Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahooj, dneska jsem 3 den po trhání 3 moudráků.. prezivam jen na jogurtech, zmrzline, presnidavkach, rozmixovanych polevkach.. a upřímně už na to nemam ani pomyšlení.. mate nějaké tipy na slaná jídla co bych mohla a co mi zaplní žaludek? Do co jim doteď mi ho moc nezaplnilo🙈
A Ty nemůžeš normálně kousat?
Mně trhali v pátek (vždycky dvě naráz) a v obou případech jsem v pondělí byla normálně v práci a na oběd v kantýně… Vždycky jsem měla jeden kráter šitý a druhý ne.
Jinak pokud to teda chceš nějak kašovité, tak u nás doma je jídlo pro nemocné brkaše se šunkou (plátky krájené na kostičky). To by neprošlo?
Nějaká sýrová bramborová kaše třeba?
To by mohlo být alespoň trochu syté jídlo.
Já jedla 2 hodiny po trhání moudráku. To byl nějaký větší zákrok?
Brkase tu padla, tak trebas rajska omacka s testovinou (akorat misto kolinek trebas testovinovou ryzi ci kuskus) a teda asi bez masa
no co treba najemno umichany smazeny vajicka ci kvetakovy mozecek?
Bramborova kaše s takovou tou bavorskou sekanou. To si pamatuju, že jsem jedla já.
Ani po třech dnech nemůžeš jíst “normální” jídlo?
Chlapovi trhali dva moudráky nedávno a zmrzlinu, studenou polévku, apod jedl jeden den. Další dny už kousal i chleba nakrájený na kostičky a pak normální jídlo.
@korn123 píše:
Ani po třech dnech nemůžeš jíst “normální” jídlo?Chlapovi trhali dva moudráky nedávno a zmrzlinu, studenou polévku, apod jedl jeden den. Další dny už kousal i chleba nakrájený na kostičky a pak normální jídlo.
Tak záleží jak invazivní to bylo. Mě když je brali, tak jsem šla po zákroku do školy a jedla jsem prakticky hned. Mému muži museli nějak osekávat čelist (detaily nevím) protože měl něco zaklíněného a týden měl hlavu jak kopačák, normálně začal jíst tak po týdnu. ![]()
@Parninas píše:
Tak záleží jak invazivní to bylo. Mě když je brali, tak jsem šla po zákroku do školy a jedla jsem prakticky hned. Mému muži museli nějak osekávat čelist (detaily nevím) protože měl něco zaklíněného a týden měl hlavu jak kopačák, normálně začal jíst tak po týdnu.
Tak můj chlap to taky neměl bez komplikací.
@Slečna Ferka kousat moc ještě nemůžu a hlavně se bojim, aby se mi tam někam něco nedostalo.
Zkusím tvůj navrh, dekuji ![]()
@Fiveone no trhali mi 3.. z toho 2 dole a jeden nahore, takže byl🙈
@korn123 no zuby mám ještě citlivé a hlavně se bojim, aby se mi tam něco nedostalo.. trhali mi oba dole a jeden nahore naráz.. s tím, ze zuby dole jsem měla až v kosti, takže mi je musel vysekavat. Takže se spis teď bojim, aby se mi do ráno něco nedostalo🙈 no v pátek jdu na kontrolu a vyndani stehů, tak uvidím a zeptám se, dekuji
@val27 píše:
@korn123 no zuby mám ještě citlivé a hlavně se bojim, aby se mi tam něco nedostalo.. trhali mi oba dole a jeden nahore naráz.. s tím, ze zuby dole jsem měla až v kosti, takže mi je musel vysekavat. Takže se spis teď bojim, aby se mi do ráno něco nedostalo🙈 no v pátek jdu na kontrolu a vyndani stehů, tak uvidím a zeptám se, dekuji
V tom případě bych si např. ráno dala jogurtové mléko s ovocem a klidně třeba s vločkama, když se rozmixují namočené, na svačinu presnídávku, k obědu treba polévku (krémovou apod.). A k večeři bych zkoušela kaše. A zkoušela bych třeba i brwmborovou kaši a takový rozebraný karbanátek(stejná směs, jen ne tvarovaná, ale prostě jen osmažená).A klidně i nějakou omáčku a třeba těstoviny někdo nekouše, jen je polyká.
@val27 píše:
jj, znam, u me to slo taky i s celisti…
krom preventivnich ATB a leku na bolest jsem jeste kloktala
ustni vodu vhodnou po zakrocich, Corsodyl se to jmenovalo, po jidle to vykloktalo i drobky, cistit to kartackem moc neslo