Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
bazka píše:
MaKi no mi máme Huga doma.Oběma se nám toto jméno líbilo a bylo favoritem hned od začátku. A ani si neumím představit, že by se jmenoval jinak. V záloze byla jména Jáchym, Šimon a Norbert.
Bazko, ale Hugo super jméno !! Kdyby mě neblokoval manžel, tak do toho jdu. Ale mám pocit, že malému ten Hugík zůstane jako přezdívka - ať už ho pojmenujem jakkoliv ![]()
maki u nás byla proti rodina. tchýně se dokonce nechala slyšet, že mu tak říkat nebude.
no a teď? ........
samo, že teď si už na protesty nikdo ani nevzpomene a ještě nechápou, když se někteří lidi nad tím jménem pozastaví. ![]()
no a říkáme mu hugísek, hugoušek, hugo, hugí a kamarádčin dvouletý syn mu říká hudžííííí ![]()
tak třeba manžela udoláš. ![]()
Ahojka,tak já se teprve v pátek dozvěděla že to je kluk. Jinak to měla být původně holka. A teď začínáme 18tt. Jméno jsme chtěli Dominika nebo v případě kluka Dominik. Tak doufám že 23.3. na velkém utz mi neřeknou že je to zase holka.
Ahoj,
mně taky přijde mnohem jednodušší vybírat jméno pro holčičku, ale čekáme vytouženého chlapečka, hlavně ze strany manžela
. Ten chtěl Benjamina, ale nakonec jsme ho přesvědčila na Sebastiana. Máme cizí přijmení, takže klasické české jméno zní ve spojení divně. Jenže trošku se nám do toho plete tchýně, která chce Františka. Tak si někdy říkám, jestli nebylo lepší mlčet ![]()
Ahoj, my jsme měli vybrané Hynek, Vojtěch, Filip nebo Martin. Ale nakonec je to Klárka ![]()
ahoj holky,
tak máme podobné dilema. Já jsem odjakživa chtěla Šimona, ale tohle mi u manžela neprojde…(každopádně to zkusím i na porodním sále a uvidíme
)
Máme vybráno Dominika, ale těch se začíná taky množit nějak moc a jako druhý Jakub, to se taky hodně dává…
tak já už nevím…mám z toho hlavu jako meloun a ještě nám nějaký ten pátek zbývá…
problém je, že naše příjmení začíná na Š, takže žádný Matyáš, Tomáš, Lukáš, Tadeáš ani Izaiáš nehrozí …
Tak to u nás je naopak boj o to holčičí jméno - víme to teprve 14 dní. Kdyby to byl kluk, tak s Jindříškem nehnu, protože už by byl tuším čtvrtý toho jména v manželově rodině a s takovou tradicí se prostě bojovat nedá. Mě se jméno Jindřich líbí hrozně moc, ale momentálně už máme v rodině dva (manžel a tchán) a o nedorozumění není nouze, tak se obávám, že se třetím už by byl zmatek nezvladatelnej…
Takže teď bojujeme o Janičku (po mě - manželova volba a hlavně celý jeho rodiny), Jindřišku (ta by se zase líbila mě) a Andrejku (moje alternativa). O minulým víkendu dosáhla debata už takový intenzity, že v manželovi, klidném a laskavém člověku, vzplály jeho motorkářský vášně, praštil pěstí do stolu a prohlásil, že to bude Jamaha a basta.
Představa krásná, a navíc máme čím tejrat rodinku. ![]()
Bersabo, mně by se osobně líbila ta Jindřiška… Zachování rodinné tradice by tam bylo a nebyl by chaos jak s třetím Jindřichem
Kromě toho, kdyby byl druhý kluk, tak už bys Jindřicha uhájila - mít dvě děti a na obě volat Jindro není nic moc
![]()
Angua píše:
Bersabo, mně by se osobně líbila ta Jindřiška… Zachování rodinné tradice by tam bylo a nebyl by chaos jak s třetím JindřichemKromě toho, kdyby byl druhý kluk, tak už bys Jindřicha uhájila - mít dvě děti a na obě volat Jindro není nic moc
![]()
![]()
Děkuju mockrát za podporu, přesně takhle to mám totiž vymyšlený. A druhý mimčo by se klidně mohlo jmenovat po mě - Honzík by se mi líbil tuze, ale i s Janičkou už bych se smířila. ![]()
Ale to je hudba budoucnosti. Hlavně ať se nám ve zdraví povede aspoň tohle první…
Ahoj,tak my už máme doma Vojtěcha a Elišku a ted' to bude Ema nebo Štěpán.
Nám se líbí pro chlapečka Samuel, Erik, Dominik.
Mně se líbí Adam.
Manželovi se líbí Andreas.
Tak prckovi už od několika málo buněk říkáme Dalmatýnek, občas má pracovní název Čokoládka a nebo prostě prcek ![]()
Jinak u nás je to se jménama těžší, tatínek je Nigeriec a částečně si trvá na tradicích, takže prcek dostane jméno Nigerijský (řekla jsem příteli, že má čas do Vánoc, u nich je tradice pojmenovat dítě až týden po narození). ![]()
ahojte..ja cekam chlapecka a taky se mi libi jmeno Simon…nebo teda šimon…aj ked simon asi vic…ale nas chlapecek bude mit 2 jmena…Simon Marcel…to druhe je po tatinkovi.. ![]()
ahoj holky, mně se vždy líbilo jméno Denis ale přítel o tom nechce ani slyšet…že by to byl radši Lukáš po tatínkovi, ale to já zavrhuju dávat jména po tatínkovi…pak se mi ještě nějaká jména líbí, ale vždy maj naši známí to samý
… pro holku je opravdu o dost jednodušší vybrat jména..to bych jich věděla hned několik např: Viktorie, Diana a spooousstu dalších