Jím z únavy

Anonymní
2.6.26 13:52

Jím z únavy

Prosímvás, dá se nějak překonat přejídání z únavy?
Mám dvě děti, starší má speciální potřeby, mladší momentálně rok. Mám spánkový deficit, kojím a jsem neustále děsně unavená. Pokud nejím, tak mám pocit že omdlím. Opravdu jím strašně moc a nezdravě, jakoby tělo prostě potřebovalo rychlou energii. Nachvíli mi to pomůže a za pár hodin je to stejné.
Mám od porodu pořád stejnou váhu, nepřibírám, ale potřebuji 20 kilo shodit. Už bych se do toho opravdu ráda pustila, ale nejde to. Dva dny se jakš takš vyspím, jím zdravě, potom skoro nespím a zase se přejídám. Dospat to asi nemám šanci, pokud se mi náhodou podaří si přes den s mimčem lehnout, tak jsem po tom spánku ještě víc vyřízená a mám migrénu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35848
2.6.26 14:00

Většinou je to moc sacharidů a malo bílkovin a jídla co tě nezasytí :nevim: znám to, jak se držím tak chutě nemám ale jakmile začnu jist blbosti večer mám hrozný chutě na sladký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28942
2.6.26 14:08

No, jedině si to přenastavit v hlavě a začít jíst potraviny s větším množstvím bílkovin, kvalitní, místo sladkého ovoce, různé kaše a podobně. Nejde to hned, ale jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
2.6.26 15:47

Byla jsem na tom stejně, žila jsem jen ze sušenek, protože mají hodně kalorií a dají se rychle spořádat..
Tehdy mi strašně pomohl přerušovaný půst. Už si nepamatuju co bylo s váhou, ale bylo mi mnohem líp. Neměla jsem záchvaty hladu.
Teď po druhém dítěti /a s jiným mužem/ jsem se zase viděla že tam mířím, ale pomohl mi manžel. Tím že vzal děti ať se můžu v klidu najíst, nebo když bylo nejhůř rovnou mi vařil a dělal krabičky : )
Což pomohlo, protože to bylo slušné jídlo a ne odpad co bych jinak bezmyšlenkovitě popadla.
Máš doma nějakou podporu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.26 16:10

Kojení sežere obrovsky kus energie. Pak se tělo logicky potřebuje dobít a tak se plácají nesmysly. Změna jídelníčku, víc spánku. Což je kolikrát všechno dost náročný uplacat.

• Citovat
  • Upravit
11862
2.6.26 16:23

U spánku přes den by ti mohlo pomoct toto - spát jen 20-30 minut. Vím, že bys potřebovala dospat víc, ale potom právě tělo často reaguje takto a jsi ještě víc zničená. Párkrát to zkus, nastavit si budíček na tu půlhodinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3000
2.6.26 21:29

Zkusila bych vyměnit vyloženě nezdravé potraviny za vhodnější varianty, třeba sladkosti za ovoce atd. Ovoce má sice taky hodně cukrů, ale obvykle pořád míň kalorií, než sušenka, pokud teda není sušený. Dobrá svačina je třeba tvaroh. Jím ho i samotný, když mám hlad. Dá se ochutit třeba skořicí, trošku cukru taky může být. Šlofíky během dne by taky pomohly, spát, když dítě spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
2.6.26 22:20

Dospavat s ditetem, kdykoliv to jde. Taky to tak ted delam, i kdyz ta nevyskladana pracka a nesetreny prach me psychicky zabiji…
Doma nemit po ruce nic nezdraveho! Nekompromisne vyklidit lednici i supliky a dokupovat jen opravdu hodnotne potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková