Jít na potrat kvůli obavám o zdraví miminka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2200
16.12.25 19:23
@Andělka55 píše: Více

Mrzí mě, co jsi zažila. A naproti tě chápu. :hug: Přeji hodně zdraví. :hug:
Jen jsem ti to chtěla napsat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 19:52

Tak já jsem měla první těhotenství až na prodělaný covid ukázkové, všechny výsledky byly perfektní, dítě prospívalo, nedělala a nejedla jsem nic co se v těhotenství nedoporučuje, všechno sem vyhledávala..a dítě má autismus a ještě další poruchy. Celé druhé těhotenství jsme řešili autismus staršího, takže sem měla totální nervy, procházela si smiřovacím procesem, jedla šíleně, vypila tolik kofeinu co snad nikdy v životě, měla deprese, přibrala 35 kilo…a druhé dítě vypadá že je úplně zdravé. 🤷

• Citovat
  • Upravit
1590
16.12.25 19:58

To je tedy pěkná blbost. Bát se kvůli krému 🫣. Vždyť se to z toho krému ani pořádně nevstřebává.

Kdyby ses cpala vitamínem A jako doplňky nebo játra pořád, pak je nějaká možnost vyššího výskytu rozštěpu tam myslím je. Ale to spíš ber hodně kys. listové.
To spíš ty viry v aftech…ale s tím nic nenaděláš. Spoustu lidí je v počátku nemocná a většinou buď se díky nemoci ani pořádně nehnízdí nebo to už nemá vliv.

Jestli dítě chcete rozhodně bych počkala na screening a můžete už v 10 TT podstoupit NIPT na genetické vady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1387
17.12.25 01:24
@Anonymní píše: Více

Ja ti rozumim. Po prvni blvy zkusenosti se bojis. Neraduješ se, koukas co by se mohlo pokazit.. ale i kdyby nebyl opar a ten krem, bude zase neco jineho (treba dostanes chripku, je epidemie…) proste se musis uklidnit. Zajdi k psychologovi a mluvte o tom. Mas ted navaly uzkosti po spatnych zkusenostech, je to pochopitelne! Drzim palce, aby byl ultrazvuk v poradku, klidne se na tve obavy zeptej lekare. :srdce: Drz se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
17.12.25 09:26

@Ťarbík01 děkuju. :kytka: myslím si, že jsem silná a moje povaha - jít dál a nešťourat se v tom a být ohledně těchto zkušeností sdílná, mi dost pomohla, to zkoušet, i za cenu některých špatných konců.. ale nikdy jsem neschízovala v žádném těhotenství, co dělám všechno špatně nebo bych měla dělat lépe. Je to většinou stejné náhoda. Dnes už prostě není tak samozřejmě mít zdravé dítě. I po narození se může projevit něco hodně špatného, i když těhotenství bylo ukázkové.. je to 50/50 a je třeba jen držet palce a doufat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.26 07:47

Hezký den, asi to bude geneticky, kdo ví, když vada u prvního dítěte prý byla náhoda, ale jo, druhé je taky nemocné a přišlo se na to pozdě, takže už se nedá nic dělat. Takže to, že mám myslet pozitivně a určitě to bude dobré, už na mě neplatí.. A pak, že jsem se zbláznila, že se bojím. I kdyby to bylo geneticky, šance je tam malá, takže se to někde pokazit muselo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.26 07:59

Tak to mě mrzí. A to jste nebyli po prvním těhotenství na žádných testech? U nás se ve druhém těhotenství zjistil DS a oba jsme byli s manželem na testech, aby se potvrdilo, že šlo opravdu pouze o náhodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.26 09:23

Ne, a to o tom vědělo plno lidí. Měla jsem si sama říct, ať nás někam pošlou, ale spoléhalo se na screeningy, na které jsem chodila jinam než minule a na to, že to prostě byla náhoda..

• Citovat
  • Upravit
3726
8.7.26 09:43

Dítě má tu stejnou vadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.26 10:35

@Jazmine Má taky srdeční, sice jinou, ale bude se to muset řešit do pár týdnů po porodu a pak časem zase, stejně jako u první.

• Citovat
  • Upravit
3726
8.7.26 10:46

To je mi moc líto😔Proč vás předtím nikdo pořádně nevyšetřil na genetiku? Moc nechápu, že se to u prvního takhle uzavřelo jako náhodná vada. Tohle přeci měli navrhnout sami lékaři. Tohle očividně náhodná vada není. Jak jsi na tom psychicky? Hlavně se nestyď říct si o pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.26 11:56

@Jazmine No jo.. víme to už měsíc, zatím to jde, ale jak se blíží termín, je to o něco horší. Ale všichni, komu jsme to řekli, už na to nic moc neříkají, co taky, když nás to potkalo znovu, už to známe, už jsme na to zvyklí.. Ale stejně je to na nic. Já jsem z toho byla taková skleslá, jinak nic, jenom jsem si říkala, jak jsem si mohla myslet, že to teď bude jinak.. Taky nechápu, že to nikdo neřešil, ale co už. Pak chci na genetiku jít aspoň pro zajímavost, ať víme, jestli je to opravdu geneticky.

• Citovat
  • Upravit
3726
8.7.26 12:13

Chápu. Když jsem tady dnes celou diskuzi přečetla, říkala jsem si, že tam zafungovala nějaká tvoje intuice…Ale rozhodně si nic nevyčítej. Kdyby tě varovali doktoři dopředu neřeknu. Ale jinak se to fakt moc běžně u náhodných vad neděje. Jak psaly holky. Taky znám ze svého okolí rodinu kde vadu mělo jen jedno dítě. Tohle jsi vůbec nemohla vědět.. Určitě na genetiku jdi, ať to víte i kvůli dětem. Nevím do jaké míry u vás, ale mnoho z vad se může předávat potomkům ve smyslu dědičnosti i pro jejich budoucí děti…Držím moc palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.26 16:00

@Jazmine Děkuju. Já jsem se pak uklidňovala, že to bude dobré, že se nám to znovu snad nestane, když plno lidí mělo další děti zdravé. Screeningy vycházely dobře, tak už jsem byla ráda a při posledním zase tohle.. A nevíme o tom, že by v rodině někdo nějakou vadu měl. No nenaděláme nic, snad to aspoň bude všechno rychleji řešitelné a nebudem v nemocnici celkově tak dlouho jak s první dcerou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky