Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jídlo, dobré jídlo, hodně jídla, patří mezi moje nejkrásnější vzpomínky. Konkurovat může snad jen zamilovanost nebo jiná podobná euforie. Vánoce, oslavy, cukrárna s dědou v dětství, dokonce i buchtičky se šodó ve školní jídelně nebo čerstvý rohlík s máslem k snídani…
Naposledy bufetová večeře v hotelu - ryby, grilovaná zelenina, ovoce a zákusky, hodně dobré a hodně všeho
.
Kéž bych mohla jíst podle chuti, a ne podle zdravého rozumu… ![]()
Kdo to má stejně (ne jako moje kamarádka, která když se odváže, dá si večer hrst mandlí nebo müsli tyčinku), napište nějaké barvité zážitky, ať se můžeme virtuálně nacpat. ![]()
Zrovna jím zmrzlinu. Teda mini zmrzlinu. Šla jsem, že dám dobrou noc psovi ven, vzít mu misku po večeři a cesta byla kolem mrazáku v garáži. Tam jsou zmrzliny. Nešlo odolat
.
Já před chvílí dosmazila rizky klukům zítra na zapas, tak sem neodolala a hned dva menší sporadala, než se dodelala další várka
teď sem to ještě dorazila nutellou ![]()
Tohle zní jako dost nezdravý vztah k jídlu. Takový to klasický emoční zajídání…
Kakao, 2 krajíčky chleba s rakytnikovou marmeládou a zajedla jsem to brambůrkama a pivem
Já už jím druhé cervene pomelo během půl hodiny. Celé, veliké, stavnate a sama ![]()
Nedávno jsem poprvé dělala kachnu tažením na nízkou teplotu celou noc, k tomu cervene zelí a karlovarské knedliky. To byl žranec ![]()
Vánoce na krku za chvíli a zase to na dietu nevypadá ![]()
Jsem milovník jídla, třeba loni jsme se ubytovali v Praze v Hotelu před odletem a zjistili jsme, že tam mají rautové večery ve stylu různé kuchyně. Měli Mexico.. já si užila
steak teda nic moc (moc propečené), ale quesadilla, plněné papričky, guacamole, sýrová omáčka, skvělý salát, různé dezerty - ovoce i churros.. no chodila jsem tam jako mlsný pes..
Na dovolené v USA jsme pak byli v jednom baru kde jsme utratili šílenou pálku nějaký výběr sushi šéfkuchaře a já jsem měla směš rýže, kraba, wagyu, nějaké spešl vejce.. měli skvělé osolené papriky jen lehce z grilu no letělo tam pár set dolarů ![]()
Taky jsem si tam dopřála a poprvé ochutnala humra, zajeli jsme do přístavu. Takový „fast food“ ale fronta před prodejnou jak hrom, uvnitř žádný spešl design, pěkně do papíru a na tác
ale dobré to měli.
@Tichošlápek píše:
Já už jím druhé cervene pomelo během půl hodiny. Celé, veliké, stavnate a sama![]()
Nedávno jsem poprvé dělala kachnu tažením na nízkou teplotu celou noc, k tomu cervene zelí a karlovarské knedliky. To byl žranec
Vánoce na krku za chvíli a zase to na dietu nevypadá
Já jsem ráno posnidala tři granátová jablka, ale mělo to naprosto logické vysvětlení.. radši si odbít zbarvení nehtů dnes a mít je na jednání čisté, než je špinit každý den ![]()
Zrovna jsem dovarila hovezi gulas na zitrek.. Uz se tesim 🍲
Takhle me zradylkem rozmazluje manzel..a ja se mu mstim tim, ze pecu sladky ![]()
Jsem prostě mlsoun někdy. Hlavně jsem býk. O nás je to známé. Raději si zacvičím, než se omezovat a zakazovat si. Takže se furt hladina vyrovnává
. Příjem tam a energie ven.
@Tosidelassrandu píše:
Tohle zní jako dost nezdravý vztah k jídlu. Takový to klasický emoční zajídání…
Také mě to při čtení napadlo. Snad je to jen přehnané. Mám určitá jídla moc ráda, ale s emocemi a s pěknými zážitky si je nespojuji. Jídlo je dobré, chutná mi, ale další libé pocity ve mě nevyvolává.
Si na to založte psychodiskusi. Nebo možná stačí pohledat. Tady se jí ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
@Tosidelassrandu @AnnieTRojSi na to založte psychodiskusi. Nebo možná stačí pohledat. Tady se jí
To mě napadlo při čtení tvého příspěvku, u ostatních příspevků mě to nenapadá.
Jinak já miluji jablkový dort se šlehačkou (přesnídávka s piškoty), miluji ho od dětství, ale mezi mé nejhezčí zážitky nepatří ten, jak ho jím.
Dále miluji domácí hranolky z brambor, mrkve a řepy pečené v troubě. Mám ráda bílý jogurt s muslli, všechno ovoce.
Jídlo si vychutnávám, dokáži si dopřát. Ale i kdyby to šlo, nechtěla bych jíst neomezeně.
@AnnieTRoj jak děláš ty hranolky z repy? Upece se to za stejný čas jako bramborové, ze bych je dělala spolu? Já repu miluju, to bych prubla