Jména pro děti?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31
15.11.06 21:21

My jsme si půjčili knížku se jmény a každý (já a manžel) jsme si vypsali jména, která se nám líbí - jediné kritérium bylo aby se to hodilo k příjmení a aby k němu existovala nějaká pěkná zdrobnělina. Musím říct, že to vyšlo a rozhodli jsme se pro jména, která jsme vypsali oba - byla to pohodička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
16.11.06 08:13

To: Lesina Žádného pokojného jmenovce pana Kulhánka ani neznám :) Takže je to opravdu od toho „ulítlého“ :D
Okolí se většinou díví obsahu a formě sdělení, ale faktem je, že u žádných jiných knížek si tolik neodpočínu a ten ironický styl humoru mi prostě vyhovuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
17.11.06 10:06

Jména

Ahojki všem,

My máme doma kluka a ten se jmenuje Hugo. Když se mě dneska někdo zeptá kdo z nás a jak jsme na to jméno prřišli tak já vážně nevím. Nejdřív to byl vtip, ale pak jsme si zvykly a malýmu to už zůstalo.

Teď čekáme další a zatím nevíme co to bude - já bych řekla že je to holka, ale musíme ještě chvíli vydržet. No jméno pro holku je jasný Adina no a pokud nám řeknou, že je to kluk tak nevím. Manželovi se líbí Oliver a asi u toho zůstaneme.

Jo a jméno nezdrobňujeme - zato tchýně ANO. Docela dlouho nemohla rozdýchat jméno HUgo, ale už si zvykla a když říká malému Hugoušek - hrůza. A to jsem si myslela, že jsme vybrali jméno co se nedá zdrobnit. Správnou volbu přeje Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
17.11.06 10:18

aHOJKY MY TAKÉ DLOUHO VYBÍRALI MĚLI JSME DO 7 MĚSÍCE SEBASTIANA pak Mikuláše a nakonec Jonáše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.4.07 18:27

Jména

Žofie, Tarja, Selena, Samira, Roxana, Rosita, Naomi, Lydia, Heidi, Bianca, Jasmína, Eleonora, Saskia, Regina, Darja, Justina, Malvina, Lara, Aloisia, Isabela, Zoe

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.4.07 09:27

Výber men

Elvis, Frederik, Gilbert, Riana, Rémy, Rayna, Raisa, Tabitha, Samantha, Samuela, Ruth, Balthazar, Ariel, Nara, Odetta, Medea, Cordelia, Cornelia, Korinna, Julianna, Jovanna, Erin, Demetria, Noirín, Aranka, Alexia, Alyssa, Alexis, Alanis, Zara, Wanda, Marléne, Elsa, Dorothea, Danica, Bibiana, Xenia, Sasha, Salama, Selma, Rita, Matilda,

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.4.07 09:31

Re: Jména

Adina je nádherné jméno .......... Pro kluka navrhuju Olivier, Maxmilián, Alfred, Vladan, Silvester, Ronald, Marián, Marcel, Ezra, Metoděj

jaruska75 píše:
Ahojki všem,

My máme doma kluka a ten se jmenuje Hugo. Když se mě dneska někdo zeptá kdo z nás a jak jsme na to jméno prřišli tak já vážně nevím. Nejdřív to byl vtip, ale pak jsme si zvykly a malýmu to už zůstalo.

Teď čekáme další a zatím nevíme co to bude - já bych řekla že je to holka, ale musíme ještě chvíli vydržet. No jméno pro holku je jasný Adina no a pokud nám řeknou, že je to kluk tak nevím. Manželovi se líbí Oliver a asi u toho zůstaneme.

Jo a jméno nezdrobňujeme - zato tchýně ANO. Docela dlouho nemohla rozdýchat jméno HUgo, ale už si zvykla a když říká malému Hugoušek - hrůza. A to jsem si myslela, že jsme vybrali jméno co se nedá zdrobnit. Správnou volbu přeje Jarka
  • Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.4.07 09:35

Pro Ivulku

ivulka píše:
Ahojky,

my jsem to udělali tak, že od doby , kdy jsme na 100% věděli , že to bude holka (byla jsem na amniocentéze), tak jsem vzala kalendář a četla jsem všechny ženská jména. A na kterých jsme se s manželem jakž takž oba shodli, tak ty jsme zakroužkovali. Potom jsme výběr přečetli a zjistili jsme , že se nám oběma líbí Eliška a Julie. No a pak se to takl nějak utřepalo na Elišku.
Jinak po narození dcery jsem si četla jména na rodina.cz a velmi se mi líbí Žakelína, ale když jsem to tak rozšířila po okolí, tak mi řekli, že jsem padlá na hlavu a manžel říkal, že takto se případná druhá dcera jmenovat určitě nebude. :-(((

