Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zdravím…zítra mám jít k zubaři..Volala jsem tam vzhledem k situaci jaká je jak fungují…Byla jsem rozhodnutá odložit návštěvu než bude trochu uklidněná situace. Bohužel mám rozvrtaný zub a v ní nějakou provizorní vložku už měsíc…Zub občas pobolívá ale nic zásadního…Jsem 24tt..Už tři měsíce v kuse jsem skoro pořád nemocná…Od vánoc nikam skoro nechodím, jelikož mi furt něco bylo…Mám obavu abych ještě něco nechytla..Ochrané prostředky prý má…Ale pořád váhám…Hrabe se X lidem v puse a pochybuju že si ty rukavice dá po každém pacientovi nové když je takový nedostatek…Bohužel těžko říct jak dlouho tato situace bude trvat a codit třeba půl roku s bolavým zubem…? Když už ani paralen se nedá sehnat. Šli byste?
@Ufinka87 Já jsem byla objednaná na příští středu, a včera mi volali, že kvůli nastalé situaci přeobjednávají a první volný termín co byl, tak byl až 27 května. Nemám nic akutního, tak mi to nevadí, ale pokud máš ten zub rozvrtaný, tak si tam raději zajdi.
@Ufinka87 Volalas mu, řekl ať přijdeš, zub tě bolí - co řešíš? Buď ráda, že tě vezme, můj táta se třeba k zubaři nedostane. Řekli mu, že je rizikový pacient, takže nazdar a počkejte si, až to skončí. ![]()
@Ufinka87 Nebuď paranoidní. Zubař si rukavice po každém pacientovi určitě mění. Těch zas nedostatek není.
Těhotná s rozvrtaným zubem bych teda chodit nechtěla, takže bych si šla ten zub nechat spravit.
No já bych tam asi nešla. Vzhledem k tomu, že jsi nemocná a jak sama píšeš, dá se to, tak bych zkusila jiný termín. Máš oslabenou imunitu a tím snáz něco dalšího chytneš a nemyslím tím koronavirus. Pokud jim tam zavoláš a rekneš že jsi nastydlá, tak tě stejně nevemou.
Za normální situace, kdyby šlo jen o kontrolu tak ne..ale takhle jdi.
Já bych šla, pak zas budeš už hodně těhotná, pak v šestinedělí, pak kojenec co bez tebe nevydrží… Nemůžeš nechat rozvrtany zub, ještě se ti do tohohle dostane nedejbože infekce a to je pro těhotnou fakt blbý, ani to nemusíš vědět.
@Ufinka87 píše:
@Jessica4 momentálně jsem už 14 dní ok nic mi není
Jo to jsem se nikde nedočetla, tak v tom případě ano, šla bych.
Tak asi moc nesleduješ dění, ale on Šmucler (prezident stomatologický komory) se za zubaře pere jako lev, a oni pomůcky z valný většiny už dostali. Neboj, nikdo se ti nebude vrtat v puse použitou rukavicí
on je i zubař totiž doktor a nechce ti ublížit. Takže k němu normálně jdi, asi těžko najdeš čistší sterilnější prostředí, než je ordinace zubaře. Jen asi místo v čekárně počkej spíš venku
@Pruhovaný_mýval volala jsem tam je to tak že pacienti jsou obědnáni přesně na čas..jakmile příjdu před budovu mám zavolat a sestřička si pro mě příjde a půjdu rovnou do ordinace…nikde se s nikým nepotkám, nikde nebudu sedět…Právě proto že sleduji a vím že byla fakt krize a moc to zubařům tu situaci nezávidím tak se prostě bojím to je celé..Vzhledem k tomu že jsem soor tři měsíce nevytáhla paty z domu tak už řeším fakt úplně vše.
Vsechny preventivky odkladam na „jindy“. Ale tohle je otevreny zub, s tim bych si nezahravala ![]()
A na kontrolu na gyndu taky chodíš? Tam taky přece strka ruce do.. a pripadne riziko nakažení je podobne. Jestli to mas rozvrtany tak bych šla
Mě vypadla před pár dny korunka. a taky mám docela otevřený zub. Já zatím nevolala, protože mám rýmu a teda říkám si, v této situaci by mě nevzal- asi radši.. Zkusím mu zavolat po neděli, ale nevím, jak uspěju