Jiný pohled na horečku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
916
1.1.11 11:08

To, jak silný má člověk imunitní systém zase závisí na psychice. Na tom, jak umí prožívat emoce.

Neexistuje nemoc, kterou by musel chytit každý, kdo s ní přijde do styku. I mor, záškrt či jiné nemoci, někteří silní jedinci ustáli ve zdraví. Většinou to byli lékaři či řádové sestry, kteří se starali o nemocné a při tom nemoc nedostali. Ale určitě nejen oni. Já osobně jsem přesvědčená, že každá nemoc má svoji duchovní příčinu. Zdrcadlí nám stav duše.

A tvému případu se zdravotníkem? Třeba mu tím duše chtěla říci, tak jak jsi nezodpovědný v nemocnici, stejně nezodpovědně se chováš ve svém životě… třeba. Je to samozřejmě smyšlený případ, takže je vymyšlena i příčina :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.1.11 11:27
Markéta M píše:
Kakika píše:
Tak zrovna přecházení nemocí bych jako úspěch neviděla. Ano, dítě se z toho za nějaký čas vyseká i samo, ale všechno se „ukládá“ a nejvíc to odnáší srdíčko. Může to vypadat jako úspěšné zázračné vyléčení, ale tady bych zrovna tak optimistická nebyla. V rodině máme kardiaka, takže „něco“ o vlivu neléčených angín a ostatních bakteriálních nemocech vím.
Počkej, vy máte doma kardiaka, protože si neléčil angíny? Nebo nemůžete přecházet angínu, protože máte doma kardiaka?

Dřív byl kardiak, než dostal první angínu :lol: Moc dobře si vzpomínám, jak kardiolog promlouval do duše celé rodině, že jakmile někdo v rodině onemocní, je potřeba co nejvíce bráchu uchránit, často přeměřovat, aby se jakákoliv infekce podchytila hned. Jak je to prý zátěž pro zdravé srdíčko, tak jeho by to nejspíš nezvládlo. U něj 3 dny čekání na rozvinutí nemoci (a následně i přesnější diagnostice) neplatili. Měla jsem spoustu článků o vlivu infekcí (léčených i neléčených) na celý organismus, hlavně na srdce, ale jak jsem se stěhovala, tak jsem to poztrácela :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
1.1.11 11:47
Kakika píše:
Markéta M píše:
Kakika píše:
Tak zrovna přecházení nemocí bych jako úspěch neviděla. Ano, dítě se z toho za nějaký čas vyseká i samo, ale všechno se „ukládá“ a nejvíc to odnáší srdíčko. Může to vypadat jako úspěšné zázračné vyléčení, ale tady bych zrovna tak optimistická nebyla. V rodině máme kardiaka, takže „něco“ o vlivu neléčených angín a ostatních bakteriálních nemocech vím.
Počkej, vy máte doma kardiaka, protože si neléčil angíny? Nebo nemůžete přecházet angínu, protože máte doma kardiaka?
Dřív byl kardiak, než dostal první angínu :lol: Moc dobře si vzpomínám, jak kardiolog promlouval do duše celé rodině, že jakmile někdo v rodině onemocní, je potřeba co nejvíce bráchu uchránit, často přeměřovat, aby se jakákoliv infekce podchytila hned. Jak je to prý zátěž pro zdravé srdíčko, tak jeho by to nejspíš nezvládlo. U něj 3 dny čekání na rozvinutí nemoci (a následně i přesnější diagnostice) neplatili. Měla jsem spoustu článků o vlivu infekcí (léčených i neléčených) na celý organismus, hlavně na srdce, ale jak jsem se stěhovala, tak jsem to poztrácela :-(

Kakhiko, tomu vůbec nerozumím. Dřív byl kardiak, než dostal angínu?
Jinak chápu, že s lidmi, kteří mají nemocné srdce a nebo jsou jinak vážně nemocní, se musí zacházet jinak, než se zdravým jedincem. Ale neměla bys uplatňovat stejná pravidla pro kardiaka jako pro zdravé děti. Pokud je pro něj agína nebezpečná a musíš tedy nasadit antibiotika, pak je to proto, že je to velmi specifický případ a v obecné rovině nepoužitelný.

