Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kajka9 píše:
Tak pokud ti řekli že mít děti už nemůžeš a stalo se tak bych na potrat nešla
ALE záleží taky jestli máš kde bydlet, jestli máš finance, jestli máš někoho kdo ti pomůže..
Můžeš zažádat o příspěvky na bydlení na dítě hmotnost nouzi ale ty se vyplácejí většinou zpětně nějak a některé z přídavku až po porodu takže záleží jestli by si to pár měsíců zvládla..
Pak teda alimenty
Financne si myslim to se zvladnout da s lomoci statu. Uz ten rodicak je v pohode. Ale spis mam obavu, abych mela cas se vsem venovat. V noci se nevyspim vic jak s jednim, do toho starsi dite, ktere me tez potrebuje a do toho byvaly, ktery muze zacit chtit stridavku, protoze to nezvladam. Pak az by sli do skolky, tak uz by si to asi sedlo. Asi bych to dala. Rodinu ktera pomuze ev. finance mam. Ale bylo by mi trapne o pomoc zadat. Prilozit ruce k dilu bohuzel nikdo nemuze/nechce. Myslim, ze bych na ten potrat proste nemohla jit. Ale mam pocit, ze to miminka z toho stresu stejne vzdala. Nic. Necham to konovi. Ono to nejak dopadne. Jeste jednou diky vsem…
@Anonymní píše:
Financne si myslim to se zvladnout da s lomoci statu. Uz ten rodicak je v pohode. Ale spis mam obavu, abych mela cas se vsem venovat. V noci se nevyspim vic jak s jednim, do toho starsi dite, ktere me tez potrebuje a do toho byvaly, ktery muze zacit chtit stridavku, protoze to nezvladam. Pak az by sli do skolky, tak uz by si to asi sedlo. Asi bych to dala. Rodinu ktera pomuze ev. finance mam. Ale bylo by mi trapne o pomoc zadat. Prilozit ruce k dilu bohuzel nikdo nemuze/nechce. Myslim, ze bych na ten potrat proste nemohla jit. Ale mam pocit, ze to miminka z toho stresu stejne vzdala. Nic. Necham to konovi. Ono to nejak dopadne. Jeste jednou diky vsem…
To zvládneš… zvládl i to hodně matek…
Ano starší dítě tě také potřebuje ale už je chápave a naopak bude chtít pomáhat…sama mam malé dítě a když budu někde miminko mě si ani nevsimne, miluje děti…
Jinak taky nemám hlídání nikdo nemůže…
Ve dvojicatech jsem vždy viděla nevýhodu dokud jsem neměla děti…
Myslím si že jsou super partaci jak pisi holky kolikrát se zábavi sami
@Anonymní píše:
A mas k dvojcatum jeste starsi dite?
Klidně mi napis soukromou zprávu, mužem to probrat ![]()
Uvidíš na další kontrole, jak se to bude vyvíjet, často se stává, že jeden plod se vstreba nebo strhne ten druhy a potrati se oba. Dvojčat jsem se také bála, ale teď můžu říct, že úplně zbytečne, naopak ní to přijde jako výhoda. Pořád si spolu hraji, ani o nich nevim, teď je jim 14 měsíců. V noci spí v pohode. Hlídání žádné nemam, ani na hodinu, babičky bydlí 400 km daleko, ale abych řekla pravdu, nevadí mi to, jsem zvyklá všude je brát. Poté co jsem je císařem porodila jsem ihned po sestinedeli nechtěně otehotnela, doktorka mi řekla že musím na potrat, že hrozí ruptura dělohy kvůli tomu císaři..šla jsem ale dalších X měsíců mi z toho bylo psychicky dost blbě, byla jsem i u psychiatra. Teď po roce už ok, ale není den, kdy bych si nevzpomnela.
@abcd32 píše:
Uvidíš na další kontrole, jak se to bude vyvíjet, často se stává, že jeden plod se vstreba nebo strhne ten druhy a potrati se oba. Dvojčat jsem se také bála, ale teď můžu říct, že úplně zbytečne, naopak ní to přijde jako výhoda. Pořád si spolu hraji, ani o nich nevim, teď je jim 14 měsíců. V noci spí v pohode. Hlídání žádné nemam, ani na hodinu, babičky bydlí 400 km daleko, ale abych řekla pravdu, nevadí mi to, jsem zvyklá všude je brát. Poté co jsem je císařem porodila jsem ihned po sestinedeli nechtěně otehotnela, doktorka mi řekla že musím na potrat, že hrozí ruptura dělohy kvůli tomu císaři..šla jsem ale dalších X měsíců mi z toho bylo psychicky dost blbě, byla jsem i u psychiatra. Teď po roce už ok, ale není den, kdy bych si nevzpomnela.
