Jídlo na oslavu pro 10 lidí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
16.10.12 12:12

@Laaja Mě ani nevadí, že se s tím budu pižlat…:-) Radši dělám složitější jídla, než jednoduchá…Nevím, jednoduchá jídla „neumím“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
16.10.12 12:15
@labell píše:
@Verlinek2 já dělala kotlety k nim přidala osmahnuté žampiony a zalila šlehačkou. Na plech se jich vejde hodně, takže měli maso všichno naráz. K tomu šťouchané brambory.Já bych se tu přicpala se svou otázkou: naše oslava je od 14 hod. a určitě nechci dělat dělat chlebíčky, obloženou mísu a listové šneky. Přemýšlela jsem nad sekanou na studeno, řízečky nebo pečené maso…ale spíš bych brala něco originálnějšího. Pomůžete?

Delam na oslavach rohlik nakrajeny na kolecka, opeceny v troube a na to platek rajcete, mozzarelu a trosku pesta, propichnuty paratkem. Pak delam z jogurtu, nivy, bylinek dip do misticky a k tomu na hranolky nakrajena zelenina-mrkev, okurka,,, ktera se v tom dipu namaci…
Pak delam toustiky s uzenym lososem

Ovsem nejvetsi uspech slavil tatarak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
16.10.12 12:21

Ještě jsme dělávali plněné taštičky. Normálně listové těsto a naplnit špenátem, mletým masem, prostě čímkoliv a pak upéct v troubě a velký úspěch měly i tyčky z listového těsta - rozválíš rovnou na pečícím papíře, rádýlkem rozdělíš ať už na čtverečky nebo obdélníčky, trojúhelníčky, prostě něco jednoduchého a pak jen posypeš solí a pak jeden plech mákem, druhý kmínem. Lze sypat i sýrem, mletou paprikou, když chceš ostřejší, tak pepřem… Je to jednoduché, je toho hodně a určitě to bude mít úspěch. Samozřejmě jen jako pochutina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
16.10.12 12:22

@pansy děkuju!!! Všechno zní výborně!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1915
16.10.12 14:22

My ted mame zrovna po oslave manzelovo narozenin, a udelala jsem masove kulicky (neco jako karbanatky), bylo jich hafo a br. salat, nekdo si misto salatu dal bagetku (byly rozkrajene na kolecka), pak zeleninovy salatek se syrem a klasika tycinky, bramburky atd..
doprostredka stolu jsem dala misu s tema kulickama, misu se slatama, a talirky s vidlickama, kazdej si nabral, na co mel chut… bylo nas hodne a kazdy se pry „prezral“ :-D a nakonec byl DORT… rizky jsem delala loni a taky jsem je zavrhla pro tolik lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.10.12 11:21

Mňamka

Ahojte všechny, něco vám poradím, co je velká mňamka.
Den předem si připravte do pekáče větší kousky vepřového masa, jaké máte doma rádi, přidejte na kostky anglickou slaninu, kvalitní kabanos /já kupuji od řezníka v naší vesnici/ hodně cibule, maso osolit a opepřit. Vše promíchejte
a v pekáči nechte přes noc - zabalte do alobalu a dejte do ledničky.
Na druhý den maso trochu podlijte vodou, pekáč dáte do trouby a pečete aspoň 2-3 hodiny na 150až 180 stupňů. Pečete pod alobalem a až maso potřebujete, vytáhnete z trouby. Hodí se k tomu chleba a zelenina.
U nás se to ujalo po chlebíčkách na večeři.
Dobrou chuť.
Jitka :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
10.8.14 14:16

@Tortuga ŽÁDNÁ SOUKROMÁ REKLAMA NA emiminu, CHAPAJA?!?! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
10.8.14 14:18

@Kdojsem Já tak dělám klasické ražničí na plech. Nenapichuju ale dám na plech. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luisa79
10.8.14 14:23

My obcas upecem v troube hromadu kurecich kridylek a palicek, vetsinou treba v medovy marinade, k tomu peceny brambory, ruzne salaty, nakrajenou zeleninu, studene omacky a kazdy si bere co chce. neni to jako klasicky obed, ale kazdy si dava, na co ma chut. a potom jednohubky, ale spis takove odlehcene, zadne majonezove pomazanky, ale treba zluty meloun s prsutem, lososove jednohubky, ruzne slane pecivo z listoveho testa, olivy, samozrejme dort. pro deti hodne ovoce, delame treba ovocne spizky apod. moc uz nas nebavi ta ceska klasika, rizky, bramb. salat, majonezove chlebicky, me je z toho vzdycky 3 dny blbe. takze tak :)

• Citovat
  • Upravit
Luisa79
10.8.14 14:25

A taky delame quiche, spenatovy, brokolicovy, s vejci a slaninou… to je taky moc dobry a ne moc narocny na pripravu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.15 16:23

Nejhorší jsou české oslavy, kde je guláš, svíčková nebo řízky a ten čes. bramborový salát, no fuj. Nejlepší, co my děláme je kačena/husa k tomu zelí a nadivka a okurkový salát se smetanou, varenyky, pirožky nebo tak a zákusky (řezy a dorty). Guláš nesnáším víc než svíčkovou a ty řízky jedině domácí :D Dále miluji uzené salo, bekon atd. Hlavně radím ne GULÁŠ a Psíčkovou :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.15 16:25

A ještě bych se zablil, kdyby mi někdo dal ty vaše španělské ptáčky nebo něco takového, co chutná všechno stejně jako ty vaše masové vývary…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný