Jít na UTB Finanční kontrolu/VŠB Účto a daně? Nebo stačí Bc.?

1
25.7.22 18:54

Jít na UTB Finanční kontrolu/VŠB Účto a daně? Nebo stačí Bc.?

Dobrý den,

letos v červnu jsem udělala bakalářské státnice z oboru Účetnictví a daně na UTB. Původně jsem měla v plánu už nepokračovat na navazující studium, měla jsem toho už celkem plné zuby, ale přihlášky jsem si ještě v lednu nakonec podala, kdyby se mi to náhodou rozleželo v hlavě.

Já se neumím vůbec rozhodovat, od státnic nemůžu vůbec spát a dennodenně jen přemýšlím nad tím, co mám dělat. Jestli mám pokračovat ve studiu a jaký obor si zvolit nebo mám jít raději už pracovat. Bojím se, že si nenajdu práci. Nemám žádnou praxi, mám za sebou pouze povinnou dvoutýdenní praxi v rámci VŠ. Další mojí slabostí je, že mám angličtinu pouze na úrovni B1.

Chtěla bych se Vás zeptat, kdyby se tu našel někdo, kdo studoval Účetnictví a daně a hledal si práci po Bc. Zajímalo by mě, kolik jste za sebou měli praxe a zda jste práci v oboru našli?

Ještě by mě zajímal Váš názor ohledně oborů, přihlášky jsem si podala na 2 obory, jednu na UTB – Finanční kontrola a druhou na VŠB – Účetnictví a daně. Který obor je podle Vás perspektivnější nebo je v celku jedno, který bych vystudovala? Mně se spíše libí ta finanční kontrola, ale ta je ve Zlíně a musela bych tam zase bydlet, kdybych šla do Ostravy mohla bych dojíždět a ušetřila tím spoustu peněz.

Mě by právě zajímalo, jestli absolventi oboru Účetnictví a daně můžou dělat např. i finančního kontrolora? Co jsem tak koukala na nabídky práce, tak je u obdobných pozic uvedeno VŠ ekonomického směru, nebývá tam konkrétně uveden obor. Zase na druhou stranu mi přijde zbytečné mít Ing. z oboru Účetnictví a daně na práci účetní, ale třeba se pletu?

Dalším důležitým faktorem při tom mém neustálém přemýšlením je, že ani nevím, jestli chci v budoucnu dělat účetní a jestli tomu chci věnovat další 2 roky studia. Přemýšlela jsem, že bych šla třeba i na marketing. Jsem spíše kreativní člověk, ale tam je údajně zapotřebí dobrá úroveň AJ, což já nemám. Já vlastně vůbec netuším, co se sebou a za chvíli mi z toho asi hrábne. Omlouvám se, že je to takto dlouhé, ale potřebovala jsem se někde vypsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
25.7.22 19:07

Myslím si, že Mgr. se ti neztratí. Když je člověk rozjetý. Nastavený, že má pravidelný studijní režim. Tak proč nepokračovat? Mi to teda přijde velká škoda, aby se dva roky nedotáhly. Oba obory mi přijdou perspektivní.
Budeš hledat pak někde práci v bance. Tak Mgr. si myslím, že bude lepší, než mít pouze Bc.
Zatni zuby a dotáhni to do cíle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3464
25.7.22 19:23
@Danča08 píše:
Dobrý den,

letos v červnu jsem udělala bakalářské státnice z oboru Účetnictví a daně na UTB. Původně jsem měla v plánu už nepokračovat na navazující studium, měla jsem toho už celkem plné zuby, ale přihlášky jsem si ještě v lednu nakonec podala, kdyby se mi to náhodou rozleželo v hlavě.

Já se neumím vůbec rozhodovat, od státnic nemůžu vůbec spát a dennodenně jen přemýšlím nad tím, co mám dělat. Jestli mám pokračovat ve studiu a jaký obor si zvolit nebo mám jít raději už pracovat. Bojím se, že si nenajdu práci. Nemám žádnou praxi, mám za sebou pouze povinnou dvoutýdenní praxi v rámci VŠ. Další mojí slabostí je, že mám angličtinu pouze na úrovni B1.

