletheia Tvaroh ne…ten by spravne do roka dostat dite nemelo…
pardon. Jenom jsem koukala na jídelníček a dumala čím by šlo nahradit to UM a nad věkem jsem moc nepřemýšlela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucinkasim ja to takto detailne po case nevedu a navic kojim, ale ani jidlo male nevazim, sama mi „rekne“, ze ma dost, kdyz je najezena, proste si zacne sundavat sama bryndacek a odstrkuje mi ruku, ja jsem v sedmym mesici zacala male davat pres den sem tam i mekci nesolene kukuricne krupky, protoze jeste nema zuby
. Muzes urcite nabizet ovoce i dopoledne, treba kousek bananu a tu krupku, abys pak casem v poho odbourala to mliko v devet. Kase je asi na tvem zvazeni, mne mala nespi celou noc ani po kasi
ale ja ji davam opet kvuli odbourani jednoho kojeni navic, osobne jsem volila neslazene a primichavam do nich 100% ovocne presnidavky, pancto dama syrove ovoce nerada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia Ale neomlovej se prece! Myslela jsi to dobre
Jen tvaroh ma proste moc bilkovin a to prcek tak malej neumi jeste zpracovavat…i kdyz myslim, ze drive se toho tolik neresilo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych asi začala hustou kaší na lžičku večer, nejde ani tak o tu kaši a delší spaní, jako o to, aby si zvykl na večeři ze lžičky. A pak cca od 8 měsíce bych nahradila bych tu dávku v 9.00 bílým jogurtem jako snídani. My jsme začali teď a byly to těžké začátky
bílý jogurt malé moc nechutná - tak to mícháme s ovocem a vším, čím bychom ji trochu zmátli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej má 6 měsíců a máme to podobně.
7 - 240 ml UM
10 - ovoce (dávám asi týden) - banán, vařené jablko, dnes bude poprvé kombinace s hruškou
13 - zelenina (občas maso)
16 - kaše nebo UM (zaleží jestli jsme doma nebo venku)
19 - 240 ml UM
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc vám všem děkuju za názor. Ty křupky už jsme zkoušeli, někdy je malý zmoulá, ale já je většinou drobím do přesnídávky nebo ovoce, abych ho trochu zahustila. Taky jsem přemýšlela o tom bílém jogurtu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit