Jména pro chlapečka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
54
29.3.10 14:05

Ahojky:) No take jsme meli problem se jmenem pro chlapecka. Sice se jeste nenarodil, ale uz jsme si vybrali, teda konecne:)) Neni to vubec jednoduche. Nechapu proc vetsina rodin dava jmeno po tatinkovi? Ma po nem prijmeni, to staci:) My budeme mit Romanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
29.3.10 14:14

Ahoj holky,já sice žádnýho prcka ještě nemám a těhotná bohužel taky zatím nejsem,ale vždycky se mi hrozně líbilo jméno Adrian,je takový neobvyklý a myslim,že ho neuslyšíte na každým rohu.Kamarádka žije ve švýcarsku a má Briana,ale to už není český jméno.Ale myslim,že Adrian v kalendáři taky neni.Jinak můj přítel je Josef a už několik dlouhých generací se tohle jméno dědí,tak je mi jasný,že by u nás Adrian v žádném případě neprošel - tak snad to jednou bude holka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
29.3.10 18:08

ahojte děvčata, tak u nás byl problém vybrat jména obě - neshodli jsme se ani na klučíkovi ani holčičce. Já taky nechtěla dávat jména po rodičích a taky ne ty častá. Nakonec jsme se s přítelem rozhodli, že já vyberu na kluka (moje vysněné jméno asi od 10 let jsemm si vzit nechtěla nechat) a on vybere na holčičku. Takže pro chlapečka mám vybráno Nikola a pro holku si přítel vybral Agáta - taky mi to nešlo moc přes hubu, ale už jsem si zvykla a začalo se mi to i líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.3.10 20:17

Máme sice slečny ale nachystaný byli Adam a Jáchym :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
30.3.10 09:29

ahojky, neznáme pohlaví mimíska tak jsme si „nachystali“ Karolinku a u chlapecka se nemuzem rozhodnout mezi Teodorem a Matyášem, rozhodne se asi až prcka uvidíme, třeba to bude holčička a bude po rozhodování:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
31.3.10 14:40

Ahojky,tak my jsme si nenechali říct,co to bude.Vybraný jméno jsme měli Toník,ale ty reakce byly neskutečný,tak jsme se rozhodovali pro jiný a vybrali Honzík-jenže to je snad každej druhej klučina,takže jsme se vrátili k Toníkovi,ať si každej říká,co chce.Myslím si,že je to o zvyku.A kdyby to byla holčička,tak bude Rozárka.Čekáme mimiška každým dnem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.1.11 10:47

Ahojky.. :mavam:
Mě to řekli taky docela brzo,protože jsem lěžela nějakou dobu v nemocnici a tam mi to řekli hned..Myslím, že ve 13
týdnu..:)
Noo a jméno je u nás řešeno každý den a vždycky se nedohodneme takže jsme oba dva uražení..:D Teď ale hodně přemýšlíme, že bychom dali jméno Josef Jan , protože přítelův taťka je Josef a moje mamka je Jana..:DTakže nejspíše to uděláme takto..Obě dvě jména se nám líbí takže nejspíše to uděláme takto …:)Jenže jestli mi na porodním sále přeskočí tak si dám jméno podle sebe..:D:D A to buď :Eliášek,Vojtíšek, Matýsek nebo Tobias.. :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
18.11.14 17:55

Holky, je něco divného na jméně Michal? Je nějak nemoderní, nebo tak? Já jsem teda prosazovala jiné jména, jsem vysazená na „Áše“ = Matyáš, Tobiáš, Eliáš, apod., ale já vybírala tehdy jméno pro holku a manžel si kluka moc přál, tak jsem i jméno nechala na něm, aby byl zapojený. A vybral Michala. Mě nijak neuráží, ale každej komu to řeknem, tak povytáhne obočí a nevěřícně zopakuje „Michal?“ Jasně že je to jen naše věc a nijak se tím nenechám ovlivnit, ale přiznám, že mě to trošku hlodá, co je na tom špatně. Taky žádného široko daleko neznám, to mi přijde taky zvláštní. Přitom je to takový univerzální jméno nebo ne? A ano, taky vím, že řešení je jméno nehlásit, ale zajímá mě, co proč se třeba těm ostatním to jméno nezdá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
18.11.14 18:02

Možná se jen diví, že čekali nějakou větší „divočinu“? Proti jménu Michal snad nelze nic říct (čímž netvrdím, že se musí každému líbit, ale to je věc osobního vkusu), je to takový evergreen, vyskytující se napříč generacemi, staré, tradiční, kosmopolitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
18.11.14 18:02

Mě se jméno Michal líbí. :-) ale jinak mám stejnou zkušenost, v rodině mého přítele se jména dědí, takže klučík by byl Vašík (já bych mu říkala Venoušek). Jméno se mi líbí, ale někteří lidi okolo se na mě dívaj, jako bych ho chtěla pojmenovat Jose Rodriquez. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
18.11.14 18:03

Michalů znám dost, ale už chlapů, nepřipadá mě na tom jménu nic divného. Radím, pokud se rozhodnete pro jméno, neřešte to s nikým, je to vaše věc a každý má jiný názor, líbí se mu něco jiného, některé jména mám třeba spojená s určitým člověkem a tudíž i když pěkná, pro mě nemožná. Když nahlídnu do diskuze kdy se chce někdo poradit, tak je tam tolik protichůdných názorů, že se divím, že se ještě někdo ptá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
18.11.14 18:06

Chtěla jsem taky Michala ale syn je narozen v říjnu a Michal je tuším tak někdy v tu dobu.. Nechtěla jsem aby měl svátek a narozky v jednom měsíci tak vyhrál Radim. Taky se mi moc nelíbí ti „Áši“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
18.11.14 18:35

Není na něm divného nic, klasické chlapecké jméno. :nevim: Já syna pojmenovala Rostislav, teď mi to ještě nikdo neřekl, ale v době těhotenství mě od toho jména spousta lidí odrazovala. Ale co je mi do lidí, že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
18.11.14 18:47

Míša je moc pěkné jméno, znám malého Míšu jen jednoho, takže aspoň až na něj zavoláš neotočí se celé pískoviště ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
18.11.14 18:48

Jméno Michal se mi líbí, klidně bych ho dala. Pro mě je rozhodně hezčí, než Matyáš a další jména, co jsou zrovna in ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze