Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Maso a tuk mají nulový glykemický index. Ty ti problémy nezpůsobí.
@nozu píše: Více
Já když se se svým diabetologem snažila najít příčinu vyšších raních glykémií, dostala jsem takovou přednášku o metabolismu tuků a cukrů, jak to spolu souvisí a co má na co vliv… no nepamatuju si z toho skoro nic, jen to, že když si dám později večer hodně tučné sýry (sacharidů skoro nic), na ranní glykémii to má vliv dost značný, rozhodně větší, než kdybych si dala stejné množství pečiva. A dost jsem to na sobě vypozorovala. Ale každé tělo může reagovat jinak a nemám cukrovku těhotenskou. Jen že bych to nezatracovala.
@Anonymní píše: Více
pokud jsi zdravá tak to výsledky neovlivní.
@ugluk hm, to je fakt. Já to zase řešila teď nedávno opačným směrem ve vazbě na cholesterol. Také mě to jako milovnici sladkého moc nepotěšilo. Já jsem teda neměla v těhotenství žádné výkyvy cukru po tučných sýrech. Když nejhorší je, že se každé tělo fakt chová úplně jinak a v těhotenství tuplovaně…
Jedla jsem vše úplně normálně jako obvykle.
Večer předtím (cca 22 hod.) jsem si ještě dala jablko. Byla jsem unavená a nějak mi to nedošlo. ![]()
@Vladusxx jo tka uvidím jako je možné ze ji můžu mit ale pro muj pocit ai zajdu znovu a nenacpu se tolik tím mastným