Zavádění lepku do jídelníčku při abkm

2418
13.3.14 20:42

zavadeni lepku do jidelnicku pri abkm

Ahoj holky, rada bych znala zkusenosti maminek deti s abkm a prikrmy, dostavam protichudne informace a hledam „zlatou stredni“ cestu, mala ma alergii na bkm, v podstate se to zjistilo uz kdyz mela mesic, kojila jsem, tak jsem striktne drzela bezmlecnou dietu, v pul roce jsem zacala s prikrmy a zaroven jsem do jidelnicku na radu doktora zaradila jogurty a tvrdy syr, zda se, ze je alergie na ustupu, doufam, protoze mala na to nijak nereaguje uz pres mesic, zaroven vsak mnohem mene kojim, mala radeji basti nez pije mliko :-)
A ted k tem protichudnym informacim, na jednom gastru nam doktor rekl, ze s lepkem a dalsimi alergeny bychom mely pockat az do jednoho roku, stehovala jsem se a tady mi zase rekli, ze to nemusim odkladat a lepek do stravy male uz zavadet, jsem na vazkach, co je tedy lepsi. Mate nektera zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2149
13.3.14 20:54

Dcera má ABKM, k tomu alergii na pšenici, ořechy a bílek, a lepek jsme zaváděli okolo 6 měsíců a dle gastroenteroložky ho máme dávat i dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
13.3.14 20:55

@Janha Lepek jsem zaváděla normálně od 6. měsíce… jogurty a sýry jí asi měsíc a k tomu je zatím na HA mléku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
13.3.14 21:04

@Teruna000 dekuju, ja jsem to i spatne napsala, uaaaa to je to delani sta veci najednou ;-) ja jsem zacala zase jist jogurty a syry a dal kojim a cekalo se na reakci po kojeni, co na to mala, s tim lepkem mi to prave rikaji pokazde jinak, dneska jsem uz drzela pri vareni obeda pro malou hrsticku jemneho kuskusu a pak jsem si to zas rozmyslela :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
13.3.14 21:07

@Janha já jsem měla teda větší nervy z jogurtu a HA mléka než z lepku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
13.3.14 21:11

@Janha podle meho je lepsi zkusit to ted protoze pripadna reakce neni maskovana a je jasnejsi. pockala bych s vejcem.se sezamem. Ale s lepkem ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
13.3.14 22:18

@Janha
Maly ma alergiu, ktora skoncila anafylaktakom po kvapke mlika(UM) ale lepek sme zaradili od 6mes..a v pohode..a ja truba som mu vrzla piskoty, takze to dostal i s vajcom..viac sa bojim mlika, nez nejakej inej potravy, lebo pre pripad reakcie mam doma kortikoidy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí