Jména pro chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kathula
23.1.09 10:51

Ahojky, tak to se rada pridam.
Bydlime v Rakousku, takze u nas ceske jmeno nehrozi.
Na holcicku byli vybrane Vanessa a Ellen (Elena), a ja teda chtela Ashley, ale to se manzovi moc nezdalo, pak ho rekl v praci, a byla jsem prekricena :? Pak jsme to rekli nasim, ze to bylo ve vyberu, a tem spadl kamen ze srdce, protoze by ho asi ani neumeli vyslovit :lol: :wink:
No ale stejne budeme mit klucika (vime to od 16.tydne) - vicekrat potvrzene, a to mame vybrane bud po tatinkovi Alex, nebo Samuel. Se Samuelkem se manza ze zacatku taky musel trochu smirovat, ale zvykl si (i kdyz tak prcka zatim neoslovujeme), ale Alex, zustal na druhorozeneho syna (kdyz by se povedl :lol: ).
Rodina to nevi, nevim, jestli se jmeno nebude libit, ale my uz jsme rozhodnuti a nechci o tom s nikym diskutovat, a aspon budou mit nejake prekvapko.
Dale se mi na kluka libi Sebastian, Nathan, Dominik, na holcicku jeste Alexandra. Ale jak rikam vylozene ceske jmena zadne.

• Citovat
  • Upravit
89
23.1.09 10:55

My jsme se dozvěděli pohlaví už ve 14. týdnu a na velkém UZ jsme pytlík viděli i my :-) A já tak chtěla holčičku… :)
S klučičíma jménama je potíž, nelíbí se nám skoro nic. Nakonec jsme vybrali Adama, ale ještě nás lehce nahlodává Samuel. Holčička by byla Lea nebo Anežka.
Musím říct, že nad některýma jménama kroutím nevěřícně hlavou. Jedna paní v porodnici mi říkala, že se rozhodují mezi: Matthew, Andrew, Christopher nebo Christian.. To už mi fakt přijde na palici dát takové jméno k českému příjmení, nehledě na to, že to spousta lidí ani nebude umět správně vyslovit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2771
23.1.09 10:58

Jména pro chlapečka

Ahoj,
dnes mám už skoro šestiletého Tomáška, ale cesta k tomuto jménu byla u ná fakt náročná.
Od chvíle, kdy jsem věděla,že jsem těhotná, jsme čekali Kačenku - chtěli jsme jí oba i manžel :). Ve 2O tt nám na utz řekl pan doktor, že je to kluk a pak nastal problém se jmény. Měli jsme pocit, že jich je v kalendáři málo a nebo samá hrozná. CHtěli jsme Františka, ale to se nelíbilo mým rodičům, tak jsme ustoupili a vybrali Ondřeje. Jenže to se zase nelíbilo tchánovcům. No abych to zkrátila, měla jsem měsíc do termín a jméno žádné. Tak jsem si nakonec řekla, že už se na nikoho ohlížet nebudeme a navrhla jsem manželovi Tomáše. Okamžitě ho přijal a tak už to zůstalo :o))

Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.1.09 11:05

Christopher se mi třeba líbí moc, i zkráceně Chris, ale přesně, k českému příjmení je to divné.

Já nejsem moc ani zastánce takových těch Nicol a Nicolasů apod. - u nás se přece čte tak, jak se píše, tak proč nenapsat Nikol, Nikolas… :nevim: Nebo Charlotte, když existuje Šarlota - stejně jí všichni budou říkat Šarloto, tak proč to komplikovat nějakou cizí psanou formou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1154
23.1.09 12:20

Jméno

Nám nechtělo mimi ukázat, co je zač až do porodu.Vystrkovalo na nás zadeček, takže to bylo překvápko. Ale hustila jsem do něj,že musí být kluk,kluk a kluk. A že se jmenuje Vojtěch po mém milovaném tatínkovi. A pak to nakonec byla Kateřina,což jsem tenkrát nesla velice těžce a byla jsem hodně zklamaná. Teď už jsem si zvykla a nechtěla bych měnit ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
23.1.09 12:35

Mně se na kulčíka líbí třeba Šimon ale taky si myslím že stím jménem neuspěji ale doma už mám Marka a Jiřího po tátovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
23.1.09 12:49