Příspěvek upraven 01.01.11 v 11:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.1.11 11:47
Markéta M píše:
To, jak silný má člověk imunitní systém zase závisí na psychice. Na tom, jak umí prožívat emoce.

Neexistuje nemoc, kterou by musel chytit každý, kdo s ní přijde do styku. I mor, záškrt či jiné nemoci, někteří silní jedinci ustáli ve zdraví. Většinou to byli lékaři či řádové sestry, kteří se starali o nemocné a při tom nemoc nedostali. Ale určitě nejen oni. Já osobně jsem přesvědčená, že každá nemoc má svoji duchovní příčinu. Zdrcadlí nám stav duše.

A tvému případu se zdravotníkem? Třeba mu tím duše chtěla říci, tak jak jsi nezodpovědný v nemocnici, stejně nezodpovědně se chováš ve svém životě… třeba. Je to samozřejmě smyšlený případ, takže je vymyšlena i příčina :wink: .

Markét a co vynechat duchovno a příčina je jednoduchá.Neumyl si pořádně ruce :lol:
Chceš říci že i rakovina a vše je jen naše duchovno atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
1.1.11 11:51
Kamča.dalmatinka píše:
Markéta M píše:

A tvému případu se zdravotníkem? Třeba mu tím duše chtěla říci, tak jak jsi nezodpovědný v nemocnici, stejně nezodpovědně se chováš ve svém životě… třeba. Je to samozřejmě smyšlený případ, takže je vymyšlena i příčina :wink: .
Markét a co vynechat duchovno a příčina je jednoduchá.Neumyl si pořádně ruce :lol:
Chceš říci že i rakovina a vše je jen naše duchovno atd..

Kamčo, samozřejmě i tak se to dá pojmout :wink: .

A rakovina - o té jsem přesvědčena, že má emocionální základ. Na jejím počátku stojí emociální konflikt. A dokonce nepochybuji, že se dá vyléčit právě tím, že si ten emoční konflik vyřešíš. A znám několik lidí, kteří se takto vyléčili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
1.1.11 11:52

se mi to vložilo dvakrát…

Příspěvek upraven 01.01.11 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
1.1.11 11:52

Markéto, když já mám tendenci za vším hledat to nejjednodušší řešení. Celá příroda tak funguje, hledá energetické minimum, aby všechno bylo jen tak náročné a složité, jak je bezpodmínčně nutné a ani o kousek víc. Takže je mi proti srsti zdůvodňovat nemoci nějakými šílenými teoriemi o duchovnu, když stačí prosté vysvětlení („bacili“, imunita, náhoda).

Navíc je teda sice hezké, že nám tím duše má něco naznačovat, ale jak se chceš dobrt toho, co že to naznačuje, natož pak jak to řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.1.11 11:55
Markéta M píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Markéta M píše:

A rakovina - o té jsem přesvědčena, že má emocionální základ. Na jejím počátku stojí emociální konflikt. A dokonce nepochybuji, že se dá vyléčit právě tím, že si ten emoční konflik vyřešíš. A znám několik lidí, kteří se takto vyléčili.

Dobře ale co teda děti?Proč malé děti trpí?Ty přece nikomu nic neudělali a ani žádnej emociální konflikt mít nemohou :nevim:

Pro mě je to samozřejmě nesmysl.Vim jak vzniká rakovina.Na vše se koukám z lékařského hlediska,ale zajímalo by mě jak teda duchovna má co společného s tím že umíraj malé děti,teda jak to mužem podle tebe ovlivnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
1.1.11 11:56
ivuska.h píše:
Markéto, když já mám tendenci za vším hledat to nejjednodušší řešení. Celá příroda tak funguje, hledá energetické minimum, aby všechno bylo jen tak náročné a složité, jak je bezpodmínčně nutné a ani o kousek víc. Takže je mi proti srsti zdůvodňovat nemoci nějakými šílenými teoriemi o duchovnu, když stačí prosté vysvětlení („bacili“, imunita, náhoda).Navíc je teda sice hezké, že nám tím duše má něco naznačovat, ale jak se chceš dobrt toho, co že to naznačuje, natož pak jak to řešit…

Ivuško, chceš říci, že příroda hledá nejednodušší řešení? Proč tu tedy vůbec jsme? Mohli jsme zůstat prvoky, to by jistě bylo jednodušší.

