Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Neodkazuj se na mě nebo okolí.
Ty máš svůj problém v hlavě a ten je nepřenositelný, takže nenapadej ostatní ve smyslu, že ty řešíš něco speciálního.
Proste mazej k doktorovi.
Víc ti poradit nepůjde, žádná rada nebude dost dobrá a tobě vhodná.
A tvé pochyby tady nikdo nerozptýlí.
Protože tvá hlava už jede v módu psychické lability, vyvolaná nějakou dřívější špatnou zkušeností, že tě někdo pošle k doktorovi je to nejlepší, co může udělat.
A jak si myslíš, že se ty tvé nervy a úzkosti podepíšou na dítěti? O tom sis taky něco četla?
Holka ty jsi dobře vyschizovana. Já chápu že máš strach zda bude dítě zdravé když první ma zdravotni potíže, ale takhle vysilovat kvůli krému?
Přestaň číst všechny články o tom co se v těhotenství smí a nesmí atd…a být tebou ať už se rozhodnes si dítě nechat či ne si najdi psychologa protože jsi na tom psychicky evidentně dost bledě. Jinak s krémem bych se fakt netrapila…to by ses v něm musela denně koupat, ještě jíst kilo vnitřnosti k tomu…to bys taky nesměla vycházet ven z domu protože by na tebe mohl spadnout meteorit…
@Vladusxx Diskuze byla založená zrovna ve slabší chvilce. Děkuju, že se tu najde aspoň pár lidí, co to chápe, že jsem si to nevymyslela jen tak z ničeho nic. Prostě dřívější špatná zkušenost a je to. Taky si říkám, že to snad tak zlé nebude, ale pak zase, co kdyby? Budem muset počkat a pak se uvidí.
Kvůli oparu a krému s vitamínem A bys šla na potrat? Určitě vyhledej terapii.
Btw kamarádka má první dítě s vadou srdce, další dvě děti jsou úplně zdravé ![]()
Nechápu, ty ten krém jíš polívkovou lžící? Jestli máš obavy ze dvou nemocných dětí, tak se chraň, abys neotěhotněla. Teď jen hledáš, jak zdůvodnit, že dítě nechceš.
@Anonymní píše: Vícetvá slabší chvilka není dočasná, prostě to řeš.
A dokážeš to ustát i později? Teď je to krém a opar, pak to bude třeba chřipka. Budeš věřit lékaři, že 1. screening provedl v pořádku (poprvé se na to taky nepřišlo), co 2. screening, atd…
Lehla bych si večer v klidu a popravdě si odpověděla a pak zřejmě vyhledala odborníka, ať to těhotenství dáš co nejvíc v klidu, protože ten stres tomu dítěti vůbec neprospívá.
Jako mít obavy je jasný. To má asi každá těhotná, která není naivní, ale je dobrý tomu dát nějaké hranice. ![]()
Nechat si pomoci není ostuda. Naopak. Přiznat si problém a pracovat s ním chce odvahu a ty to děláš pro sebe a hlavně to dítě. ![]()
Pokud mas prvni dite se srdecni vadou, tak predpokladam, ze ve 2. tehotenstvi budes mnohem vice sledovana, riziko opakovani je tedy male nejen statisticly, ale i proto, ze budes urcite z hlediska srdecnich vad velmi podrobne sledovana. Ja dokazu pochopit, ze se clovek dokaze po takto narocne zkusenosti hodne vyhystercit, ale holky maji pravdu, ze kvuli kremu je to nesmysl. Kdo vi, jestli tam vubec nejaky vitamin A je a neni to jen reklamni trik, kazdopadne ho tam bude zanedbatelne mnozstvi. Myslim, ze je namiste vyhledat psychologa, stres dokaze uskodit narozdil od kremu zcela jiste.
Resit nejakej krem je uplne mimo. Nikdo ti nikdy nezaruci zdrave dite a dost casto se nezjisti proc. Bud do toho s tim rizikem pujdes, nebo ne. Co si tom mysli partner?
Mě přijde, že to prostě v sobě nemáš vyřešené.. měli jste si to pořádně rozmyslet předtím.. ale teď už bych jen byla zodpovědná a nehledala všude jen mouchy.. A to říkám jako člověk, který je po 8 těhotný a první těhotenství jsme museli ukončit ve 27tt kvůli VVV které byly vidět, ale doktor je zanedbal.. V rodině se na mě dívali hodně špatně, že do toho vůbec jdeme( pořád a dokola) ale kdybysme do toho nešli, neměli bysme ani jednoho syna.. Takže hlavu vzhůru.. I kdyby se stalo, je důležité se oklepat a jít dál 🙂 prostě vstát..
Známé manžel takto pořád hledal na Googlu, když byla poprvé těhotná. Pořád jsem slyšela, ze ji říkal, jak to nesmí jist a to by neměla dělat. Dítě se narodilo předčasně a spustily se ji uzkosti a deprese. Mají ještě další deti. Všechny zdravé. A ona je solidně v pr.eli.
Res to co nejdřív. Ale ne na gynekologii, ale u psychologa.
jak kazit už na začátku? Že jste se namazala krémem a měla opar? To snad nemyslíte vážně.
Hele nemůžeš vědět, že mas opar poprvé v životě, jelikož jsi ho mohla mít jako dítě.
Takže v tom buď v klidu.
Krém s vitamínem A. No… ![]()
Hele toho vitamínů A z krému bych se nebála. Vždyt vitamin A je v jídle, takže nějaký krém je no stress. Úplně no stress.
Vždyť bys nemohla dýchat, jelikož venku smog atd.
Má nic sahat a nic strkat do pusy, jelikož ftaláty atd.
Já vím že vypadám, že se mi to kecá, ale neplánovaně jsem otěhotněla a to jsem měla leky, které nebyly testované na těhotných. V době brani léků se nesmělo otěhotnět a SÚKL léky v ČR neschválil. Léčba schválena v USA. Zde je píše pár lékařů a dělají se na zakázku. Ale to je jedno.
Prostě jsem otěhotněla, šla jsem na genetiku si Motola. Vše jsme probrali, vše se řešilo a lékař mě uklidnil.
Pak děti chytly myslím 5 nemoc, ta je riziková pro těhotné, takže jsem musela na odběry, zda jsem nemoc někdy prodělala a opět běhání po lékařích.
Do toho když přišel výsledek, tak sestra si spletla mi řekla, že jsem nemoc neprodělala a jedná se tedy o primoinfekci. Takže ve mě by se krve nedorezali.
Pak s tím letěla za lékařem a pak mi až řekla, že se špatně podívala. ![]()
No a do toho jsem měla pozitivního streptokoka, začala rodit předčasne (z 90% z toho, že mi dcera spadla na břicho) takže kortikoidy na dozrání plic, antibiotika na streptokoka a ještě jsem měla v době porodu opar na těle.
Takže opar a vitamín A by pro mě nebyl důvod potratu.
A to ti nepíší jaké bylo těhotenství s dvojčaty a co jsem vše musela řešit. ![]()
@pikola Samozřejmě jsem to hledala, ale nenašla. Jasně, že se snažím uklidňovat tím, že to bude v pořádku. Ale u prvního to v pořádku taky bylo a pak najednou ne. Ten šok a všechno potom.. A když pak všude výslovně píšou, že to zvyšuje riziko vvv, tak fakt uplně v klidu nebudu. I kdyby to bylo malé množství, teď zrovna mně to na klidu nepřidá.