Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se líbí Julinka, taky bych ji chtěla. Myslím si, že každému jménu se děti můžou posmívat, když chtějí. Nejdůležitější je, aby se líbily vám a byly od srdce ![]()
Jo to je pravda na každém jméně je něco ale kombinace Juli a Jony se mi opravdu líbí tak by jsme měly Julču a Valču to je ta starší
Jenže Justýna a Valentýna říkáme jí i Týnko a pak by to byl chaos
@nisola píše:
Taky se mi to líbí jak to vidím napsaný od vásakorát nemyslíte, že Julinka by pak byla trochu pro smích? Třeba ve škole nebo pubertálním věku? Mě se líbí Ema ale naše příjmení začíná na Ma takže to by se nehodilo proto jsem přemýšlela nad tou Emílií a Viktorie by se zas hodila k Valince co máme doma
tak Julie není dneska žádné vyjímečné jméno, znám ve věku do 5 let asi 4 a pak jednu dospělou kolem třiceti let. Určitě by pro smích nebyla, dneska se dávají jiné exotiky
Skoro na každé jméno najdeš nějaký „problematický“ rým nebo asociaci (u té Viktorie máš zas bláznivou Viktorku z Babičky, co by děti mohly udělat z Emilky ani nemluvím).
ale pokud si tím nejsi jistá, tak jak tu padlo, je plno krásných jiných jmen na J (já osobně bych to ladila spíš k tomu Jonášovi, pže budou spolu v kolektivu a tím dětstvím projdou tak nějak „ruku v ruce“ než ke starší holčičce), třeba Jonáš-Judita je taky nádherný, takový biblický
Nebo Jonáš-Jolana. Justýna mě osobně se nelíbí, vadí mi tam ten „just“, navíc jak jí říkat…napadá mě jen Justy (a to je hrozný) a Týna a to je zas i třeba Kristýna atd.
tohle je fakt věc názoru, tak vybírej a rozmýšlej podle svého vkusu, nikdo Ti žádné jméno nemůže nutit.
Tak jste mě dostaly už mám rozhodnuto Budeme mít JULII A JONÁŠE a ktomu Valentýnu netradiční jména si myslím jdou hezky sklonovat a pořád mě knim něco táhne akorát jsem si nebyla jistá a většina mi potvrdila že to k sobě jde děkuji
Já se teda musím vyjádřit k tomu Jonáškovi… tohle jméno se mi vůbec nelíbí! Máme v rodině 2!!! A nikdo ani jednomu neříká jménem, nikomu ale opravdu nikomu to tak nějak nejde přes pusu. Tomu staršímu 12 let se říká Jony a ten prťatej tomu se říká přijmením. Já vím, že holky tu psaly, že je to pěkný jméno ale ze zkušenosti vím, že se to prostě nechytlo. Za mě teda spíš ten Matyáš, má hezký zrdobněliny. Sice je na každým rohu ale jméno je to pěkný.
Julie je krásná, líbí se Josefínka nebo i Jasmína s J na začátku.
Jé, to je hezká kombinace
moje kamarádka má dvojčata Jakub a Ester…
@nisola píše:
Tak jste mě dostaly už mám rozhodnuto Budeme mít JULII A JONÁŠE a ktomu Valentýnu netradiční jména si myslím jdou hezky sklonovat a pořád mě knim něco táhne akorát jsem si nebyla jistá a většina mi potvrdila že to k sobě jde děkuji
Vybrala jsi dobře, Jonáš a Julie budou suprová dvojka ![]()
Já bych chtěla Viktorii a Alexeje ![]()
Mně se líbí všechna jména, která tu zakladatelka píše. Za mě můžu doporučit Emílii. Jednu Emilku máme doma.
Klučičí variantu jsme měli napsanou Matouš, ale Jonáš se mi taky moc líbí. Myslím, že neuděláte chybu v ani jednom z uvedených jmen, protože všechna jsou krásná.
Příspěvek upraven 05.11.13 v 13:31
Taky jsem přemýšlela místo Matyáše tak Matouše ale ten Jonášek mě táhne víc A zas k jonášovi jde víc julie jak ta emílie
stejně by jí asi každej říkal Emo ![]()
@nisola Já myslím, že jste vybrali dobře.
Anebo se názor ještě změní. My té naší Emílii říkáme Emilko, Emčo, Emulko, někdo i Emičko… No prostě variant je spousta.