Pokud se budeš duší zabývat a naučíš se jí poslouchat, nebude pro tebe těžké zjistit, co ti chce naznačit. Není to nic složitého :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
1.1.11 12:01
Kamča.dalmatinka píše:
Markéta M píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Markéta M píše:

Dobře ale co teda děti?Proč malé děti trpí?Ty přece nikomu nic neudělali a ani žádnej emociální konflikt mít nemohou :nevim:

Pro mě je to samozřejmě nesmysl.Vim jak vzniká rakovina.Na vše se koukám z lékařského hlediska,ale zajímalo by mě jak teda duchovna má co společného s tím že umíraj malé děti,teda jak to mužem podle tebe ovlivnit?

Proč to chceš vysvětlit, když je ti to jasné?

Myslíš, že děti nemohou mít emocionální konflikt???? Kromě toho, že v dětství jich máme mnoho, k tomu ještě přebíráme konflikty od svých rodičů. A jak již psala Lena, neseme si sebou konflikty i minulých generací. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
1.1.11 12:03

Kážda myšlenka, ktera dnes prolitné mou hlávou utvaří realitu zitřka. Pokud dnes se postarám o to aby dítě žilo v harmoníckem vztáhu bez přetvařek, dovolim mu aby se beze strachu vyjadřilo sve emoce, pokud se dnes postaram o to s čeho a v jaké náladě uvařím jídlo, ovlivnim tim jeho zdraví.
Nemoc není nahoda. Káždy den tělo zneškodní spoustu zárodku nemocí, bacíly jsou tady pořad. Ne že nějaky nahodou přilitne a skoči Pepičkoví do plic a nebo na ruce, které zrovna dnes nahodou špatně umyje.

• Citovat
  • Upravit
48576
1.1.11 12:04
Markéta M píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Markéta M píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Markéta M píše:

Proč to chceš vysvětlit, když je ti to jasné?

Myslíš, že děti nemohou mít emocionální konflikt???? Kromě toho, že v dětství jich máme mnoho, k tomu ještě přebíráme konflikty od svých rodičů. A jak již psala Lena, neseme si sebou konflikty i minulých generací. :wink:

Takže chceš říci že ty co přijdou o dítě si za to vlastně mohou sami?Když ti zemře dítě budeš to brát tak že si v minulém životě něco udělala a nebo něco udělalo tvé dítě tak zemřelo?Možná kdybych přemejšlela tak jako ty tak je mi lépe,ale bohužel já tomuhle nevěřim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
Markéta M píše:
ivuska.h píše:
Markéto, když já mám tendenci za vším hledat to nejjednodušší řešení. Celá příroda tak funguje, hledá energetické minimum, aby všechno bylo jen tak náročné a složité, jak je bezpodmínčně nutné a ani o kousek víc. Takže je mi proti srsti zdůvodňovat nemoci nějakými šílenými teoriemi o duchovnu, když stačí prosté vysvětlení („bacili“, imunita, náhoda).Navíc je teda sice hezké, že nám tím duše má něco naznačovat, ale jak se chceš dobrt toho, co že to naznačuje, natož pak jak to řešit…

Ivuško, chceš říci, že příroda hledá nejednodušší řešení? Proč tu tedy vůbec jsme? Mohli jsme zůstat prvoky, to by jistě bylo jednodušší.

Pokud se budeš duší zabývat a naučíš se jí poslouchat, nebude pro tebe těžké zjistit, co ti chce naznačit. Není to nic složitého :wink: .

Protože faktor náhody hraje velkou roli :) Prvok měl mutaci DNA, díky které se byl schopen lépe rozmnožit, než prvok bez mutace, předal to svým potomkům a tak dále. Odborně se to nazývá evoluce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
Markéta M píše:
ivuska.h píše:

Pokud se budeš duší zabývat a naučíš se jí poslouchat, nebude pro tebe těžké zjistit, co ti chce naznačit. Není to nic složitého :wink: .

Protože faktor náhody hraje velkou roli :) Prvok měl mutaci DNA, díky které se byl schopen lépe rozmnožit, než prvok bez mutace, předal to svým potomkům a tak dále. Odborně se to nazývá evoluce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.1.11 12:05

markét a mohu se zeptat jak staré máš dítě-děti?nikdy to v tvém profilu nevidim.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí