Jít na matriku nebo ne? Matka samoživitelka

718
3.12.10 20:30

Jít na matriku nebo ne?

Ahoj,prosim poradte,jsem v 37 týdnu těhotenství,neprovdaná a budu samoživitelka,otce uvést do RL nechci,budu tvrdit že je neznámý,je nutné mít tedy do porodnice papír z matriky o souhlasném prohlášení rodičů o otcovství a jménu dítěte?Mě mamka říkala že v tomto případě stačí když jméno řeknu až dítě porodím a i příjmení bude automaticky po mně.Děkuji za odpověd.Jde mi prostě jen o to jestli je lepší nebo lze jít na matriku před porodem když tam nechci mít uvedeného otce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
3.12.10 20:33

Pokud ho uvést nechceš, tak bych řekla že ho říkat nikde nemusíš, to by jaksi ztrácelo smysl, ne? To prohlášení o jménu je v podstatě právě kvůli uvedení otce do rodného listu. Jinak bude mít příjmení automaticky po tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
3.12.10 20:36

Když nechceš otce uvést tak nemusíš, a příjmení bude samozřejmě po tobě.
Všechny ostatní údaje které jsou potřeba k vydání rodného listu s tebou sepíšou v porodnici po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.12.10 20:42

na matriku nemusíš ani v případě, že bys otce uvést chtěla (myslím před porodem) stačilo by to, až bys šla pro rodný list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
3.12.10 20:56
Pettulle píše:
na matriku nemusíš ani v případě, že bys otce uvést chtěla (myslím před porodem) stačilo by to, až bys šla pro rodný list.

To je nějaké divné, ne? Já jsem se byla na matrice ptát a máme s přítelem přijít ještě před narozením dítěte oba dva na matriku, pokud už víme jména, tak se na ten papír také napíšou a po porodu už pak nikam nemusíme. Kdybychom je nevěděli, tak po porodu tam musíme znova a uvést jméno dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
3.12.10 20:59

Ahoj, já nahlásila jméno pro chlapečka a pro holčičku před porodem a příjmení malá měla automaticky po mě. Se mnou to teda sepisovali před porodem, ale je jedno jestli před nebo po, hlavně to s tebou sepíšou v porodnici a ty se nemusíš o nic starat. Pak pošlou údaje o narození dítěte na matriku, ta vyrobí rodný list dítěte, pro který si pak po týdnu dojdeš. Takže vpodstatě bez starosti.

Jo a zajímavost, teda mě to překvapilo, v RL dítěte není v kolonce OTEC"neznámý, ale proškrtnuto, prostě tam není nic napsané… :-D

Příspěvek upraven 03.12.10 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
3.12.10 21:01

Na matriku můžeš před porodem i po porodu, ale pokud nejste manželé tak tam musíte jít oba .
Když papíry vyplníte před porodem tak pak pro rodný list dojde jen jeden z rodičů z občanským průkazem toho druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
3.12.10 21:02
mom.kri píše:
Na matriku můžeš před porodem i po porodu, ale pokud nejste manželé tak tam musíte jít oba .
Když papíry vyplníte před porodem tak pak pro rodný list dojde jen jeden z rodičů z občanským průkazem toho druhého.

zakladatelka NECHCE otce uvádět :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
3.12.10 21:04
prodigy222 píše:
mom.kri píše:

odpověd byla pro Evulik.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
3.12.10 21:06

Jo a zakladatelko, nikde nebudeš muset uvádět že je „otec neznámý“…to je nezajímá…prostě v porodce řekneš, že uvádět otce nebudeš a oni se tě víc vyptávat nebudou…je jim to jedno.

Já dokonce měla připravenou rodinné nemoci ze strany otce a řekli mi, že když ho neuvádim že je to nezajímá a zajímá je jen co bylo v rodině z mé strany… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
3.12.10 21:07
mom.kri píše:
prodigy222 píše:
mom.kri píše:

odpověd byla pro Evulik.

tak to jsem nepoznala…sorry :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
3.12.10 21:30
prodigy222 píše:
Jo a zakladatelko, nikde nebudeš muset uvádět že je „otec neznámý“…to je nezajímá…prostě v porodce řekneš, že uvádět otce nebudeš a oni se tě víc vyptávat nebudou…je jim to jedno.Já dokonce měla připravenou rodinné nemoci ze strany otce a řekli mi, že když ho neuvádim že je to nezajímá a zajímá je jen co bylo v rodině z mé strany… :-D

to je trochu divné ne? otec neuveden neznamená, že neexistuje a rodinná anamnéza z jeho strany tady prostě je a vždycky bude. pokud by v rodině otce byly třeba závažné autoimunitní choroby, bylo by sakra dobré o nic vědet, bez ohledu na to, zda je otec v RL zapsaný nebo ne.
Biologický původ nemá s administrativou nic společného a nerozplyne se jen proto, že není otec v RL :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
3.12.10 21:47
Aghata píše:
prodigy222 píše:
Jo a zakladatelko, nikde nebudeš muset uvádět že je „otec neznámý“…to je nezajímá…prostě v porodce řekneš, že uvádět otce nebudeš a oni se tě víc vyptávat nebudou…je jim to jedno.Já dokonce měla připravenou rodinné nemoci ze strany otce a řekli mi, že když ho neuvádim že je to nezajímá a zajímá je jen co bylo v rodině z mé strany… :-D
to je trochu divné ne? otec neuveden neznamená, že neexistuje a rodinná anamnéza z jeho strany tady prostě je a vždycky bude. pokud by v rodině otce byly třeba závažné autoimunitní choroby, bylo by sakra dobré o nic vědet, bez ohledu na to, zda je otec v RL zapsaný nebo ne.
Biologický původ nemá s administrativou nic společného a nerozplyne se jen proto, že není otec v RL :wink:

S tim samozřejmě souhlasim a i jsem jim to říkala ale oni prostě o něm nic vědět nechtěli. Ani v poradně(v porodnici) ani při „výslechu“ před porodem.. :nevim: taky jsem to nepobrala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.12.10 22:04
prodigy222 píše:
Aghata píše:
prodigy222 píše:
Biologický původ nemá s administrativou nic společného a nerozplyne se jen proto, že není otec v RL :wink:
S tim samozřejmě souhlasim a i jsem jim to říkala ale oni prostě o něm nic vědět nechtěli. Ani v poradně(v porodnici) ani při „výslechu“ před porodem.. :nevim: taky jsem to nepobrala…

:-o Na genetice se zajímali i o bypass mého tchána! Bohužel jsem nemohla sloužit, když manželův děda zemřel poměrně „mladý“, tak na co …

S tím příjmením, jedna moje příbuzná se nějak nemohla dohodnout s otcem svého dítěte a vylítat potřebné papíry ještě před porodem. Takže i když doklady podepsaný nebyly, porodit musela. Děcko pak mělo automaticky jméno po mámě. Jakmile táta podepsal souhlas, dostalo jiný příjmení. Takže podle mně spíš papírování začíná až když jde o nezezdaný pár, kdy dítě má mít příjmení po otci, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
3.12.10 22:05

Proč nechceš uvádět otce? Bude to jen na papíře od RL toť vše… Ono nemít tam nikoho je divné ne? A dítě by mělo mít právo vědět kdo je jeho otec i když s vámi žít nebude ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky