Jídlo na cesty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
15.5.13 13:41

Měla jsem k těmto účelům nerez termosku od Thermosu a byla super!
 http://www.thermos.com/…ood-jar.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
15.5.13 13:42

Většinou mi to vždycky všude ohřejí, když byla takhle malá, tak jsem ten den příkrm buď nedala a místo toho nakojila a nebo jsem ho prostě dala v jinou dobu, klidně i ráno nebo večer. Nebo v tomhle počasí bych dala klidně i studenou skleničku, ono to tak studené nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
15.5.13 21:43
@cverunka píše:
Já bych dala i studené jídlo. Myslím, že pořád lepší, než dávat zapařené ohřáté jídlo půl dne nošené ve slenici. Dětem je to myslím docela jedno, jestli dostanou studené jídlo. Konec konců, od toho jsou výlety, aby nebylo vše jako doma.

Já taky tak. Malej teda jí i doma skoro studený, pokojovou teplotu. Nemá rád teplý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
26.2.14 21:36

Ahoj, můj přítel hodně cestuje. Třeba vyjede ve čtyři ráno z domova a dorazí do cíle v devět večer. Vždycky jsem mu upekla bábovku, udělala řízky, ale už to prý nemůže ani cítít :-D Nemáte nějaké rady, jaké jídlo by se ještě dalo udělat na cestování autem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
26.2.14 21:40

@Tečička Bananove cookies ;) Ale slane me napada jenom houska, chleba, bageta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
26.2.14 21:41

Zavařené maso… pečené kuře. To by tayk mohlo vydržet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465

Vše, co se dá jíst studené. Různé saláty - těstovinové, kuskusové, se zeleninou, sýrem, masem, tuňákem atd - pokud to teda není frfňa a nehodil by ti to na hlavu :D Zapečené brambory se dají udělat na spousty způsobů a studené jsou taky dobré… bagety s kuřecím masem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243

Ze sladkého je toho moc… :D Taky záleží, jaké má vybavení na skladování, ohřívání a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
26.2.14 21:44

Já zboznuju zapekanou čočku a může se i studená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
26.2.14 21:46

Když se podaří sehnat dobrý pita chléb tak jsou z něj moc prima něcojakosendviče
podmínkou je, že se od sebe ty dvě placky dají odlepit a pa se tím pádem dá naplnit
dlouho jsem ale takový už nesehnala, oni tak snad nějak pak lisujou nebo co :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
26.2.14 21:48

Třeba karbanátky, i luštěninové. Pokud je jedlík, dají se dát i do bagety, nebo udělat jako studené burgery. Potom různí šneci, s tím co má rád, nebo slané koláče, plněné tortily. jsou i termosky na jídlo, takže jdou dělat i husté polévky. No a sladkého je spousta, muffiny, sušenky, koláče, tyčinky s ořechy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
26.2.14 21:49
@princeznaII píše:
Když se podaří sehnat dobrý pita chléb tak jsou z něj moc prima něcojakosendviče
podmínkou je, že se od sebe ty dvě placky dají odlepit a pa se tím pádem dá naplnit
dlouho jsem ale takový už nesehnala, oni tak snad nějak pak lisujou nebo co :zed:

PITA CHLÉB
V míse promícháme 300 g hladké mouky, 350 g celozrnné pšeničné mouky, lžičku soli, lžičku a půl instantního droždí, zalijeme 500 ml vlažné vody a zpracujeme hladké, nelepivé těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme a dáme na hodinu kynout. Vykynuté těsto na vále krátce prohněteme, rozdělíme na 8 dílů, z každého dílu vyválíme placku a necháme ještě na plechu pár minut dokynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů 5 - 8 minut, obrátíme a ještě 3 - 5 minut dopečeme. Vyndáme z trouby, vyfoukneme vzduch a narovnáme na sebe.

• Citovat
  • Upravit
6529
26.2.14 21:53

@KackaDoup a udělá to tu kapsu?
abych z toho spíš neměla chapati nebo tortilly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
26.2.14 21:56
  • Citovat