Jména pro chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2349
22.1.09 17:27

Koukám, že téměř všechny jste si nechaly pohlaví říct. Tak mi chtěli překvápko. A pro kluka jsme měli vybrané jméno Jakub (taky ho máme :P :P :P ) a pro holčinu Kateřina.

A s klučičíma jménama to je fakt na štíru. A taky se mi nelíbí, když sě děti jmenují stejně jako rodiče. Tak my to vyřešili kulantně. Jakub je po tchánovcích (tchán je Jirka, a tchýně je Jana) a když bude druhá holčina, tak určitě bude Ema (moje mamka je Eva, táta Petr) A mě se Emča hrozně líbí.
Sice mi doma předhazují „slabikář“ (Ema má maso atd.) ale já se nedám !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.09 17:30

My jsme měli pracovní název Bublina, což jako jméno použít nelze, ale chvilku jsme moji mamku dráždili Chrabrošem :lol: A když jsme se nedávno něco bavili o jménech, tak podle tónu, kterým pronesla „já myslela, že chcete české jméno“ je stoprocentní, že ho předem vědět nebude :lol:

Ostatně, co je české - např. Ondřej, je jméno původem řecké, Tomáš aramejské, biblické apod. To bychom museli dát Bohúša nebo Jarmila :lol: I když ten Aleš má původ český…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
22.1.09 17:33

Ahojky, vsem zatim dekuji za odpovedi..Ja uz mam vybrane jmeno dlouho…Ja chci Patrika…Nechci jmeno co maji vsichni… :lol: holka mela byt Natalie, ale po tom co jsem videla na ruznyxch forech, ze kazda holcicka je ted Natalka, tak jsem zmenila nazor..:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
22.1.09 17:33

My meli pracovni nazev „Mnoulicek“, coz by asi chudak v puberte nevydejchal :lol: :lol:

Me se treba hrozne libi jmeno Berenika (jako ze trochu po me - Veronika - a prece jine), ale jak manzel, tak nasi si tukaji na celo, ze jsem upadla a ze jen pres jejich mrtvoly… :roll: Takze to asi neprojde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.09 17:35

Stejně nechápu tu razanci a vášeň, s jakou okolí haní jména cizích dětí. Dobře, můžu říct svůj názor, pokud se mi zdá jméno příšerné (a tady myslím jména typu Polykarp, Pius apod.), ale řeknu ho jednou, pokud možno, když jsem tázána. Abych se někomu snažila zprotivit jméno třeba tím, že mu budu opakovat Ema mele maso - to fakt nechápu…

Já vždycky říkám, že rodiče, prarodiče už děti měli, mohli si je pojmenovat jak chtěli, tak ať teď máme tu příležitost taky. Jestli si do toho nechali kecat nebo ne už je jejich věc (totéž jsem tvrdila například o svatbě a jejím průběhu apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.09 17:38

Patrik by se mi líbil, kdybych bohužel neznala jednoho debila tohoto jména - protože jméno je to hezké…

Natálku bych určitě nedala, je jich teď hrozně moc, stejně jako Nikolek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
22.1.09 17:39

Polykarp?? 8O :lol: tak to uz je fakt moc…Co si Myslite o tom Patrikovi?Me se taky Libil Vojta,ale zase to ted kazdy dava… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.09 17:41

Ale můžeš na něho volat třeba Poldíku nebo Karpíšku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
22.1.09 17:43

Tak to radsi stokrat toho Vojtu nez na nej volat Poldiku…:D:D:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
22.1.09 17:44

Me se libi i Patrik i Vojta, my treba chteli jmeno na D a taky Vojtech je jak bratrankuv syn, tak muj bejvalej, tak to doma neproslo a ani jsem to pak uz nenabizela :lol: :lol:
Ovsem Polykarp je zase zaruka, ze se tak nejmenuje vas byvalej/nepritel/kamos :P 8) a ze rozhodne nezapadne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
22.1.09 17:47