Ivulka

Ivulka, mám pre teba výber men:
Kayla, Žofie, Tarja, Selena, Samira, Roxana, Rosita, Naomi, Lydia, Heidi, Bianca, Jasmína, Eleonora, Saskia, Regina, Darja, Justina, Malvina, Lara, Aloisia, Isabela, Zoe, Sidney

• Citovat
  • Upravit
253
30.4.07 17:47

budouci tatka je pan ucitel, ja se s jeho detma vidam, mame oblibence, toz je to jednoduche… ve tride mel fantastickou zabu s vytvarnym talentem, spoluzaky oblibenou, hodnou milou…Frantisku a v druzine zas byl kluk kudrnatej , modrookej raubir Mikulas…a je to jasny uz nekolik let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
5.5.07 22:45

Novira, Lesina: chacha, to jsem necekala, ze v diskuzi na e-miminu o jmenech najdu zminku o Kulhankovi :lol: Ano, Tobiase bych podle knizky klidne vybrala - byl to i nas druhy tip na jmeno.
My mame Jachyma a ze to bude Jachym jsme proste tak nejak vedeli uz dlouho. Nejvic me bavi, kdyz se nekdo udivene pta, jak ze mu rikame zdrobnele a my s vaznou tvari odpovidame: Jachyme. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.5.07 19:00

Doufám, že jste holčičce dali jméno Helena - tohle je totiž nádherné jméno :-)))

Potápka píše:
U nás to zatím vypadá na holčičku, ale asi bude bezejmenná :lol: Mě se strašně líbí jméno Rozálie - příjmením by byla Veselá. Ale manžel je těžce proti. Takže další v záloze jsou Denisa, Helena, Barbora a Amélie. No a možná to ve finále bude úplně jinak.
A pokud to bude kluk bude to Matyáš nebo Darek.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.5.07 13:23

Mena dieťat - nabídka jmen

Indická jména - Jaya, Lalita, Maya, Tara, Chandra, Lakhi, Nadira, Sonali ..........................................................................................................
Zikmund/Žigmund, Zbyněk, Yannick, Yorick, Vratislav, Vladan, Vincent

Viliam, Torsten, Tristan, Timothy, Theodor, Štefan, Sven, Silvester, Sidonia

Sebastian, Sasha, Gregory, Rudolf, Roderik, Rory, Romeo, Ronald, Roland

Robert, Renée, Raphael, Radovan, Radim, Quentin, Prokop, Přemysl, Paul

Paris, Otmar, Oswald, Oskar, Orestes, Olivier, Olaf, Oleg, Norberta, Noel

Noah, Nikolaos, Nathaniel, Myrtil, Morgan, Mojmír, Mojžíš, Metoděj, Merlin

Melvin, Maxmilian, Matthias, Manuela, Cassandra, Luděk, Lucián, Lubo(mí)r

Lionel, Leandro, Lars, Kurt, Konrad, Kevin, Kassius, Jonathan, Joshua, Joel

Jeremiáš, Jeremiah, Isaiah, Chaya, Hynek, Hyacint, Herbert

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.5.07 11:45

Pre Lesinu

Josefina je hebrejské jméno, znamená: „on (Bůh) přidá, rozhnojní“
Adleta - je staročeská forma germánského jména Adela

Lesina píše:
My se taky nemohli dohodnout na dívčích jménech málem až do porodu - ale nakonec jsme se dohodli - a máme Adlétu a Josefu. Obě se nám hodí k příjmení - je takové staročeské.
Silene se mi libi Mojmír ro kluka, ale jednak ještě nemáme kluka a pak se nám Mojmír absolutně nehodí k příjmení.
Takže první mimco mohlo být Tobiáš, druhé neprozradím ;) Ale obě klučičí jména jsme měli vybraná hned…
 L.
  • Citovat
  • Upravit
28414
27.5.07 12:29

Jak tady někdo uvedl jméno Hugo, tak u nás ( na vsi) jsou dva, táta se synem. Velkému se říká Hugo a malýmu Hugo nebo Hugí (třeba děti řeknou, jdeme pro Hugího) :wink: Pěkné jméno. Jo a taky tu máme jednoho tatínka, který se jmenuje Kvido (to si myslím zrobnit nejde). Jinak tři rodiny tu mají příjmení „Sára, Vojtěch a Jáchym“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
27.5.07 13:54

Pepi není Josefína - Pepi je Josefa - Josefka. A to je staročeská podoba jména. Je mi jasné, že není původně slovanské jméno, ale těch je fakt málo a přijdou mi trochu šílená i na nás ;) Žibřida, Bratislavu, Ždana nebo Slovatu nemusím mít doma :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze