Jídlo je slast (diskuse pro žrouty)

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2721
24.11.23 21:56

Jídlo je slast (diskuse pro žrouty)

Jídlo, dobré jídlo, hodně jídla, patří mezi moje nejkrásnější vzpomínky. Konkurovat může snad jen zamilovanost nebo jiná podobná euforie. Vánoce, oslavy, cukrárna s dědou v dětství, dokonce i buchtičky se šodó ve školní jídelně nebo čerstvý rohlík s máslem k snídani…
Naposledy bufetová večeře v hotelu - ryby, grilovaná zelenina, ovoce a zákusky, hodně dobré a hodně všeho :jazyk:.

Kéž bych mohla jíst podle chuti, a ne podle zdravého rozumu… :oops:

Kdo to má stejně (ne jako moje kamarádka, která když se odváže, dá si večer hrst mandlí nebo müsli tyčinku), napište nějaké barvité zážitky, ať se můžeme virtuálně nacpat. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74219
24.11.23 22:03

Zrovna jím zmrzlinu. Teda mini zmrzlinu. Šla jsem, že dám dobrou noc psovi ven, vzít mu misku po večeři a cesta byla kolem mrazáku v garáži. Tam jsou zmrzliny. Nešlo odolat :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
24.11.23 22:12

Já před chvílí dosmazila rizky klukům zítra na zapas, tak sem neodolala a hned dva menší sporadala, než se dodelala další várka :mrgreen: teď sem to ještě dorazila nutellou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
24.11.23 22:14

Tohle zní jako dost nezdravý vztah k jídlu. Takový to klasický emoční zajídání…

• Citovat
  • Upravit
7223
24.11.23 22:15

Kakao, 2 krajíčky chleba s rakytnikovou marmeládou a zajedla jsem to brambůrkama a pivem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.11.23 22:19

Já už jím druhé cervene pomelo během půl hodiny. Celé, veliké, stavnate a sama :oops:

Nedávno jsem poprvé dělala kachnu tažením na nízkou teplotu celou noc, k tomu cervene zelí a karlovarské knedliky. To byl žranec :mrgreen:

Vánoce na krku za chvíli a zase to na dietu nevypadá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6591
24.11.23 22:20

Jsem milovník jídla, třeba loni jsme se ubytovali v Praze v Hotelu před odletem a zjistili jsme, že tam mají rautové večery ve stylu různé kuchyně. Měli Mexico.. já si užila :mrgreen: steak teda nic moc (moc propečené), ale quesadilla, plněné papričky, guacamole, sýrová omáčka, skvělý salát, různé dezerty - ovoce i churros.. no chodila jsem tam jako mlsný pes..

Na dovolené v USA jsme pak byli v jednom baru kde jsme utratili šílenou pálku nějaký výběr sushi šéfkuchaře a já jsem měla směš rýže, kraba, wagyu, nějaké spešl vejce.. měli skvělé osolené papriky jen lehce z grilu no letělo tam pár set dolarů :mrgreen:

Taky jsem si tam dopřála a poprvé ochutnala humra, zajeli jsme do přístavu. Takový „fast food“ ale fronta před prodejnou jak hrom, uvnitř žádný spešl design, pěkně do papíru a na tác :lol: ale dobré to měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6591
24.11.23 22:21
@Tichošlápek píše:
Já už jím druhé cervene pomelo během půl hodiny. Celé, veliké, stavnate a sama :oops:

Nedávno jsem poprvé dělala kachnu tažením na nízkou teplotu celou noc, k tomu cervene zelí a karlovarské knedliky. To byl žranec :mrgreen:

Vánoce na krku za chvíli a zase to na dietu nevypadá :lol:

Já jsem ráno posnidala tři granátová jablka, ale mělo to naprosto logické vysvětlení.. radši si odbít zbarvení nehtů dnes a mít je na jednání čisté, než je špinit každý den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
24.11.23 22:22

Zrovna jsem dovarila hovezi gulas na zitrek.. Uz se tesim 🍲

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.11.23 22:22

Takhle me zradylkem rozmazluje manzel..a ja se mu mstim tim, ze pecu sladky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
24.11.23 22:24

Jsem prostě mlsoun někdy. Hlavně jsem býk. O nás je to známé. Raději si zacvičím, než se omezovat a zakazovat si. Takže se furt hladina vyrovnává :dance:. Příjem tam a energie ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
24.11.23 22:28
@Tosidelassrandu píše:
Tohle zní jako dost nezdravý vztah k jídlu. Takový to klasický emoční zajídání…

Také mě to při čtení napadlo. Snad je to jen přehnané. Mám určitá jídla moc ráda, ale s emocemi a s pěknými zážitky si je nespojuji. Jídlo je dobré, chutná mi, ale další libé pocity ve mě nevyvolává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
24.11.23 22:48

@Tosidelassrandu @AnnieTRoj

Si na to založte psychodiskusi. Nebo možná stačí pohledat. Tady se jí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3142
24.11.23 22:55
@Sedmnactnulajedna píše:
@Tosidelassrandu @AnnieTRojSi na to založte psychodiskusi. Nebo možná stačí pohledat. Tady se jí 8)

To mě napadlo při čtení tvého příspěvku, u ostatních příspevků mě to nenapadá.
Jinak já miluji jablkový dort se šlehačkou (přesnídávka s piškoty), miluji ho od dětství, ale mezi mé nejhezčí zážitky nepatří ten, jak ho jím.
Dále miluji domácí hranolky z brambor, mrkve a řepy pečené v troubě. Mám ráda bílý jogurt s muslli, všechno ovoce.
Jídlo si vychutnávám, dokáži si dopřát. Ale i kdyby to šlo, nechtěla bych jíst neomezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
24.11.23 22:57

@AnnieTRoj jak děláš ty hranolky z repy? Upece se to za stejný čas jako bramborové, ze bych je dělala spolu? Já repu miluju, to bych prubla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný