Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vanessa, Viktorie, Vivien, Vilma
u chlapce už bych to V asi neřešila, ale kdyby jste si na tom zakládali, tak Vendelín, Viktor, Vít?
Mě hned napadla Viktorie, Viktor. Ale třeba v Shakespearově hře má Viola bratra dvojče Sebastiana. Vojtěch, Vilém, to jsou taky krásná jména.
Tak k Viole bych dala Viktorie/Viktor, budete to mít všchno od V a hodí se to i k Valerii, kterou už máte.
Nebo pro kluka i již zmíněný Sebastian, pokud by jste chtěli aby chlapec měl jiné počáteční písmeno. Potkala jsem rodinu s 8 dětmi, kde chlapci měli jména od R a děvčata od E, bylo to docela hezké.
@Anonymní píše:
Ahoj, hledám tady isnpiraci na jména pro dvojčata. U první dcery jsme vybírali Mezi Valerii a Violou. Nakonec jsme dali Valerii a teď bychom chtěli, ať jedno z dvojčat je právě Viola, ale nenapadá nás další jméno? Pohlaví druhého z dvojčat nevíme, nechtěli jsme vědět ani jedno pohlaví, ale doktor se prerekl, nakonec se to teda snažil zakecat, ale marně. Takže bychom teda potřebovali inspiraci na holčičí i klucii jméno k dvojčeti Viole. Starší dcera je Valérie, takže obě holky na V.Anonym kvůli odhalení pohlaví jednoho z dvojčat (rodině jsme to neřekli, protože jméno Viola je jim všem dost proti srsti a snažili by se nás ukecat… Takhle si aspoň ušetříme neustále připomínky)
Gratuluji k dvojčatům. Navrhuji.
Viola a Vlastislav
Viola a Vlastibor
Viola a Vlastimír
Viola a Václav
Viola a Vítězslav
Viola a Vendelín
Viola a Valdís
Viola a Vígdís
Viola a Věnka
Viola a Věra
Viola a Richenza (obě Piastovny)
Viola a Vesna
Bych dala něco květinového, ale nenapadá mě nic od V… Olívie, Liliana, Rozálie… Pro kluka Oliver. Jo, to mi zní hezky: Valérie, Viola, Oliver - Valérie, Viola, Olívie.
Možná najdete i kytku na V.
Viktorie a Vojtech
Ale co se týče praktičnosti, nedávala bych jmeno na stejné počáteční písmeno. Díky bohu jsem to neudělala a všichni tři si svoje písmeno začaly brzy poznávat, svoje věci tím odlišovat a odpalo mi tím dost starostí, obzvlášť u dvojčat.
Promiň, není to od V, ale teď se mi to pro dvojčata moc líbilo, tak to napíšu: Mia a Mona Samostatně mě ta jména neberou, ale spolu mi přijdou super.
Osobně bych nevybírala jména, že musí začínat na stejné písmeno u všech dětí. Tak si dost omezuješ výběr. Ale Vivien nebo Viktorie je hezké pro holku a Viliem pro kluka.
K Viole můžeš dát Bianca a budeš mít fialovo-bílou kombinaci ![]()
@divine woman píše:
Vojtěcha nadávej, mají těžký život.
Hlavně nedávat Vladimíra, to by bylo ještě horší ![]()