Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Mili11 peroxid néé…já měla v ráně stafylokoka…brala jsem atb a oni mi to potom čistili ty zatvrdlé kousky toho humusu co vytékal z rány…Myslím si že řepík postačí..až kdyby to nepomáhalo tak vyhledat lékaře ![]()
Tak už je to o dost lepší. sice přes den to trochu ještě mokvá ale už to neni zarudlé a zdá se mi, že ten řepík vyndavá už ten zbytek. jak dlouho vám trvalo než to přešlo?
@Mili11 Řepík pomohl…ale hlavně zabrali ty široce spektrální antibiotika…On řepík sám od sebe desinfikuje a léčí.
Zatím řepík pomáha
tak snad budu mít štěstí a nebudu muset k lékaři. projistotu zaklepám
i to dokonce vypadá lépe
Jsem 6 dni po cisari. Jizva zacala dnes trochu mokvat a troska krve. Kdyz vstavam z postele, dost to taha. Muze to tak byt? Trosku i stipe, kdyz sedim.
Jsem 6 dni po cisari. Jizva zacala dnes trochu mokvat a troska krve. Kdyz vstavam z postele, dost to taha. Muze to tak byt? Trosku i stipe, kdyz sedim.
Tahat s štípat může, mokvat a krvácet ne, šla bych do porodnice, ať to zkontrolují. A z postele vstávat hezky přes bok a nic netahat a tak ![]()
Bolest tahání atd je takhle brzo ještě normální. Ale pokud ti to mokva a nedej boze tece krev tak si s tim zajsi tam kde jsi rodila. Me to mokvalo take a tekl mi z ni hnis a měla jsem počínající zánět.. a i jen s pocinajicim jsem chodila mesic na sondovani hnisu z jizvy..radai bez hned nez později. držím palce!
Já jsem 4.Měsíce po císaři, jizvu nemazala vůbec a už ted ji mám krásnou, jen červenou. Nic mne netahne, cvicim břišní svaly as pánevní dno…nic neboli. Jen to břicho kolem jizvy necitim, ale muže to trvat az 3 roky, než se to da dohromady, dle zkušenosti mojich kamarádek, co jsou po sekci, ale je to opravdu individuální. ![]()
Štípala mě taky, ale to bylo asi všechno. Šla bych urychleně k doktorovi.
@Anonymní píše:
Jsi šestinedělka a máš nárok jít tam kde jsi rodila, oni tě prohlídnou, byla jsem asi 14 dní po SC taky, měla jsem taky pocit, že to mokvá, nakonec to byly jen stehy, štípat a táhnout to může hlavně na krajích té jizvy, doporučuje se tlaková masáž, dělala jsem jen občas spíš ve sprše, nebo když jsem ulehla do postele ![]()
@Anonymní píše:
taky jsem to u prvního císaře tak měla, mokvalo mě to fakt dost, celá vystrašná jsem jela do porodnice kde jsem rodila- v Brně na Oilňák- jedna z nej porodnic v Brně. Doktor na to koukl a nic mě nedal, řekl, že to tak někdy může být a poslal mě domů. U druhýho císaře- v Bohunicích v Brně jsem měla v jizvě takovou tu trubičku na odtíkání všech těch nečistot a nic mě nemokvalo, jizva se krásně zahojila a oproti té první je krásná. Tak neboj to bude dobrý, ale pro svůj klid si tam raději zajeď
Jizva může trošku mokvat, to mi dělala taky, ale pokud teče krev nebo hnis, tak to bych jela hned. Mě ženská sestra řekla větrat a ničím nenatírat. Když jsem volala do porodnice, řekly, že nesmí být kolem zarudlá a neměla bych mít teplotu. Tak ráno raději zaběhni ukázat jizvu, za to nic nedáš a pro ten klid to stojí. Mě se to pak spravilo, špatně se mi to hojilo, protože jsem si píchala heparin a ten hojení brzdil.
@befana píše:
Mě by zas zajímalo,kdy ta jizva zbělá. Já ji mám celkem pěknou,nerozlézá se,to necitlivo vnímám jen občas,jen je prostě ještě červená
Jo,a já nemazala vůbec
já měla dva císaře a po třech letech jizva není vidět, jen vytahaná kůže. ![]()