Aha, chapu
To me mrzi:-(
Pokud by jsi potřebovala ještě nějaké peníze navíc,..moje kamarádka s dítětem pomáhá lidem s úklidem. Bere si s sebou dítě, neuklízí hodinově, ale za 1 úklid dle průměrného času, takže nikomu nevadí, že třeba v průběhu nakojí apod. Pokud budeš mít jedno dítko ve školce, s dvojčaty můžeš uklízet. Zvlášť ten první půlrok, kdy jsou ještě nechodící, nelezoucí
Já zrovna někoho na úklid sháněla a byla to katastrofa, ozývali se mi lidi, co bych ani nevpustila do baráku - bez zubů, táhl z nich cigaretový kouř…a mám 2 kamarádky, které nemohou nikoho spolehlivého sehnat.
Neodsoudila bych tě, kdyby si na potrat šla. První dítě není úplně v pořádku (psala si, že ze zdravotních důvodů nechodí ani do školky), chlap by fungoval/nefungoval, a jako sama na mateřský živit tři děti, to fakt není žádná sranda. Fyzicky, psychicky ani finančně.
Já bych to dost možná obrečela, ale na potrat šla ![]()
@sediza píše:No s tou skolkou je potiz. Aha, to jsem netusila. Ja se divam akorat na brigady, uklid jsem taky zvazovala, ale vsude chteli reference. Asi ze take maji spatne zkusenosti.
Pokud by jsi potřebovala ještě nějaké peníze navíc,..moje kamarádka s dítětem pomáhá lidem s úklidem. Bere si s sebou dítě, neuklízí hodinově, ale za 1 úklid dle průměrného času, takže nikomu nevadí, že třeba v průběhu nakojí apod. Pokud budeš mít jedno dítko ve školce, s dvojčaty můžeš uklízet. Zvlášť ten první půlrok, kdy jsou ještě nechodící, nelezoucíJá zrovna někoho na úklid sháněla a byla to katastrofa, ozývali se mi lidi, co bych ani nevpustila do baráku - bez zubů, táhl z nich cigaretový kouř…a mám 2 kamarádky, které nemohou nikoho spolehlivého sehnat.
@Mar__tanka1983 píše:
Neodsoudila bych tě, kdyby si na potrat šla. První dítě není úplně v pořádku (psala si, že ze zdravotních důvodů nechodí ani do školky), chlap by fungoval/nefungoval, a jako sama na mateřský živit tři děti, to fakt není žádná sranda. Fyzicky, psychicky ani finančně.
Já bych to dost možná obrečela, ale na potrat šla
Zdravotni problem tam je, ale nic zavazneho, tedy vyzaduje to od skolky jen vetsi kontrolu. Proste oni maji moznost takove dite nevzit a kdo by neco delal zadarmo, ze jo. Naopak na dite s vaznym problemem dostanou dotace na asistenta, takze to zase vitaji, ze jo. Uz jsem si i rikala, ze to dam k ombudsmanovi, coby diskriminace.
Neudelala bych to. Strasne jsem si dvojcata prala a nepovedly se.
Moje byv. kolegyne cekala dvojcata. Pritel ji presvedcil, at jedno daji pryc, takze jedno slo pryc a par dni po prisla i o druhe. Pak brecela, byla nestastna, ze je blba, ze se nechala ovlivnit. Uz s ni nedelam, nejsme v kontaktu, takze nevim, jestli ma vubec deti.
Ve tvem pripade nevim, jak bych se rozhodla
.
@Kelsey píše:
Neudelala bych to. Strasne jsem si dvojcata prala a nepovedly se.
Moje byv. kolegyne cekala dvojcata. Pritel ji presvedcil, at jedno daji pryc, takze jedno slo pryc a par dni po prisla i o druhe. Pak brecela, byla nestastna, ze je blba, ze se nechala ovlivnit. Uz s ni nedelam, nejsme v kontaktu, takze nevim, jestli ma vubec deti.
Ve tvem pripade nevim, jak bych se rozhodla.
Tak tohle je děs ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
A mas k dvojcatum jeste starsi dite?