Ahoj,taky se přidám:
první je Petr po tátovi (táta navrhoval Vendelína,tak mu to neprošlo).Jméno jsem vybrala až po porodu a bylo mi to celkem jedno…
Druhý je Stanislav,jako náhradní jsme měli Pavel,ale to mě nějak nebere (táta navrhoval CHrudoš a malýmu tak říkáme oba :P ,ale on víc)
Třetí,pokud bude kluk,bude asi Jiří,zatím mě nic lepšího nenapadá.Já teda tajně doufám prozměnu v holčičku,tak se pak uvidí,stejně to bude nejdřív za rok :wink:
Jo a Stanislav nám teda k příjmení moc nejde,ale mě se prostě Staníček moc líbí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.09 17:50

Tak to pozor, u nás k 9.5.2007 žili 3 Polykarpové, takže stoprocentní to není :lol:

Ale jinak Patrik i Vojta jsou jména hezká a klidně bych do nich šla - kolegyni se dnes narodil Vojtíšek. A na Staníka jsem zapomněla, ten byl taky v užším výběru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
22.1.09 18:57

Tak holky,
hlasim se do klubu :lol: :lol: :lol:
My v podstate do ted nemame jasno,jak se nas syn,ano na 100% syn bude jmenovat :lol: :lol: :lol:
Vime to cca od 19tt z velkeho UTZ,potom nam to bylo jeste 3× potvrzene a ukazkove jsme s pritelem videli pindika,takze my se to dozvedeli v 19tt ale myslim,ze od toho 16tt je kluk na dost % spolehlive rozpoznatelny :wink:
Jinak jmena…u nas strasny boj a musim souhlasit…pro kluka je daleko min jmen,nez pro holcicku…Tu jsme meli vybranou hned,kluka do ted nemame na 100% a to uz za par tydnu vykoukne…
Holka by byla Nela-Ellen,nebo Laura a Kristýnka…
Na naseho malyho jsme vybrali-Tobiáš,Tadeáš,Jakub,Patrik ,ale nakonec hodne vladne David,ale vypada to na Dominika,ktereho si do brezna snda na 100% pro:,–(im :lol:

• Citovat
  • Upravit
4242
22.1.09 19:25

Dominik je pekne jmeno 8) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.1.09 19:30
Angua píše:
My jsme měli pracovní název Bublina, což jako jméno použít nelze, ale chvilku jsme moji mamku dráždili Chrabrošem :lol: A když jsme se nedávno něco bavili o jménech, tak podle tónu, kterým pronesla „já myslela, že chcete české jméno“ je stoprocentní, že ho předem vědět nebude :lol:Ostatně, co je české - např. Ondřej, je jméno původem řecké, Tomáš aramejské, biblické apod. To bychom museli dát Bohúša nebo Jarmila :lol: I když ten Aleš má původ český…

Ales…puvodem staroceska domacka podoba jmena Alexej. :lol: Tech echt ceskych je fakt pomalu…opominu-li Jaroslavy a pod… No Chrudos neni k zahozeni, moc by jich na pisku nebylo :lol: Mela jsem spoluzaka Hanuse, jinyho jsem v zivote nepotkala. Ja teda rozhodne netrvam na ceskych jmenech, a nelibi se mi, kdyz se vetsina deti jmenuje stejne, jmeno je od toho, aby cloveka odlisilo…ale jeden teda taky musi mit soudnost.
U Matyase jsme se poradne sekli, ale v tehu jsme vyloucili vybranyho Jakuba, protoze nastala exploze Kubiku, pak Mateje ze stejnyho duvodu, dali Matyas a po jeho narozeni nastala exploze pro zmenu Matysku (a to i Matyasu) :lol: Ted uz se radsi vybranym jmenem predem nechlubim :lol:
Ale urcite nedam uplne bezny :wink:

Lenka (no tipnete si, kolik nas ve tride bylo…rocnik 75 :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze