Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja bych osobne nesla, aby se mu horecka zase nevratila a nerozjelo se mu neco horsiho, zase chladnejsi vzduch je na dychani lepsi nez doma suchy, dala bych do mistnosti rozprasovac vzduchu a bude se mi lepe dychat ![]()
@Bábrdl píše:
Pochybuju, že by doma měli pod nulou. Organismus, který bojuje s infekcí, potřebuje síly na boj. Když změníš teplotu, musí se s tím vyrovnávat. Studený vzduch vysuší sliznice, donutí cévy se stáhnout, tím bude pomáhat infekci.Prostě: při nemoci se má ležet v pelechu, nebo být alespoň v klidu a v teple.
Mam stejny nazor. I mimino pocituje rozdil mezi pohodlim doma v postylce a mezi prochazkou venku. Podle me je pri kasli a nachlazeni zasadni ten ledovy vzduch. Ja taky kdyz muzu lezim u telky nebo v posteli, proste odpocivam a necouram venku.
Ne. Od doby, co měl malej nějakou virozu, bylo mu pět měsíců. Když už skoro nekašlal, ale nebylo to úplně ok, tak jsme šli ven, za dva dny to měl zpátky, náběh na zápal plic, doma dalších 14 dní, vlastně 3 týdny, pač nás pak doktorka nechtěla pustit do těch mrazů. Takže od ty doby radši vyležet doma.
@Bábrdl píše:
Pochybuju, že by doma měli pod nulou. Organismus, který bojuje s infekcí, potřebuje síly na boj. Když změníš teplotu, musí se s tím vyrovnávat. Studený vzduch vysuší sliznice, donutí cévy se stáhnout, tím bude pomáhat infekci.Prostě: při nemoci se má ležet v pelechu, nebo být alespoň v klidu a v teple.
Tak zrovna u mimina v hlubokým kočáru tohle lze snadno vyřešit přehozením plíny přes boudu nebo pláštěnky.
@Amys píše:
Tak zrovna u mimina v hlubokým kočáru tohle lze snadno vyřešit přehozením plíny přes boudu nebo pláštěnky.
Jakože přehozením plíny se z -5 udělá 21 stupňů?
@Bábrdl píše:
Jakože přehozením plíny se z -5 udělá 21 stupňů?
Psala jsem i o pláštěnce a pokud přehodíš pláštěnku ještě na chodbě, tak se tam udrží mikroklima a ochlazovat se to bude postupně. Ale je mi jasné, že tohle nikdo slyšet nechce. Já ale předpokládám, že zakladatelka chce prostě jen na chvilku vypadnout ven, i kdyby to mělo být deset minut a já ji chápu. Ono mezi námi zrovna já mám tři děti a kdybych nejstaršího nepřivedla do školy jen proto, že mu marodí sourozenec, tak tedy nevím, nevím, co bychom dělali. Takže na to holt díky tomu mám i jiný náhled. mám školu a školku deset minut tam a deset zpátky a nejmladší opravdu doma samotnou nechat nemůžu, byť už jí jsou dva roky a věř, že ve dvou letech už se jde s nemocí ven hůř, než v těch třech měsících ![]()
Po horečce se nemá chodit další 3 dny ven, takže ven jít nedoporučuji.
@Amys píše:
Psala jsem i o pláštěnce a pokud přehodíš pláštěnku ještě na chodbě, tak se tam udrží mikroklima a ochlazovat se to bude postupně. Ale je mi jasné, že tohle nikdo slyšet nechce. Já ale předpokládám, že zakladatelka chce prostě jen na chvilku vypadnout ven, i kdyby to mělo být deset minut a já ji chápu. Ono mezi námi zrovna já mám tři děti a kdybych nejstaršího nepřivedla do školy jen proto, že mu marodí sourozenec, tak tedy nevím, nevím, co bychom dělali. Takže na to holt díky tomu mám i jiný náhled. mám školu a školku deset minut tam a deset zpátky a nejmladší opravdu doma samotnou nechat nemůžu, byť už jí jsou dva roky a věř, že ve dvou letech už se jde s nemocí ven hůř, než v těch třech měsících
Když musíš, tak musí. To je jasné.
Ale nenamlouvej si, že to nemocnému dítěti nějak prospívá, když ho vozíš venku. ![]()
S takovým malým prckem bych nešla, ta horečka mohla pominout jen na chvilku a pak toho budeš litovat a prcek bude trpět, počkej den dva a uvidíš, vždyť v tom sněhu nejde ani projet ![]()
Pokud bych nesla treba smerem k doktorovi, nebo bych byla samozivitelka a doma bych uz nemela nic k jidlu a zajit by mi nikdo nemohl nakoupit. Jen tak na prochazku ani nahodou, s takovym miminkem je to hazard. Me by nedostal nikdo na prochazku s nemocnym miminem, pokud bych nesla s ditetem k lekari ani heverem a jidlo bych si radeji nechala dovezt pro jednou z obchodu, ktery rozvazi.
V mrazu ne, ale pokud by bylo třeba 5 st ano..
U nás doktorka doporučuje, čerstvý vzduch.. Ale musí být rozumé počasí, žádný vítr, chumelenice, nečas.. a mráz…
Ale souhlasím, že mimču je to jedno, asi bych počkala na víkend
Když jsem v pátek byla u doktorky, tak mi řekla, že ven klidně můžeme. Hroečku měl jen do ue´terý a pak teda jen blbou hnusou rýmu…prý když leží v kočárku ve fusaku tak je to něco jiného jako třeba 5tileté nachlazené dítě které běhá venku. Samozřejmě nemluvím o nějaké xkilometrové vycházce, ale alespoň o hodince strávené na čerstvém vzduchu ![]()