Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My se i jménech bavíme od té doby, co spolu chodíme.
Teď jsme se zatím shodli na Ladislavovi (Ládík,Láďa,Ládin) po mým taťkovi (který má 3 holky, nástupce se nedočkal
) a na Daniele (tchyně je Dana, tak to zní podobně)
Dlouhá cesta do cíle-možná to ještě změníme, ale myslím,že ne.
Ahojki holky
krásná diskuze: tak určitě poradíte i mě… máme doma Lukáše, Lucii, Jonáše a ........
Jaké další byste navrhovali, aby se to hodilo k sobě… U kluka by to mohl být Tomáš, a holka: Julie je takové „obyčejné“, co takhle spíše anglické nebo francouzské?
Jolie, Jonie, Josie, Jodie?
Divné, nebo ne?
Věra 12+5tt
S tim Tomášem bych souhlasila,taky jsme ho měli připravené,ale bude holčička. Ale ty cizí mi připadají tak nějak divný.Aby si z ní pak děti nedělali srandu.Česká Julie - ti zní tak jako nóbl
nebo se mi líbí Rozálie (Rozárka, Rózy )
ahojky Eva
Věro, mě se líbí Julie, ty zahraniční se mi moc nezdají, ikdyž bych je úplně nezavrhovala … a co třeba Jolana?
Jolana se mi líbí, Julie a Tomáš taky, ale ty zahraniční jména mi opravdu taky přijdou „divná“, máte doma už tři krásná česká „jména“, tak by se to podle mne ani k nim ani nehodilo… ![]()
ahojky,
mě se teda líbí ta Julinka.Jolana je fakt divná.Julie je i roztomilá a bude se hodit k jakýmukoli příjmení
My čekáme Anetku a doma říkají, že to neni české jméno,prý je to teď moda dávat nový jména- to říkají babičky a dědové.Ale my vytrváme,bude Any.Pokud se doktoři nespletli a nebude kluk.
Ahojki
díky za názory
asi zůstanu u těch „klasicky českých“ Julinky a Tomáška…
A to z toho důvodu, že nechci dopředu vědět, co to bude - nechám se překvapit… a ty druhé dívčí jména bych musela jít někam žádat - protože určitě se u nás nedávají.. Na to jsem moc líná a nemít jistotu, takže to nechám být. Pak se uvidí - (ale tak nějak cítím, že to bude kluk…)
Věra
Evulinko - to jsem ráda, že se ještě někomu líbí Rozálie.
Mě se tyhle starý jména moc líbí - taková Andělka nebo Tonička mají něco do sebe ![]()
A kamarádce se teď narodila Berta. Nejdřív mi to přišlo divný, ale ve finále jsem zjistila, že je to moc hezké jméno.
Ahojda!
Je to legrace, jak při výběru jména pro nového človíčka každého ovlivňuje něco jiného…
My máme 6 letého Matěje. Holčička by byla Barborka…Jela jsem do porodnice na svátek Barborky…naštěstí to byl kluk!!!
Teď po 6 letech jsme se nějak nemohli shodnout. Mně se líbila Dora, Barbora, Berenika, Rozálie, Tea…Manželovi Agáta, Johana, Justýna…
Pak jsem šla na plodovku - a musíme vybírat z klučičích jmen ![]()
Návrhy jako Vojtěch - to je jeden úchylnej příbuznej nebo Ondřej - blízký příbuzný, byly zamítnuty. Mně se líbil Mikuláš, manželovi Jáchym nebo Kryštof.
Kompromis je vidět na metříku - budeme mít JOnÁŠE. Jsem zvědavá na reakci okolí - neznám u nás ve městě žádného. Vím, jen, že ho má režisér Hřebejk… ![]()
Ja bych chtěla kluka:
Radovan, Matyáš, Martin
a holčička:
Adélka, Barborka, Anička a Berenika je moc pěkné jméno..:)
adusum píše:
Ahojda!
Kompromis je vidět na metříku - budeme mít JOnÁŠE. Jsem zvědavá na reakci okolí - neznám u nás ve městě žádného. Vím, jen, že ho má režisér Hřebejk…
Krásné jméno, také jednoho máme …
Vvik
Ahoj,
Jonáš je moc krásný jméno, taky jsem chtěla, ale tatínek chtěj Jan po sobě tak jsem ustoupila. A jěště moc hezký je Kryštof a Jáchym.
Jako holku jsem měla Viktorku, ale ještě se mi líbilo Anežka, Antonie, Adina no ta klasika.
""http://www.rodice.cz/metrik/2830.png:http://www.rodice.cz/metrik/2830.png
holky my budeme mít Kačenku,jestli na nás vykoukne nakonec kluk,tak mě to asi položí,protože se na ničem nemůžeme shodnout
To je hezká diskuze, my máme Sáru, pro kluka jsme měli nachystanýho Honzíka, který tím pádem zůstává i na další ( o Sárušce jsme teda ale věděli, že to bude holčička ) ![]()