Chtěla bych se Vás zeptat, kdyby se tu našel někdo, kdo studoval Účetnictví a daně a hledal si práci po Bc. Zajímalo by mě, kolik jste za sebou měli praxe a zda jste práci v oboru našli?

Ještě by mě zajímal Váš názor ohledně oborů, přihlášky jsem si podala na 2 obory, jednu na UTB – Finanční kontrola a druhou na VŠB – Účetnictví a daně. Který obor je podle Vás perspektivnější nebo je v celku jedno, který bych vystudovala? Mně se spíše libí ta finanční kontrola, ale ta je ve Zlíně a musela bych tam zase bydlet, kdybych šla do Ostravy mohla bych dojíždět a ušetřila tím spoustu peněz.

Mě by právě zajímalo, jestli absolventi oboru Účetnictví a daně můžou dělat např. i finančního kontrolora? Co jsem tak koukala na nabídky práce, tak je u obdobných pozic uvedeno VŠ ekonomického směru, nebývá tam konkrétně uveden obor. Zase na druhou stranu mi přijde zbytečné mít Ing. z oboru Účetnictví a daně na práci účetní, ale třeba se pletu?

Dalším důležitým faktorem při tom mém neustálém přemýšlením je, že ani nevím, jestli chci v budoucnu dělat účetní a jestli tomu chci věnovat další 2 roky studia. Přemýšlela jsem, že bych šla třeba i na marketing. Jsem spíše kreativní člověk, ale tam je údajně zapotřebí dobrá úroveň AJ, což já nemám. Já vlastně vůbec netuším, co se sebou a za chvíli mi z toho asi hrábne. Omlouvám se, že je to takto dlouhé, ale potřebovala jsem se někde vypsat.

Mě tedy překvapuje, že vám na VŠ neřeknou co všechno můžete dělat a musíš se ptát na fóru pro matky. Klidně studuj marketing jestli Tě to baví víc. Nebo jdi klidně pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.7.22 19:29

Dej si rok pauzu, najdi si práci - zaučíš se, získáš jistotu, rozmyslíš si co dál.

A teda přibrat k účetnctví i marketing je dobrý nápad, zejména pokud tě účtování úplně nebaví. Rozšíří se ti možnosti.

No a začni pilovat angličtinu. Duolingo + sledování seriálů v angličtině s anglickými titulky a až se vrátíš na magistra, tak odjeď někam na erasmus s výukou v AJ - to zvládneš + zahraniční zkušenost je pro marketing vždycky dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
25.7.22 19:32

Pouze s vs si pak můžeš udělat licenci na daňového poradce, tito lidé pak bývají ve vate.

Udělala bych tu VŠ, která tě nakladove vyjde prizniveji, specializace na Fin. kontrolora je zbytečná, toho můžeš s VŠB dělat taky, budeš se muset na tuto pozici zaucit tak jako tak.

A i o dobre účetní je velký zájem a pořád poptávka, můžeš přitom dělat ve firmách i audity atd jako absolventka VŠ.

Jít na mrtg je pro tebe degradace a i plat nic moc=bezna kancel. krysa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
25.7.22 22:02

Mám Bc. Praxi v účetnictví jsem neměla ani při škole a práci jsem našla hned. Už je to teda nějakej pátek. Peníze nebyly nic moc a makala sem od nevidím do nevidím. Ale spoustu sem se toho naučila a vypracovala se.
Ing. byla třeba naše hlavní účetní, ale stejně i kolegyně na totožné pozici, nebo i paní „jen“ s maturitou.
Pokud máš možnost jít ještě studovat tak se ti to určitě neztratí. Ideálně si k tomu najít nějakou stálou brigádu v účetnictví. Nám chodila slečna pomáhat fakturovat, zakládat faktury atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze