Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Okta na ten mi nikdo ster nedelal. Ale jelikoz jsem v 10tt prodelala neco jako anginu (vysoke horecky, bolest v krku), dostala jsem na tyden penicilin, ktery by pokryl i streptokoka, protoze uz v teto dobe jsem mela problemy vyse zminene. Ale se symptomy to ani nehlo.
Znám případ, kdy byl nasazen macmiror, poté penicilin a poté klindamycin a streptokok se stále drží. Vždy byla dělaná citlivost a stejně nic nepomáhá. Takže bych ten stěr udělala, pro klid duše. Pokleslé pánevní dno to může taky dělat.
Ahoj, sice nejsem těhotná ale tyto obtíže mám už půl roku, v moči nikdy nic.. U tech odběrů na ureaplasmata, chlamydie atd… je hrozne důležité, jak se odběr provádí a uprimne běžným vyšetřením u lékaře tomu uz nevěřím. Vzdy mi to vycházelo negativně, ale ja byla přesvědčena o tom, ze tam nejaka ta potvora je. Laboratoř Eliška nabízí odběr i doma - ktery posles poštou
stoji to sice par tisícovek ale oni používají hodně citlivé PSR testy, a pokud to v sobe mas, ukáže se to tam. Me tam takhle vyšla ureaplasma a léčím se s tim.
Zdravicko vsem. Mužu se zeptat, zda nekdo v tehotenstvi zazil priznaky, jak kdyby se o nej pokousel zanet moc.cest/nebo neco podobneho tomu jako kdyby mel zanet močových cest, ale veskere testy byly negativni?
Mam zasebou moc chemicky+sediment, kultivaci moce a dokonce i PCR testy na sexualne prenosne infekce -ureaplasma, mycoplasma, chlamydie, gardnerella, trichomonas vaginalis-negativni. Zkoušela jsem i kuru na lecbu kvasinek-bez efektu.
Moje priznaky se objevuji a mizí, takhle dokola prakticky uz od zhruba 6tt. Nyni jsem 22tt, miminku se dari dobre, ale ja jsem z toho uz docela smutna a nestastna.
Moje priznaky jsou-caste curani, pocit, jak kdyby mi na močové trubici neco “sedělo “, obcas citim mirne paleni po vycurani, obcas citim trubici aniz bych curala. Zkratka je to pocit diskomfortu tam dole. Rano je to v poradku, zacina to dopoledne-odpoledne a navečer se zase zlepsi. Jsou dny a i tydny, kdy jsem nemela zadny diskomfort a pak se to zase objevilo. Nemam ZADNE vytoky ani zapach, ani moje moc neni kalná a zapachajici.
Brouzdala jsem na netu a docetla jsem se, ze i slabe panevni dno dokaze imitovat priznaky ZMC a doporucuji se cviky s posilovanim. To jsem dneskem zacala. Take mam endometriozu. Uz nevim, co jineho delat.
Beru: Gynimun trio - polykaci strevni a vaginalni probio, vaginalni probiotika Gynium, preventivne tablety Blokurimy. Davam si i kapky lichořeřišnice 3× denne. Piju opravdu hodne. Pred tehotenstvim jsem nemela ZADNY problem tohoto razu.
Ma, prosim, nekdo podobne zkusenosti v tehotenstvi? Moc dekuji