Tak Nathana jsme chtěli taky, do 8. měsíce těhu jsme mu říkali Natýsku, ale rodina moc nadšená nebyla, tak jsme nakonec dali Nicolase a říkáme mu Nikýsku, NIky, Nikulíšku, NIkoušku, Nikušku, Nikynku, Niku…a když zlobí je to prostě Nicolas. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
23.1.09 13:01

Tak my jsme se dohadovali hodně.O tom,že to bude holčička,jsme se dozvěděli až ve 24.tt.Do té doby jsme se jen hádali.Já chtěla Aničku,manžel ani za nic.Líbila se mu Jitka nebo Nataša a to já zas ani za nic.Nakonec jsme dali jméno po mě,proti tomu jsme nic neměli ani jeden.Pro chlapečka jsme měli připraveno Václav,Antonín nebo František,nejvíc teda vedl František.
Poslední dobou se mi strašně líbí dívčí jméno Linda,jsem do něj hrozně zamilovaná :lol: Jenže další děti prozatím nehrozí,protože se rozvádíme…Ale to je jiná diskuze!A teď se mi líbí chlapeček Toníček,Tonda,Toník…,no úžasné!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
23.1.09 13:11

Ahojky nám řekli ve 20. týdnu že to je kluk. A jméno bylo jasné protože další a zatím jak to vypadá jediný klučičí nositel jména tkaže už 4. Jiří. ALe jméno se mi líbilo takže bez problému. Teď máme napsáno Jan, ale víc se mi líbí Radim :D , ale máme slíbenou holčičku. Tak uvidíme.Snad Terezka nebo Verunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1368
23.1.09 23:28

Tak my měli překvápko :-) nechtěli jsme to vědět a o to to bylo hezčí.............

Chtěla jsem jméno,kterým se dá oslovovat dítě (Vojtíšek) kluk (Vojta) dospělý (Vojtěch).....taky jsme nechtěli žádné z rodiny a pak pár špatných zkušeností s určitými lidmi určitého jména prostě hodně možností vymazalo :-(
V bříšku byl bebe (fran. miminko) a taky jediné jídlo, které jsem mohla pár měsíců snídat :lol:

Jakub je moc pěkné, Tomáš.....ale záleží na pocitech…

Holčičku jsme měli Magdalénku. Tehdy se mi to moc líbilo, teď mi to přijde tvrdé :-( tak nevím, fakt je to o tom,jak to člověk cítí v tu danou chvíli…Já teď „bojuju“ o Barunku pro případnou druhou holčičku,až někdy bude...... a zatím bez úspěchu :-( ale až ta chvíle přijde, třeba bude všechno jinak......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
24.1.09 18:28

Chrudoše jsem měla mít já-výběr manžela :lol: Kupodivu mi to nijak zvlášť nevadí,že mu tak často říká,tak nějak jsem si zvykla.A je to fakt originální,těžko by potkával další ve školce,škole…Ale nevím,jak by se s tím smířil on sám až by byl větší.Je to na můj vkus originální až moc(jsem se bála,že by nás za takový jméno v 15 umlátil basebollkou :D )
A Staníků taky není moc-zatím.I když k příjmení němeček taky žádná výhra.
Patrik se mi taky nikdy nelíbil,nevíma ani proč.Taky se mi strašně nelíbí Dušan.Asi ze všech jmen nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
26.1.09 18:03

Když už se tady probírají klučičí jména, jaké by jste radili od písmene K, kromě Kamil a Karel?
Mě se líbí Kryštof ale manželovi ne. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikynka86
26.1.09 19:27

Katy
jo jo…Ti kluci a chlapi :lol: :lol: :lol:
Od pismene K…
tak jeste je treba Kristyan,Kuba-Jakub :lol: a nejak me nic nenapada :(
Ale kdyz od K,tak ja bych byla pro Kryštofa.
Me se mic libi,ale pritel nechce ani slyset :(

• Citovat
  • Upravit
3960
26.1.09 19:31

Ano ano, my budeme mít příště taky Kryštofa :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
26.1.09 20:14

Nikynko, je to fakt složité.
Manžel o Kryštofovi taky nechce ani slyšet.
Mě se teda začíná čím dál tim více líbit ten Kristián, bylo by to takové orginální, přeci jenom Kristiánu fakt po ČR moc neběhá. :D
Ale zase jestli to není blbé, dcera je Kristýna a kluk Kristián?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze