Jídlo po trhání zubů moudrosti

88
4.7.23 15:20

Jídlo po trhání moudráků

Ahooj, dneska jsem 3 den po trhání 3 moudráků.. prezivam jen na jogurtech, zmrzline, presnidavkach, rozmixovanych polevkach.. a upřímně už na to nemam ani pomyšlení.. mate nějaké tipy na slaná jídla co bych mohla a co mi zaplní žaludek? Do co jim doteď mi ho moc nezaplnilo🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
4.7.23 16:13

A Ty nemůžeš normálně kousat?

Mně trhali v pátek (vždycky dvě naráz) a v obou případech jsem v pondělí byla normálně v práci a na oběd v kantýně… Vždycky jsem měla jeden kráter šitý a druhý ne.

Jinak pokud to teda chceš nějak kašovité, tak u nás doma je jídlo pro nemocné brkaše se šunkou (plátky krájené na kostičky). To by neprošlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
4.7.23 16:16

Nějaká sýrová bramborová kaše třeba? :think: To by mohlo být alespoň trochu syté jídlo.

• Citovat
  • Upravit
10923
4.7.23 20:17

Me trhali dva naraz a jedla jsem normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.7.23 20:19

Já jedla 2 hodiny po trhání moudráku. To byl nějaký větší zákrok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4354
4.7.23 22:17

Brkase tu padla, tak trebas rajska omacka s testovinou (akorat misto kolinek trebas testovinovou ryzi ci kuskus) a teda asi bez masa
no co treba najemno umichany smazeny vajicka ci kvetakovy mozecek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
5.7.23 02:02

Bramborova kaše s takovou tou bavorskou sekanou. To si pamatuju, že jsem jedla já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
5.7.23 07:20

Ani po třech dnech nemůžeš jíst “normální” jídlo? :think: Chlapovi trhali dva moudráky nedávno a zmrzlinu, studenou polévku, apod jedl jeden den. Další dny už kousal i chleba nakrájený na kostičky a pak normální jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
5.7.23 08:34
@korn123 píše:
Ani po třech dnech nemůžeš jíst “normální” jídlo? :think: Chlapovi trhali dva moudráky nedávno a zmrzlinu, studenou polévku, apod jedl jeden den. Další dny už kousal i chleba nakrájený na kostičky a pak normální jídlo.

Tak záleží jak invazivní to bylo. Mě když je brali, tak jsem šla po zákroku do školy a jedla jsem prakticky hned. Mému muži museli nějak osekávat čelist (detaily nevím) protože měl něco zaklíněného a týden měl hlavu jak kopačák, normálně začal jíst tak po týdnu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4385
5.7.23 09:20
@Parninas píše:
Tak záleží jak invazivní to bylo. Mě když je brali, tak jsem šla po zákroku do školy a jedla jsem prakticky hned. Mému muži museli nějak osekávat čelist (detaily nevím) protože měl něco zaklíněného a týden měl hlavu jak kopačák, normálně začal jíst tak po týdnu. :nevim:

Tak můj chlap to taky neměl bez komplikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
5.7.23 09:39

@Slečna Ferka kousat moc ještě nemůžu a hlavně se bojim, aby se mi tam někam něco nedostalo.
Zkusím tvůj navrh, dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
5.7.23 09:39

@Fiveone no trhali mi 3.. z toho 2 dole a jeden nahore, takže byl🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
5.7.23 09:43

@korn123 no zuby mám ještě citlivé a hlavně se bojim, aby se mi tam něco nedostalo.. trhali mi oba dole a jeden nahore naráz.. s tím, ze zuby dole jsem měla až v kosti, takže mi je musel vysekavat. Takže se spis teď bojim, aby se mi do ráno něco nedostalo🙈 no v pátek jdu na kontrolu a vyndani stehů, tak uvidím a zeptám se, dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
5.7.23 09:56
@val27 píše:
@korn123 no zuby mám ještě citlivé a hlavně se bojim, aby se mi tam něco nedostalo.. trhali mi oba dole a jeden nahore naráz.. s tím, ze zuby dole jsem měla až v kosti, takže mi je musel vysekavat. Takže se spis teď bojim, aby se mi do ráno něco nedostalo🙈 no v pátek jdu na kontrolu a vyndani stehů, tak uvidím a zeptám se, dekuji

V tom případě bych si např. ráno dala jogurtové mléko s ovocem a klidně třeba s vločkama, když se rozmixují namočené, na svačinu presnídávku, k obědu treba polévku (krémovou apod.). A k večeři bych zkoušela kaše. A zkoušela bych třeba i brwmborovou kaši a takový rozebraný karbanátek(stejná směs, jen ne tvarovaná, ale prostě jen osmažená).A klidně i nějakou omáčku a třeba těstoviny někdo nekouše, jen je polyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4354
5.7.23 10:53
@val27 píše:
@korn123 no zuby mám ještě citlivé a hlavně se bojim, aby se mi tam něco nedostalo.. trhali mi oba dole a jeden nahore naráz.. s tím, ze zuby dole jsem měla až v kosti, takže mi je musel vysekavat. Takže se spis teď bojim, aby se mi do ráno něco nedostalo🙈 no v pátek jdu na kontrolu a vyndani stehů, tak uvidím a zeptám se, dekuji

jj, znam, u me to slo taky i s celisti…
krom preventivnich ATB a leku na bolest jsem jeste kloktala
ustni vodu vhodnou po zakrocich, Corsodyl se to jmenovalo, po jidle to vykloktalo i drobky, cistit to kartackem moc neslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.